شاهرود - خبرگزاری مهر: رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود از آغاز به کار سی و هفتمین دوره رقابت های قرآنی این شهرستان خبر داد و گفت: این رقابت ها از پنجم تا هفتم آذرماه با حضور چهار هزار و ۲۹۲ قاری از سراسر شهرستان برگزار می شود.

سید مصطفی مجیدی در خلال برگزاری رقابت های قرآنی اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود ضمن تاکید بر اینکه این رقابتها از معتبرترین رقابت های قرآنی کشور است، تصریح کرد: اگر بخواهیم واقع بینانه در مورد سطح کیفی این رقابت ها قضاوت کنیم باید گفت که این رقابت ها قوی ترین مسابقات قرآنی جهان اسلام است.

وی افزود: شرکت کنندگان در این دوره از رقابت ها در یازده رشته، در دو رده سنی بالای ۱۶ سال و شکوفه ها و در هر دو بخش خواهران و برادران در مدت سه روز با هم به رقابت خواهند پرداخت.

استقبال بسیار چشم گیر مردم شاهرود از فعالیتهای قرآنی

مسئول برگزاری سی و هفتمین دوره رقابتهای قرآنی شاهرود، در پاسخ به سوالی با موضوع میزان استقبال مردم شهرستان از فعالیتهای قرآنی خصوصا این دوره از رقابت ها، اظهار داشت: امسال استقبال مردمی با سنوات پیش قابل قیاس نیست و امروز کانون شهید بهشتی میزبان بیش از چهار هزار شرکت کننده است در حالی که در سال های گذشته به طور میانگین ۳۰۰ نفر در این رقابت ها شرکت می کردند.

مجیدی، حمایت آموزش و پرورش و همچنین سپاه پاسداران را در این حجم عظیم استقبال عمومی تاثیرگذار دانست و ابراز داشت: امسال آموزش و پرورش با فراخوانی که برای همه مدارس در مناطق روستایی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با فراخوان در سطح شهرستان میامی یکی از تاثیرگذار ترین عوامل در استقبال چشم گیر از این دوره از رقابت ها بودند.

وی افزود: کار ویژه ای که در این دوره از رقابت ها انجام پذیرفته این است که از سه ماه پیش ستاد برگزاری رقابتها را با مشارکت دستگاه های اجرایی و موسسات قرآنی مانند ارتش، حوزه هنری، شهرداری و ... راه اندازی کرده ایم و حرکت دسته جمعی دستگاه های اجرایی و نهادهای قرآنی از دیگر عوامل استقبال چشم گیر مردمی است.

نگاه ویژه اوقاف و امور خیریه شاهرود به بحث اطلاع رسانی

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود، در خصوص اطلاع رسانی این دوره از رقابت ها تاکید کرد: ما نگاه ویژه ای به بحث اطلاع رسانی در برگزاری این دوره از رقابت ها داشته ایم و در حوزه تبلیغات ارسال انبوه پیامک، چاپ بنرها، طراحی پوستر در سطح شهرستان های شاهرود و میامی انجام شده است.

مجیدی در خصوص جوایز مسابقه قرآنی اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود، توضیح داد: علاوه بر لوح تقدیر، نفرات برتر این دوره از رقابت ها به مسابقات استانی، متعاقب آن کشوری و در نهایت بین المللی اعزام خواهند شد.

وی با اشاره به جوایز عمومی این دوره از رقابت ها نیز تصریح کرد: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود از لحاظ جوایز از دستور العمل معمول مسابقات قرآنی پا را فراتر گذاشته است و امسال جوایز اعطایی به شرکت کنندگان دو برابر نرم معمول سایر شهرستان های کشور است.

این مقام مسئول دو کمک هزینه سفر به کربلای معلا و شش کمک هزینه سفر مشهد مقدس را از دیگر جوایز این دوره از رقابت ها ذکر کرد.

