به گزارش خبرگزاری مهر، مهدي كرباسيان گفت: يكي از شاخصه هاي توسعه يافتگي را در دنيا، ميزان توليد و مصرف محصولات متالورژي و از جمله فولاد مي دانند. در حال حاضر، سرانه مصرف فولاد براي هر نفر در كشور به طور ميانگين حدود 235 كيلوگرم است. اين در حالي است كه ميانگين مصرف متوسط اين محصول در اقتصادهاي پيشرفته، بيش از 500 كيلوگرم است.
وي افزود: براي رسيدن به چنين جايگاهي، نيازمند افزايش سرمايه گذاري در اين حوزه، افزايش بهره وري، ارتقاي علم و رفتن به سمت تحقيق و پژوهش كاربردي هستيم؛ همان گونه كه كشورهاي توسعه يافته در زمينه تحقيق و پژوهش سرمايه گذاري خوبي مي كنند و از نظر قانون گذاري نيز حمايت هاي لازم را به عمل مي آورند.
رئيس هيات عامل ايميدرو نهادينه نشدن «اقتصاد دانش بنيان» را از جمله موانع توسعه در كشور بر شمرد و تصريح كرد: بخش معدن از ذخاير غني برخوردار است و بي ترديد براي رشد بهره وري و ارزش آفريني مناسب از اين منابع خدادادي، بايد بستر توسعه علم و دانش در اين حوزه - كه مبني بر افزايش ارتباط بين دانشگاه و صنعت و نيز گسترش تعامل بين بخش خصوصي و دولت است- فراهم شود.
وی اظهار داشت: از ديگر اقدامات مورد نياز، فرهنگ سازي بين كارآفرينان و صنعتگران براي افزايش سرمايه گذاري است.
کرباسیان خاطرنشان كرد: در اين ميان، نقش انجمن هاي علمي، مهندسي و اقتصادي اهميت زيادي مي يابد و اين تشكل ها بايد به لحاظ كاربردي فعال تر شوند.