خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : برخي اساتيد به سبب نوع درسي كه تدريس مي كنند و معلوماتي كه درباره آن موضوع دارند ، به دنبال مطالعه براي بسط دادن آن موضوع نيستند .





جليل شاهري لنگرودي -  مترجم و مدرس دانشگاه كه درباره وضعيت و جايگاه كتاب در قشر فرهنگي با خبرنگار فرهنگ و ادب مهرسخن مي گفت ، با بيان مطلب فوق ادامه داد: وضعيت اقتصادي بر روي سطح  مطالعه افراد تاثير مي گذارد ، استاد دانشگاهي كه قرار است از صبح تا شب درمحل كار باشد ديگرفرصتي براي مطالعه پيدا نمي كند و مجبور است به همان معلومات هميشگي اش اكتفا كند و نقش يك ضبط صوت را بازي  كند كه مدام در حال تكرار اطلاعات قبلي است.



مترجم كتاب " راهگشاي فيلمنامه نويسي" افزود : كار تدريس براي قشر مدرس نوعي محرك است تا سطح مطالعاتشان را بالا ببرند اگر مدرسين ما از اين زاويه نگاه كنند كه بايد مدام اطلاعات جديد و به روز به دانشجو بدهند خود به خود به سوي مطالعه كشيده مي شوند. من خودم را موظف كرده ام تا درباره درسي به منابع و اطلاعات جديدي دست نيافته ام تدريس آن درس را نپذيرم.

وي درباره اينكه چه عوامل ديگري باعث دوري مردم از كتاب مي شود ،  به مهر گفت : عدم تبليغ كتاب مهمترين مساله دوري مردم از كتاب است و راديو و تلوزيون بيشترين سهم را در اين زمينه مي توانند داشته باشند. اگر در كنار اين همه تبليغ جايي هم براي كتاب تعريف شود بي شك در جذب مخاطب تاثير خواهد گذاشت. تلوزيون، يا كتاب را تبليغ نمي كند ويا اينكه كتب انتشارات سروش را تبليغ مي كند.

شاهري لنگرودي در باره اين كه چه راه هايي وجود دارد تا بهانه گراني كتاب براي قشر كتابخوان وجود نداشته باشد گفت: اين بستگي به ناشر دارد كه چه تمهيدي به خرج دهد تا قيمت تمام شده كتاب پايين بيايد مثل طراحي و جنس جلد ، نوع كاغذ وموارد ديگري كه به پائين بودن قيمت تمام شده اثر كمك كند.


وي در پايان گفت وگو با مهر گفت : بين مترجمين و نويسندگان با ناشران هم بايد يك همكاري دو جانبه وجود داشته باشد تا هم سرمايه ناشر برگردانده شود ، هم حقوق مولف حفظ شود وهم كتاب با قيمت مناسبي عرصه شود.