برگزاری آئین اختتامیه جمعه هفتم آذرماه

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود، با اشاره به برنامه اختتامیه این دوره از رقابت ها توضیح داد: این رقابت ها از صبح پنجم آذرماه با رقابت در بخش خواهران آغاز شده است و رقابت بانوان تا ظهر پنج شنبه ادامه خواهد داشت، همچنین از عصر پنج شنبه تا نماز مغرب جمعه شب، رقابت برادران در کنار آئین اختتامیه برگزار می شود.

مجیدی درباره برنامه های اختتامیه این دوره از رقابت ها، گفت: علاوه بر اهدای جوایز به نفرات برگزیده و جوایز عمومی، سخنرانی و حضور مهمانانی چون، امام جمعه شاهرود، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان و قاری ممتاز بین المللی استادحسینی از جمله برنامه های روز اختتامیه است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد داوری این دوره از رقابت ها نیز اظهار داشت: سعی شده تا در شیوه برگزاری این دوره از رقابت ها استاندارد های کشوری لحاظ شود به همین منظور چهار داور بانو و چهار داور مرد بحث داوری این دوره از رقابت ها را بر عهده دارند.

تیم داوری این رقابت ها از تهران انتخاب شده است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه این تیم داوری این دوره از رقابتها از خارج از استان دعوت شده اند، تاکید کرد: به واسطه برخی از حساسیت ها به ویژه در بخش برادران داوران این دوره از رقابت ها از تهران حضور دارند و امسال مکان مسابقات به گونه ای طراحی شده که شرکت کنندگان از داوران جدا هستند و داوران در اتاقی مجزا اسکان دارند.

مجیدی تصریح کرد: تمامی این اقدامات برای برگزاری هر چه بهتر و عادلانه مسابقات است.

ترویج موقوفات قرآنی در شاهرود اولویت کار مسئولان

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود در پرسش به سوالی در مورد برنامه های این اداره در بخش موقوفات قرآنی گفت: در یکسالی که بنده تصدی این پست را دارم، یکی از رویکرد های اصلی خود را بر فعالیت های قرآنی پایه گذاری کرده ام.

مجیدی با بیان این موضوع که نگاه اداره اوقاف شهرستان به موقوفات قرآنی قطعا بسیار خاص است، تصریح کرد: بنده اعتقاد دارم در امور قرآنی یا نباید ورود پیدا کرد و یا در صورت ورود باید به بهترین شکل و در حد توان امور مربوط به آن را انجام داد.

وی افزود: در سنوات پیشین در شهرستان شاهرود دو یا سه موقوفه قرآنی وجود داشت اما متاسفانه بی درآمد بودند و در این مدت یکسال سعی شده با تبلیغات و فرهنگ سازی، جامعه را به سمت موقوفات قرآنی سوق دهیم به گونه ای که امسال از میان بیست موقوفه شهرستان، نیمی از آنها یا قرآنی هستند یا به نوعی با موقوفات قرآنی در ارتباط هستند.

اجرای طرح تربیت حفاظ قرآنی با مشارکت ۹۰۰ شاهرودی

این مقام مسئول همچنین در پرسش به سوالی با موضوع اهمیت ترویج حفظ قرآن کریم مورد تاکید مقام معظم رهبری، گفت: وظیفه اصلی اداره اوقاف و امور خیریه تنها برگزاری رقابت های قرآنی است اما علاوه بر وظیفه اصلی، اداره اوقاف و امور خیریه همواره سعی کرده است با تقبل یک میلیون از ده میلیون حافظ قرآن مورد تاکید رهبری، نقش فعالی در این زمینه در کشور ایفا کند.

مجیدی در خاتمه با اشاره به مشارکت ۹۰۰ حافظ قرآن شاهرودی در سال های اخیر، تاکید کرد: در سه سال اخیر میزان ثبت نام برای حفظ قرآن کریم خوب ارزیابی می شود و این طرح ملی با فراز و نشیب های خاص خود امروزه شاهد حضور و ثبت نام ۹۰۰ نفر در شاهرود است که آمادگی خود را برای دوره های حضوری و غیرحضوری حفظ اعلام کرده اند.