بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور قاچاق را آفت عمده تولید داخل دانست و گفت: تا زمانی که کالای مشابه در داخل داریم و کالای خارجی ارزان تر از کالای داخلی ارائه می شود مشکلات تولید ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله حقیقی پنجشنبه شب در نشست مشترک ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری و کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان هرمزگان با بیان اینکه بحث قاچاق در شرایط حاضر از معضلات اصلی کشور در مسائل اقتصادی است که تبعات فراتر از حوزه اقتصادی هم دارد، عنوان کرد: در سال 92 حدود 50 میلیارد دلار کار تجارت رسمی غیرنفتی در کشور داشتیم اما سال گذشته بیش از 20 میلیارد دلار نیز قاچاق صورت گرفت که این حجم از قاچاق از مشکلات اساسی برای هر طرح توسعه اقتصادی برای هر کشور است.

وی ادامه داد: برای اینکه خروج از رکود و توسعه و رونق اقتصادی و سیاست های اقتصاد مقاومتی را تحقق ببخشیم چاره ای نداریم که برای مشکل قاچاق فکر اساسی شود و بدون پرداختن به قاچاق رسیدن به افق روشن در مسائل اقتصادی سخت و مشکل خواهد بود.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور افزود: اگر بخواهیم سیاست های اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم که تاکید آن درون زا بودن و برون نگر بودن است باید به تولید داخلی و توسعه صادرات توجه ویژه ای داشته باشیم.

حقیقی قاچاق را آفت عمده تولید داخل دانست و تصریح کرد: تا زمانی که کالای مشابه در داخل داریم و کالای خارجی ارزان تر از کالای داخلی ارائه می شود مشکلات تولید ادامه خواهد داشت.

وی گفت: قاچاق روی فرهنگ و سبک زندگی مردم نیز تاثیرگذار است و ما را از آن چیزی که مبتنی بر رزق حلال است محروم می کند و مشکلات زیست محیطی و مسائل امنیتی نیز از دیگر تاثیرات پدیده قاچاق است.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور خاطرنشان کرد: در راستای اینکه مسئله قاچاق خوب واکاوی و متناسب با صورت مسئله مشخص برای آن برنامه ریزی شود طرح جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز تدوین شد که ذیل آن برای کالاهای هدف است بسته هایی طراحی شده است.

حقیقی با بیان اینکه باید این برنامه ها تطابق استانی پیدا کند و بومی سازی شود، اظهار داشت: موضوع قاچاق در استان ها باید دارای صورت مسئله شفاف باشد و سهم هر کدام از بخش ها و میزان کالاها مشخص باشد و همچنین سهم قاچاق ورودی و خروجی مشخص و متناسب با هر سهم بتوانیم برنامه ریزی کنیم و متعاقب برنامه ریزی در چارچوب مشخص به نتیجه هدفمند برسیم.

وی اضافه کرد: هدف ما از اجرای طرح جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز این است که در یک دوره زمانی پنج ساله مسئله قاچاق از وضع موجود خارج و شاهد توقف رشد قاچاق باشیم و بتوانیم سقف قاچاق کالا در کشور را در این دوره حدود 50 درصد کاهش دهیم.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور افزود: هرمزگان جزو استان های نمونه کشور در مبارزه با قاچاق است و وقت و انرژی زیادی برای مبارزه در این استان گذاشته شده و زحمات مسئولان این استان قابل تقدیر است.

حقیقی با بیان اینکه کار مبارزه با قاچاق کالا و ارز معطوف به اراده و همکاری جمعی است، تصریح کرد: با همکاری یکدیگر و با نگاه به شعار سال مبتنی بر عزم ملی و مدیریت جهادی شاهد توفیقات بسیاری در این عرصه خواهیم بود و با توجه به گستردگی و چندلایه بودن قاچاق دستگاه ها به تنهایی نمی توانند در این زمینه کار کنند.

وی یادآور شد: در زمینه مباحث فرهنگی نیز راهبرد فرهنگی مبتنی بر لزوم تبلیغات هوشمندانه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدنظر است که با اهتمام خاصی سعی شده نسبت به این مسئله کار شود.