به گزارش خبرنگار مهر، محسن احتشام ظهر چهارشنبه در نشست بررسی روابط ایران و افغانستان در دانشگاه بیرجند اظهارکرد: صادرات ایران به افغانستان حدود ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی رشد صادرات را نشانگر استقبال از کالاهای ایرانی در افغانستان دانست و گفت: طی هشت ماه نخست امسال ۶۴ میلیون دلار کالا از خراسان جنوبی به افغانستان صادر شده است.
احتشام به ۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان اشاره کرد و افزود: بدنبال فراهم کردن زمینه صادرات و واردات بیشتر بین ایران و افغانستان هستیم.
وی با بیان اینکه افزایش صادرات و واردات بین این دو کشور سبب افزایش رفاه عمومی میشود، تصریح کرد: در خراسان جنوبی فضای خوبی برای سرمایهگذاری وجود داشته و تجار افغانی میتوانند در این استان سرمایهگذاری کنند.
رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی به ظرفیتهای بالای خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن میزان توانمندیهای استان، صادرات کالا از این استان به افغانستان بسیار ناچیز بوده و باید افزایش یابد.
احتشام بر استاندارسازی چهار بازارچه و یک گمرک مرزی استان تاکید کرد و گفت: استانداردسازی این بازارچهها سبب آسان شدن تجارت بین دو کشور میشود.
رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه بیرجند و دبیر علمی این نشست نیز گفت: این نشست با توجه به پیوندهای مختلف خراسان جنوبی با کشور افغانستان، وجود ظرفیتهای اقتصادی و سیاسی موجود در ایران و به ویژه در خراسان جنوبی و مزیت نسبی این استان برای توسعه روابط با کشور افغانستان در دانشگاه بیرجند برگزار شده است.
حسین فرزانهپور بررسی و شناسایی نیازهای پژوهشی مربوط به افغانستان، همکاری با مراکز علمی و پژوهشی در داخل و خارج از کشور، وجود ظرفیتهای فراوان اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور، تقویت روابط بین دو کشور، شناسایی ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی دو کشور را از اهداف برگزاری این نشست برشمرد و گفت: حدود ۴۰ مقاله از اندیشمندان و صاحبنظران به دبیرخانه نشست ارسال شده است.
وی یادآور شد: گروه پژوهشی افغانستانشناسی در سال ۸۲ با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه بیرجند تاسیس شده است.