رئیس گروه اسلام فرهنگستان علوم گفت: دیگر دوران احتجاج پایان‌یافته است. الان دوران گفت‌وگوست. یعنی فهمیدن دیگران و نه پیروزی بر دیگران. پس بیایید تا با همفكری، نگاهی نو برای معرفی دین ارایه دهیم تا دین دستاویزی برای آدم‌كشی نشود و ابزاری برای صلح باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد، ، رئیس گروه اسلام فرهنگستان علوم ،در آیین افتتاحیه‌ نهمین دور گفت‌وگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با كلیسای واتیكان که عصر سه شنبه ۴ آذرماه در این سازمان برگزار شد، گفت: در همین لحظاتی كه برای شما صحبت می‌كنم، عده‌ی زیادی به نام خدا، خون می‌ریزند و به نام خدا آدم می‌كشند.

رئیس گروه اسلام فرهنگستان علوم ادامه داد: با توجه به اینكه دست پشت پرده‌ی این جریانات، دست‌های آلوده‌ سیاست‌مداران و قدرت‌طلبان است، تأسف‌بارتر آن است كه مباشرین، به نام دین و بر اساس اعتقاد دینی چنین كارهایی را انجام می‌دهند.

آیت‌الله محقق‌داماد افزود: جهل دینی آنها را به این مسیر كشانده است. درد بی‌درمان این است كه عقاید كج‌اندیشانه‌ دینی‌، آنها را به اینجا كشنده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سؤال كه چه باید كرد؟ گفت: خدای امن و سلام و آشتی و عشق و دوستی، مایه‌ی جهل و خونریزی و عداوت شده است. هر جاهل مسیحی (ع) به نام مسیح و هر جاهل مسلمان با نام محمد (ص) آدم می‌كشد.

آیت‌الله محقق‌داماد، همچنین ادامه داد: دیگر دوران احتجاج پایان‌یافته است. الان دوران گفت‌وگوست. یعنی فهمیدن دیگران و نه پیروزی بر دیگران. پس بیایید تا با همفكری، نگاهی نو برای معرفی دین ارایه دهیم تا دین دستاویزی برای آدم‌كشی نشود و ابزاری برای صلح باشد.

همچنین علی‌محمد حلمی، رییس مركز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز، در سخنانی گفت: اولین دور گفت‌وگوهای ما در ۲۰ شال پیش در سال ۱۳۷۳ آغاز شد.حالا در آستانه‌ی ورود به ۲ دهه همكاری مشترك، این دو طرف گفت‌وگو به نظرات مشترك در خصوص اصلی‌ترین مشكلات بشری دست پیدا كرده است.

وی در ادامه با برشمردن بندهایی از بیانیه‌های انتشار یافته در ۸ دور گفت‌وگوی پیشین، گفت: اسلام و مسیحیت توانایی انگیزه دادن به مردم برای رسیدن به صلح را دارند. در واقع باور ایجاد شده و توافقات حاصله، این اراده را در ما قوی می‌‌كند كه با انرژی و نیروی بیش‌تری گفت‌وگوهای تخصصی را ادامه دهیم و برای توسعه‌ی آن حركت كنیم.

نهمین دور گفت‌وگوی دینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیكان با عنوان «‌گفت‌وگوی سازنده‌ مسلمانان و مسیحیان برای مصلحت جامعه» به ریاست ابوذر ابراهیمی‌تركمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و كاردینال ژان لویی توران، مشاور ‌عالی و مسئول گفت‌وگوی دینی پاپ فرانسیس رهبر كلیسای جهانی كاتولیك، عصر سه‌شنبه چهارم آذر در حسینیه‌ الزهرای (س) این سازمان برگزار شد.