اراک-خبرگزاری مهر: معاون فن آوری و تحقیقات وزارت بهداشت با بیان اینکه تحقیقات پایه ای نیاز ضروری استان به ویژه در بخش آلودگی هوا است، گفت: در استان مرکزی مهمترین موضوع آلودگی هوا بوده که نیازمند پژوهش پایه ای توسط محققان است.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا ملک زاده، عصر پنجشنبه در حاشیه بازدید از مرکزفوق تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباوری استان مرکزی، با اشاره به اینکه ناباروری دارای ابعاد گوناگون است، افزود: استان مرکزی با تمرکز بر بخش های خاصی می تواند موفقیت های چشمگیری کسب کند.

وی با بیان اینکه تحقیقات پایه ای نیاز ضروری استان به ویژه در بخش آلودگی هوا است، گفت: در استان مرکزی مهمترین موضوع آلودگی هوا بوده که نیازمند پژوهش پایه ای توسط محققان است.

معاون فن آوری و تحقیقات وزارت بهداشت با بیان اینکه هدف از سفر به استان مرکزی بازدید از دانشگاه علوم پزشکی اراک برای بررسی وضعیت پژوهشی دانشگاه با حضور اعضای هیات علمی است، اضافه کرد: شناسایی اولویت های تحقیقاتی و پیگیری آن در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

ملک زاده ادامه داد: برنامه ریزی برای انجام کار تحقیقاتی و تیمی عمیق و طراحی آن برای هدایت به سمت اولویت ها و نیازهای استان و در نهایت نتیجه بخش بودن آن هدف سفر به استان مرکزی است.

پیش بینی کمتر از نیم درصد بودجه برای تحقیقات

وی با بیان اینکه متاسفانه مشکل کشور پیش بینی نشدن بودجه ملی برای تحقیق و پژوهش است، اضافه کرد: در برنامه پنجم توسعه قرار بود سه درصد بودجه کشور به تحقیق و پژوهش اختصاص یابد، که متاسفانه پیش بینی برای بودجه سال ۹۴ در بخش پژوهش نزدیک به نیم درصد است.

معاون فن آوری و تحقیقات وزارت بهداشت اظهار کرد: اکنون بیشتر فعالیت های پژوهشی کشور از محل صرفه جویی است و سعی در این است که بودجه محدود موجود برای طرح های مفید فایده به کار گرفته شود.

ملک زاده با بیان اینکه در جلسه ای که با اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار و اولویت های تعریف شد، گفت: یکی از مهمترین مسایل آلودگی هوای شهر اراک بود که نیازمند تحقیقات گسترده است.

وی ادامه داد: راه اندازی نظام ثبت صحیح بیماری ها، به ویژه سرطان ها، مسایل مربوط به نازایی وتقویت مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و تامین نیروی انسانی مجرب و متعهد برای انجام طرح های تحقیقاتی آلودگی شهر اراک از مسایل مورد بحث در جلسه مذکور بود.

معاون فن آوری و تحقیقات وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه فعالیت های تحقیقاتی در بخش آلودگی هوا ممکن است چند سال به طول انجامد، تصریح کرد: ممکن است هر سال ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه تا دستیابی به نتیجه مورد نظر نیاز باشد.

ملک زاده در این بازدید با بیان اینکه مرکزفوق تخصصی درمانی و تحقیقاتی ناباوری استان مرکزی، با نیروهای پرتلاش و علاقمند اداره می شود و موفقیت های خوبی کسب کرده است، ابراز امیدواری کرد: فعالیت های این مرکز در راستای ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر به مردم باشد.