ری - همایش ملی حکیم رازی در حالی به پایان رسید که رئیس ستاد استهلال استان تهران و رئیس مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) از عدم حضور و حمایت مسئولان از این همایش علمی گلایه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش ملی نابغه ملک ری "حکیم محمد‌بن زکریای رازی" شامگاه گذشته با اهدای جوایز علمی و ترویجی حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) شامگاه گذشته به پایان رسید، این همایش یکروزه از ساعت 8:30 الی 19 در تالار شیخ صدوق واقع در ضلع جنوبی آستان مقدس حضرت عبدالعطیم الحسنی (ع) برگزار شد.

در این راستا رئیس برگزاری همایش حکیم محمدبن زکریای رازی نابغه ملک ری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر با اشاره به تاریخچه مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) اظهار داشت: مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از 14 سال پیش در جوار آستان مقدس و حرم سه امامزاده بزرگوار راه اندازی شده است و هدف آن اجرای برنامه های مرتبط با علم نجوم از جمله رویت هلال ماه، نجوم و مسائل فیزیک مرتبط با نجوم است که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، می توان به برگزاری همایش های هفتگی، ماهانه و سالانه اشاره کرد.

اهدای جایزه علمی- ترویجی حضرت عبدالعظیم (ع) به تلاشگران

محمد تقدیری با اشاره به جایزه علمی- ترویجی حضرت عبدالعظیم (ع) ادامه داد: جایزه علمی - ترویجی حضرت عبدالعظیم (ع) نیز از هفت سال گذشته همراه با همایش های سالانه به افرادی که طی سال با کتب، مقاله و آثار خود فعالیت و تلاش داشته اند اهدا می شود.

رئیس مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) افزود: موضوعات هفت ساله مرتبط با علم نجوم از جمله تقویم شناسی، وضعیت نجوم در دوره اسلامی، یادبود و نکوداشت خواجه نصیر طوسی، ابوریحان بیرونی و رویت هلال و طبیعت از نظر قرآن و دانشمندان اسلامی ماه بوده است که با اهدا جایزه علمی- ترویجی حضرت عبدالعظیم (ع) همراه بود.

وی بیان کرد: امسال نیز هفتمین همایش به نام حکیم محمدبن زکریای رازی نابغه ملک ری برگزار شد چراکه این عالم اهل ری، منجم بوده و جایزه آن همزمان به دکتر مهدی محقق، دکتر احسان مقدس، دکتر محمود طباطبائی که کتبی درباره رازی نوشته اند یا تصحیح و جمع آوری کرده اند اهدا شد.

شیعه بودن حکیم رازی روشنگری شد

رئیس ستاد استهلال استان تهران با اشاره به ویژگی همایش مذکور اظهار داشت: حکیم رازی در زمان خود به دلیل مقابله با اسماعیلیه و نوشتن کتاب هایی در رد آنها، مورد تهمت واقع شده و در بخشی از تاریخ به عنوان ملحد و غیر شیعه معرفی شده است که در واقع این همایش بخشی از این تاریکی و تهمت را در زندگی این حکیم بزرگ می زداید و مقالات ارائه شده این مساله را به خوبی را روشن می سازد.

این مسئول ادامه داد: ویژگی های دیگر این همایش جمع آوری تمامی کتب رازی پس از همایش در محل مرکز نجوم، تشکیل بخشی به نام کتاب های رازی، غنی سازی کتابخانه تخصصی نجوم و برگزاری نمایشگاهی در مجاور این همایش برای علاقمندان در موضوع طب، رازی، طب سنتی و مباحث مرتبط با توانایی های رازی بود.

مجموعه نفیس کتب رازی پرده برداری شد

رئیس برگزاری همایش حکیم محمدبن زکریای رازی ویژگی بارز این همایش را پرده برداری از مجموعه کتب ارزشمند رازی عنوان کرد و افزود: دکتر احسان مقدس ضمن تصحیح، مرتب و رفع نواقص کتب قدیمی، مجموعه کتاب های رازی را در یک قطع، قالب و در واقع به طور یک دسته کتاب به چاپ رسانده است.

وی افزود: با فراخوان مقالات، 80 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که از میان آنها 10 مقاله قابل سخنرانی و هشت مورد پوستری انتخاب شد.

سخنرانی های یک طرفه و تجمل گرایی آفت همایش ها است

این مسئول همچنین اشاراتی نیز به مشکلات این همایش یک روزه داشت و گفت: مشکل این گونه مراسم که در این همایش نیز مورد انتقاد و سوال قرار گرفت این بود که این همایش ها اغلب جنبه های ظاهری و گزارش دهی پیدا کرده است و خروجی مطلوب ندارند، همچنین به اقداماتی چون ریخت و پاش ها و تجمل گرایی بیشتر اهمیت داده شده و زحمات اساتیدی که برای جمع آوری کار تلاش کرده اند ضعیف تر دیده می شود که این مساله به منزله یک افت در سمینارها و همایش ها محسوب می شود، البته این همایش از ریخت و پاش و تجمل گرایی مبری بود.

تقدیری، سخنرانی های یک طرفه را آفت بزرگ همایشها دانست و افزود: البته به نحو عمومی اشکالی را وارد نمی کند اما توقع این است که سوال کننده ها بتوانند راجع به آن موضوع بحث کنند و مشابه یک کلاس درس پیش روند تا نتیجه و خروجی مطلوبی داشته باشد که امیدواریم این انتقاد در همایش های بعدی با کاهش تعداد سخنران ها رفع شود.

عدم شرکت و حمایت لازم مسئولان در همایش های عملی

وی ضمن ابراز تأسف از عدم حضور مسئولانی که به این همایش ملی دعوت شده بودند خاطرنشان کرد: متأسفانه حضور مسئولان در این همایش بسیار کمرنگ بود که این مساله اشکالی وارد به همایشهای مشابه نیز هست چراکه بطور معمول مراسمی مورد اقبال قرار می گیرد که جنبه تشریفاتی و رسانه ای داشته باشند.

رئیس ستاد استهلال استان تهران متذکر شد: در حالیکه تقویت و معرفی مفاخری همانند حکیم رازی، افتخاری برای ری و مسئولان منطقه است اما متأسفانه هم برای حضور در مراسم و هم کمک مالی در هزینه های سمینار حمایت لازم صورت نگرفت، این همایش به لحاظ مالی نیازمند مساعدت بود اما همچنان برای تداوم این گونه همایش ها حمایتی مشاهده نمی شود.