سعید نیکپور علت بازی در نقشی کوتاه در «پرده نشین» را درگیر بودن در پروژه «معمای شاه» ذکر کرد و از همکاری با بهروز شعیبی و پرداخت به موضوع حساس روحانیت در این سریال سخن گفت.

سعید نیک‌پور بازیگر نقش حاج حبیب در سریال «پرده‌نشین» در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره همکاری با این پروژه اظهار کرد: از آنجایی که من از قبل با کارگردان و گروه بازیگران مجموعه آشنایی داشتم، وقتی از من برای بازی در سریال دعوت شد با علاقه و اشتیاق پذیرفتم و فیلمنامه را هم که خواندم قصه برایم جذابیت زیادی داشت.

بازی در «معمای شاه» اجازه نداد نقش بلندی در «پرده‌نشین» بازی کنم

وی افزود: البته ابتدا قرار بود نقش دیگری را در «پرده نشین» بازی کنم اما از آنجایی که همزمان درگیر بازی در سریال «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی بودم و هنوز هم هستم، این شد که نتوانستم آن نقش ابتدایی را که آقای شعیبی پیشنهاد کرده بود بازی کنم. در ادامه نقش کوچک اما تاثیرگذار حاج حبیب را به من پیشنهاد کردند و من هم دیدم نقش خوب و جذابی است و آن را پذیرفتم.

بازیگر و کارگردان «امیرکبیر» تصریح کرد: من در شرایطی از عمر بازیگری‌ام هستم که بزرگی و کوچکی نقش به واقع زیاد برایم مهم نیست، بلکه مهم کیفیت نقش است. اتفاقا کاراکتر من در این سریال درشت بود یعنی نقشی کوتاه اما تاثیرگذار. حاج حبیب به علت موقوفاتی که پس از فوتش برای امور خیریه به جا گذاشته، مورد تکریم مردم محله و کسبه و بازاریان بود.

حضور حاج حبیب کوتاه اما تاثیرگذار است

نیک‌پور ادامه داد: در قسمت پنجم سریال که حاج حبیب برای نخستین بار آن هم در فلاش بک از طریق تصورات «هدی» وارد داستان شد، من اتفاقا در یک جمع خانوادگی سریال را نگاه می‌کردم، آن‌ها به عنوان تماشاگر تازه متوجه شدند که داستان «پرده‌نشین» از چه قرار است و علت ازدواج و طلاق هدی چیست. شخصیت حاج حبیب گرچه مدت حضورش در مجموعه کوتاه است اما با فلاش‌بک‌هایی که در قصه زده می‌شود، نشان می‌دهد که حضورش در قصه چقدر در بازکردن گره‌های ناشناخته داستان تاثیرگذار است. این روشنگری‌هایی که حاج حبیب در تصورات جوانی هدی در فلاش‌بک‌ها انجام می‌دهد، موجب می‌شود تا برای تماشاگر گذشته هدی کاملا روشن شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تلاش هدی برای گرفتن ارثیه پدری با اقدامات خیرخواهانه حاج حبیت در داستان تناقض نداشت، تصریح کرد: ابتدا باید بگویم که هدی برای گرفتن سهم ارثیه نیامده بود. درست است که حاج حبیب خیلی از اموال منقول و غیرمنقولش را وقف کرده و اختیارش را به حاج آقا شهیدی با بازی فرهاد آییش داده است اما در وصیت‌نامه خود به 2 دخترش تاکید کرده تا بر این موقوفات نظارت داشته باشند که در راه خیر مصرف شوند.

رفتار هدی تناقضی با جایگاه پدرش ندارد

این بازیگر ادامه داد: اما بازگشت هدی از خارج کشور برای شرکت در مراسم درگذشت مادرش، این فرصت را به او می‌دهد تا از مدت حضورش در ایران استفاده کند و طبق وصیت پدرش، بر اموال و موقوفات پدرش نظارت کند که اصل وصیت چه بوده و خانه‌ها و زمین‌های کشاورزی پدرش در چه راهی هزینه می‌شوند. پس باید بگویم که رفتار هدی تناقضی با جایگاه اجتماعی پدرش ندارد که البته این در ادامه سریال مشخص می‌شود.

ملک الشعرای سریال «شهریار» درباره همکاری با گروه کارگردانی مجموعه تلویزیونی «پرده نشین» گفت: من بهروز شعیبی را با تله‌فیلمی که برای تلویزیون ساخته بود، شناختم که اتفاقا همان تله‌فیلم در جشنواره فیلم‌های تلویزیونی که من هم حضور داشتم اول شد. این ذهنیت قبلی من از شعیبی ادامه داشت تا زمانی که از من برای بازی در سریال «پرده‌نشین» دعوت کرد و من هم بدون درنگ آن را پذیرفتم.

پرداخت درست «پرده‌نشین» به یک موضوع حساس

نیک‌پور تصریح کرد: به نظر من شعیبی از جمله کارگردانان جوان و خاص کشورمان است که در ضمن کار به من ثابت شد که او با شناخت و آگاهی کامل کار می‌کند، قصه را بسیار خوب می‌شناسد و خیلی قشنگ آن را دکوپاژ می‌کند و به تصویر می‌کشد. او آن چیزی را که در ذهنش هست به خوبی پیاده می‌کند. تیم پشت دوربین جوان بودند اما واقعا کار بلد بودند.

وی با بیان اینکه این نخستین مجموعه تلویزیونی است که به موضوع روحانیت پرداخته است، یادآور شد: این اثر از جمله سریال‌های حساسی است که فیلمنامه خیلی خوبی داشت، دقیق به آن فکر شده بود و خیلی خوب تصویرسازی شد. به این موارد باید بازیگران خوب و قوی و لوکیشن‌های بدیع که به خوبی معماری ایرانی اسلامی‌ را به مخاطب نشان می‌دهد، اضافه کرد.

بازیگر فیلم سینمایی «روز واقعه» در پایان گفت: به نظر من این سریال تاکنون توانسته ارتباط خیلی خوبی را با مخاطبان برقرار کند. هر چند که تاکنون 9 قسمت از سریال «پرده‌نشین» بیشتر پخش نشده اما من تماس‌های تلفنی مختلفی از طرف دوستان و اطرافیان داشتم که عکس العمل‌های خوبی نسبت به این سریال داشتند و با ابراز رضایت از تولید این مجموعه، «پرده‌نشین» را کاری نو و تازه برای تلویزیون دانستند.