ريتم بر روي اشعار مولانا به آساني ساخته مي شود زيرا شعر مولانا سرشار از حركت است و اين حركت شايد به آنجا برگردد كه مولانا كمتر در حالت سكون شعر سروده است و هميشه در حال حركت و سماع شعر مي سروده و شاگردانش اشعارش را مكتوب مي كرده اند.

فرشيد غريب نژاد - آهنگ ساز و سرپرست گروه چهل دف - كه در كنسرت اخيرش كه تا جمعه 29 مهرماه جاري در سالن خليج فارس فرهنگسراي نياوران برگزار مي شود ؛ ضمن بيان مطلب بالا افزود : به همين دليل استفاده از شعر مولانا براي نوازندگان موسيقي عرفاني و بخصوص نوازندگان دف بسيار مرسوم است. از طرفي ديگر، اين حركت در شعر يك انرژي مي طلبد كه اين انرژي با ساز دف صد چندان مي شود.

غريب نژاد در ادامه يكي از دلايل گرايش به شعر مولانا در كارهاي گروهش را برجسته بودن جايگاه مولانا در ميان تمام فارسي زبانان، به عنوان برجسته ترين شاعر و عارف تاريخ ادبيات فارسي ؛ عنوان كرد و گفت : علاوه بر اين با استفاده از اشعار مولانا، مخاطبين و حتي اهالي موسيقي كه كمتر درگير ادبيات و شعر هستند را از اين طريق بيشتر مي توان به اين آثار ارزشمند رهنمون كرد. نوازندگان هم كه بيشتر درگير موسيقي هستند از اين اشعار زيباترين واژه ها و انديشه ها را دريافت كرده و در هنر خود به كار مي گيرند. شايد دليل ديگر هم اين باشد كه مخاطبين موسيقي وقتي موسيقي را با اين اشعار گوش مي كنند ؛ توجه بيشتري نشان داده و حتي به همخواني با گروه هم مي پردازند.

فرشيد غريب نژاد در ادامه به قطعات موسيقي كردي در اين كنسرت اشاره كرد و گفت : بيشتر قطعات كردي اين كنسرت مبتني بر اشعار فولكلوريك و عرفاني كردي مي باشند زيرا كه فولكلور آن چيزي است كه در دل تك تك مردمان يك قوم نهفته است و همين باعث مي شود كه مخاطب با اين موسيقي، كه پرداخت به فولكلور دارد همراه گردد در واقع نوازندگان هم بايد مخاطب را با خودشان همراه كنند.

فرشيد غريب نژاد سپس به جايگاه عرفان در ادبيات رقص ها و سماع دراويش كردها اشاره كرد و خاطر نشان كرد : يك سري گردش هاي دوراني در سماع دراويش كرد و همچنين پايكوبي و رقص كردي ديده مي شود كه برگرفته از حركات منظومه شمسي است. يعني يك نفر كه پير طريقت، رهبر گروه رقص يا نوازنده است در وسط جمع قرار مي گيرد و بقيه به دور او حلقه مي زنند. بدين گونه است كه اين حركات دوراني به سماوات ربط پيدا مي كنند و مخاطب هم به همين خاطر حالتي عرفاني و الهي پيدا مي كند.

غريب نژاد، در پايان از اجراي دو قطعه جديد توسط اين گروه با عناوين: بميريد بميريد و ماه عالم سوز كه هر دو قطعه بر روي اشعار مولانا توسط شهرام محمدي ساخته شده اند اشاره كرد و گفت: علاوه بر اين قطعات جديد سعي كرده ايم كه اجراي نياوران مروري بر كارهاي هشت سال گذشته گروه چهل دف هم باشد.

 گروه موسيقي عرفاني چهل دف در ساعت 19 هر روز تا جمعه 29 مهرماه جاري در سالن خليج فارس فرهنگسراي نياوران به اجراي برنامه مي پردازند.