قزوین- مدیرکل امور شوراهای نظارت آموزش و پرورش گفت: همه دستگاه ها باید آموزش و پرورش را در امر تعلیم و تربیت یاری دهند تا این نهاد در رسالت سنگین خود موفق عمل کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان قزوین بعداز ظهر پنج شنبه با حضور مدیرکل امور شوراهای نظارت آموزش و پرورش، نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و مدیر کل آموزش و پرروش استان در محل فرمانداری قزوین برگزار شد.

نورعلی عباسپور در این نشست بیان کرد: مصوبات نشست‌های شورای آموزش و پرورش با توجه به حضور مسئولان بلند پایه و تاثیرگذار استان مانند نمایندگان قزوین در مجلس شورای اسلامی می‌تواند در راستای حل مشکلات آموزشی بسیار موثر واقع شود  و همین ویژگی ضرورت توجه بیشتر به این نشست ها را دوچندان می کند.

وی ادامه داد: تامین منابع مالی و فضاهای آموزش و پرورش در ۴ چهار مورد از قانون شوراها مورد توجه قرار گرفته اما در اجرای این مواد وحدت رویه مناسبی وجود ندارد.

این مسئول همچنین در مورد برنامه هایی که در رابطه با مدارس غیردولتی وجود دارد، اظهارداشت: امکان به کارگیری الگویی متناسب با شرایط برای توسعه مدارس غیر دولتی وجود دارد که در شورای آموزش و پرورش نیز می‌توان روی آن بحث و شرایط را به منظور جبران محدودیت‌های در منابع تسهیل کرد و در مجموع به جایگاه آموزش و پرورش کمک کرد.

مدیرکل امور شوراهای نظارت آموزش و پرورش ادامه داد: با این حال توسعه مدارس غیردولتی بر مبنای آیین نامه ها و حفظ حقوق مردم صورت می گیرد و در همین راستا نیز عجله ای برای توسعه و گسترش این مدارس در آموزش و پرورش وجود ندارد.

این مسئول در رابطه با شرایط تاثیرگذاری شوراهای آموزش و پرورش بیان کرد: این شوراها در شرایطی می‌توانند تاثیرگذار باشند که فقط وزارتخانه و زیرمجموعه‌های آن متصدی انجام وظایف و امور نباشند، بلکه فلسفه تشکیل این شورا تعیین سهم دستگاه‌های دیگر در حوزه تعلیم و تربیت است.

عباسپور در پایان گفت: آسیب به آموزش و پرورش در واقع  آسیب رساندن به تمام دستگاه‌های کشور است لذا تمام دستگاه‌ها موظف به همکاری و یاری رساندن به آموزش و پرورش هستند.

محمدی: حضور مردم و سرمایه گذاران در کارگروه های تخصصی آموزش و پرورش ضروری است

داود محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه این نشست بیان کرد: حضور مردم و سرمایه گذاران در کارگروه های تخصصی آموزش و پرورش برای آشنایی با مسائل آموزشی ضروری است و نباید در این عرصه تنها به فکر ایجاد فرصت های سرمایه‌گذاری باشیم.

این مسئول با اشاره به معایب سیستم آموزشی تمام دولتی گفت: در شرایط حاضر خدمات آموزشی برای دولت هزینه های زیادی دارد حال آنکه دولت می تواند با بکارگیری بخش خصوصی برای ارائه این خدمات تا حدود زیادی از هزینه های خود بکاهد و کیفیت خدمات را نیز ارتقا بخشد.

محمدی ادامه داد: برای قانونی کردن روند خرید خدمات آموزشی از بخش خصوصی توسط دولت این موضوع در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است تا به نتیجه برسد.

نماینده مردم قزوین، الموت و آبیک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این حوزه نباید از نقش رسانه‌ها غافل شد چرا که رسانه‌ها اعم از دیداری، شنیداری، مکتوب و مجازی نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کنند.

