به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی خزاعی ظهر چهارشنبه در گردهمایی مدیران هنرستان های استان همدان اظهار داشت: در استان همدان ۱۱۷ هنرستان كار و دانش با تعداد ۵۴ رشته محل و ۵۸ هنرستان فنی و حرفه ای با ۲۶ رشته محل دایر است.
وی با بیان اینكه میزان جذب هنرجو در پایه دوم و سوم كار و دانش ۲۵ و ۸۰ صدم درصد و در فنی و حرفه ای ۱۹ و ۵۹ صدم درصد است، افزود: در مجموع ۴۵ و ۳۸ صدم درصد از دانش آموزان پایه های دوم و سوم استان در هنرستان های فنی و حرفه ای و كار و دانش تحصیل می کنند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اینكه جایگاه هنرستان های فنی حرفه ای استان نسبت به سال گذشته یك پله صعود داشته است، اذعان داشت: هنرستان های فنی و حرفه ای استان همدان در مقام سوم كشوری قرار دارند.
خزاعی با افزودن این مطلب كه یكی از سیاست های وزارتخانه توسعه فنی و حرفه ای است، عنوان كرد: به این بخش توجه ویژه ای شده و تشكیل تیم های تخصصی مشاوره و آموزش خانواده از جمله فعالیت ها بوده است.
وی به تدوین برنامه سالانه هنرستان ها و شكل دهی به آنها به صورت هوشمند به منظور اجرا در سال تحصیلی اشاره داشت و گفت: ۲۵ شهریور ماه امسال برای نخستین بار در هنرستان های استان طرح " یك روز با هنرستان من" با حضور هنرآموزان جدیدالورود اجرا شد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: تشكیل حلقه های بهبود كیفیت آموزشی، تهیه و چاپ برنامه سالانه برای گروه های آموزشی، پرهیز از موازی كاری و فعالیت های حاشیه ای و در برنامه برای رفع مشكل در زمینه ساعت های آموزشی و پوشش دهی همه رشته ها در زمان مناسب آموزش از جمله فعالیت ها در بهبود و ارتقا كیفیت بخشی آموزشی است.
خزاعی با بیان اینكه خرید تجهیزات به مبلغ ۸۱۵ میلیون تومان برای هنرستان ها صورت گرفته است، گفت: همچنین از طریق اعتبارات استانی ۱۰۰ میلیون تومان در اوایل مهرماه سال جاری تجهیزات خریداری و توزیع شد و با شناسایی ۲۰۰ میلیون تجهیزات اضافی در برخی هنرستان ها، این تجهیزات در دست جابجایی در هنرستان های دیگر است.
وی با اشاره به برگزاری گردهمایی ها و جشنواره ها در سال گذشته، ادامه داد: ورود دانش آموزانی با سطح درسی پایین به هنرستان ها بیشترین آسیب را به بدنه كیفیت آموزشی فنی و حرفه ای و كار و دانش می زند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان همدان متناسب نبودن امكانات هنرستان ها با تكنولوژی روز را از دیگر مشكلات فرا روی آموزش های فنی و حرفه ای و كار و دانش دانست.
در این گردهمایی تعدادی از مدیران هنرستان های فنی و حرفه ای و كار و دانش به بیان مشكلاتی از قبیل كمبود تجهیزات در هنرستان ها، عدم توانایی تهیه مواد ضروری به دلیل پایین بودن سرانه اختصاص یافته، نبود مشاور مناسب به منظور مشاوره دانش آموزان و اولیای آنها، كمبود سرپرست بخش و انباردار ماهر، نیاز به ارتقا سطح آموزشی مشاورین تحصیلی و تغییر نگرش آنها در هنگام انتخاب رشته، نداشتن اهرم تنبیهی و تشویقی برای مدرسین، كمبود اطلاع رسانی و عدم معرفی شاخه های فنی و حرفه ای و كار و دانش از طریق رسانه ها و غیره پرداختند.