ايرج راد، در گفت وگو با خبرنگار تئاتر "مهر"، درباره وضعيت سالن هاي تئاتر موجود، ضمن بيان مطالب فوق گفت: تئاترشهر كه تنها سالن فعال تئاتر در تمام طول سال است،35 سال پيش ساخته شده است و حتي انباري هاي آن نيز تبديل به سالن اجراي نمايش شده اند كه آن معضلات خاص خود را در پي دارد. سالن سنگلج نيز كه گاهي اوقات مورد استفاده قرار مي گيرد، يك سالن قديمي است كه 40 سال پيش ساخته شده است. كارهايي كه تالار هنر به اجرا در مي آيند نيز بيشتر در زمينه نمايش هاي ويژه كودكان هستند. وضعيت سالن هاي نمايش بسيار فقيرانه است. ما در گذشته تعداد زيادي سالن نمايش در تهران داشتيم و آمار آن ها را به مسئولين نيز اعلام كرده ايم.
وي ادامه داد: بسياري از نهاد ها،ارگان ها و سازمان ها اداري داراي سالن نمايش هستند، همچون سالن هاي دانشگاه تهران (تالار فردوسي و آمفي تئاتر دانشگاه) و تالار مولوي كه براي اجراهاي دانشگاهي مورد استفاده قرار مي گيرد و يا سالن هاي مربوط به حوزه هنري. اما همواره با مشكل كمبود سالن مواجه هستيم. در اين سال ها هرگز سالن جديدي ساخته نشد و برخي از سالن هاي قديمي نيز به دلايلي كه معلوم نيست يا به تعطيلي كشيده شد و يا از آن ها به منظور ديگري استفاده مي شود.
مديرعامل خانه سينما همچنين در مورد تفكيك سالن هاي نمايش بر اساس گروه هاي نمايش دهنده عنوان كرد: در گذشته جايگاه تئاتر آماتور، حرفه اي و دانشجويي مشخص بود، اما اكنون آن ها با يكديگر مخلوط شده اند و سالن ها نيز تعريف نشده اند؛ نه گروه هاي حرفه اي شناخته شده و مشخص داريم و نه سالن هايي در اين حد و حدود.حتي وضعيت سالن هايي كه تلاش مي كنيم از آن ها استفاده كنيم هنوز بلا تكليف مانده است.در تئاترشهر گاه شاهد اجراي نمايش هاي دانشجويي هستيم و گاهي نمايش هاي آماتوري و گاهي هم گروهي با تركيب حرفه اي كاري را به اجرا مي گذارد.
ايرج راد افزود: بايد هرچه زودتر به اين بيانديشيم كه به تئاتر ارزش بيشتري بگذاريم و به ارزش واقعي آن پي ببريم. تئاتر در جامعه بسيار تاثيرگذار خواهد بود و بسياري از ناهنجاري ها را از بين مي برد.تئاتر بر سنين كم تا سنين بالا و از مهد تا بالاترين سطوح اثر گذار است و جنبه آموزشي دارد و از نظر درماني و فرهنگي تاثيرات مثبتي خواهد داشت.لازم است امكانات لازم جهت توليد تئاتر فراهم شود تا براي تعداد عظيم فارغ التحصيل دانشگاه ها امكان اشتغال و بهره برداري به وجود بيايد.
وي همچنين در مورد راه كارهاي موجود گفت: براي شكل گيري گروه به بودجه نياز است. بدون بودجه نمي توان كاري منسجم و پيوسته انجام داد. گروه هاي تئاتري بايد هر روز به روي صحنه بروند تا پس از مدتي فرم اصلي كار شكل گيرد.تئاتر نيازمند بودجه و امكانات اجرايي و حمايتي است تا زمينه اي مناسب جهت تشكيل گروه فراهم شود. بايد امكانات مالي، حمايتي، تمريني ، توليدي و نيز سالن براي اجرا بايد داشته باشيم تا در اختيار گروه ها قرار دهيم. تئاتر در ارتباط با مردم شكل مي گيرد و اين ارتباط متقابل بايد مستمر و پيگير دنبال شود تا به نتيجه درست برسد.در غير اين صورت هر دو سال يكبار كار كردن ما را به جايي نمي رساند.
ايرج راد در پايان تاكيد كرد: نه تنها در تهران بلكه در ديگر شهرستان ها و سراسر ايران نيروهاي با القوه اي وجود دارد كه به دليل آنكه از آن ها استفاده صحيح نمي شود به صورت با الفعل در نمي آيند.بايد براي مسائل فرهنگي تمهيداتي انديشيد و بودجه مناسب در نظر گرفت تا در ابعاد مختلف تاثيرگذار باشد.