این مسئول همچنین در رابطه با جایگاه شوراها در نظام تعلیم و تربیت کشور گفت: امروزه تشکیل شوراها معطوف به جذب منابع مادی است و برای افزایش سهم آموزش و پرورش از بودجه و منابع مالی در این شورا تلاش می‌شود اما برای ثمربخش بودن شوراها باید مردم و دستگاه‌ها احساس کنند که در نظارت و تولید فکر نیز قوی هستند زیرا بسیاری از مشکلات آموزش و پرورش با تولید فکر برطرف می‌شود حال آنکه با وجود تاکیدات دینی در خصوص تولید اندیشه توجه چندانی به آن نمی‌شود.

قاسمی: عزت و کرامت هرجامعه وابسته به جایگاه آموزش و پرورش است

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در ادامه این نشست گفت: اهمیت آموزش و پرورش در جوامع به حدی است که می توان گفت عزت و کرامت هرجامعه وابسته به جایگاه آموزش و پرورش است.

سالار قاسمی ادامه داد: همچنین یکی از شاخصه های اصلی توسعه در سطح دنیا کیفیت نظام آموزشی است چرا که این نهادهای آموزشی هستند که تامین کننده اصلی نیروهای انسانی هستند.

وی افزود: با اجرای نظام تحول در فرایند آموزش امید می رود بتوانیم ضمن تحقق اهداف و سیاست های وزارت آموزش و پرورش برای آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد نیز گام های موثری برداریم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در تشریح بسترهای فعالیت شوراهای آموزش و پرورش گفت: پرداختن به محتوای کیفیت آموزش و پرورش و ارتقای سطح علمی و فرهنگی دانش آموزان، فراهم کردن بستر مناسب برای اجرای سند چشم انداز توسعه و ایجاد عدالت آموزشی برای همه دانش آموزان کشور به ویژه در نقاط کمتر توسعه یافته از جمله بسترهای مناسب فعالیت این شوراهاست.

قاسمی در خصوص بررسی خروجی مصوبات شوراهای آموزش و پرورش یادآورشد: شوراهای آموزش و پرورش خروجی مناسبی داشته باشند و در همین راستا باید با مرور به مصوباتی که طی چندین جلسه در شورای آموزش و پرورش مناطق ارائه شده است  بررسی و تعیین شود که این جلسات چه اثری داشته و چه اهدافی را پیگیری و محقق می کنند.

موسوی: پیگیری مشکلات آموزش و پرورش وظیفه ای همگانی است

فرماندار شهرستان قزوین در ادامه این نشست بیان کرد: پیگیری مشکلات حوزه آموزش و پرورش وظیفه ای همگانی است و باید همه مسئولان از آموزش و پرورش حمایت کنند و در راه رفع موانع و گرفتاری های این دستگاه بکوشند.

موسوی اظهارداشت: آموزش و پرورش هرگز نباید دغدغه تهیه ملک و کلاس، فروش زمین و مسائلی از این دست را داشته باشد، و در این بین تنها دغدغه آموزش و پرورش باید تربیت و آموزش فرزندان ایران اسلامی و تربیت آینده سازان کشور باشد، چرا که همه ما مدیون خدمات آموزش و پرورش هستیم  و برای تحقق این شرایط همه دستگاه ها و سازمان ها باید کمک کنند.

این مسئول بیان کرد: توزیع اعتبارات در آموزش و پرورش باید به نحوه ویژه ای صورت گیرد و با دید تخصصی به زیرساخت های این نهاد مهم جامعه ای توسعه یافته را در آینده شکل دهیم.

موسوی در پایان افزود: مسئولان و فرهیختگان هر منطقه و بخش براساس قانون در شورای آموزش و پرورش همان بخش و منطقه عضو می شوند تا با سیاست گذاری و بسیج منابع و امکانات در جهت توسعه و ارتقای امور آموزش و پرورش برنامه ریزی کنند که امیدواریم این اعضا با ارتقای جایگاه شوراهای آموزش و پرورش در پیشرفت آبادی کشور بیش از گذشته موثر باشند.