تبریز- استاندار آذربایجان شرقی گفت: وضعیت اشتغال میانه مطلوب نبوده و بهبود آن نیازمند توجه ویژه مسئولان اجرایی است.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جبارزاده شامگاه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی استان در شهرستان میانه با تاکید بر وجود برنامه ریزی خاص در تمامی امور گفت: تمامی فرمانداران باید به همراه مسئولان اجرایی استان برنامه ای را برای توسعه شهرستان ها تنظیم بکنند و در غیر این صورت همانند برخی مسئولان گذشته دچار بی برنامگی هایی خواهیم بود که این امر خطر بزرگی برای استان و کشور است.

وی ادامه داد: تا زمانی که این برنامه ریزی ویژه وجود نداشته باشد نمی توان شاهد پیشرفت در امور بود و هم اکنون که در برهه ای قرار گرفته ایم که محدودیت منابع داریم باید نگرش مدیریتی خود را عوض کنیم و این امر جز با مدیریت جهادی محقق نمی شود.

جبارزاده با اشاره به سند تدبیر و توسعه استان گفت: طبق این سند تمامی دستگاه های استان تا سه سال آینده دارای برنامه ریزی خاصی هستند و آمادگی لازم را دارند زیرا این سند منجر به شناسایی پتانسیل شهرستان ها می شود.

وی با بیان اینکه سند تدبیر توسعه میانه امروز در چهار محور مورد تصویب قرار گرفت، گفت: این چهار محور شامل توسعه فناوری های مربوط به مواد معدنی و صنعتی، توسعه گردشگری و میراث فرهنگی، توسعه کشاورزی دانش بنیان و همچنین تاسیس منطقه ویژه اقتصادی میانه هستند.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در خصوص استخراج معادن و توسعه صنعتی نیازمند همکاری ویژه حفاظت محیط زیست استان هستیم که این اداره باید با توجه به رشد و توسعه انجام یافته بازنگری ویژه ای به محدوده های زیست محیطی داشته و در راستای توسعه معادن تلاش لازم را بکند.

وی با بیان اینکه شهرستان میانه نیازمند رسیدگی ویژه در زمینه اشتغال است، گفت: این شهرستان در زمینه بیکاری رتبه اول استان را دارد که تمامی مدیران مکلف هستند از امروز نگاه ویژه ای در راستای توسعه اشتغال این شهرستان داشته باشند زیرا میانگین بیکاری استان پایین آمده اما نرخ بیکاری در شهرستان میانه هم چنان بالا است.

جبارزاده با اشاره به اینکه توسعه گردشگری در این شهرستان با توجه به وجود آثار باستانی غنی ضروری است، گفت: سازمان میراث فرهنگی باید نمایندگی فعالی در این شهرستان داشته باشد و ما نیز آماده هر گونه همکاری برای توسعه گردشگری و حفظ میراث فرهنگی این شهرستان هستیم.

وی ادامه داد: البته در این میان نیازمند همکاری ویژه نمایندگان مجلس هستیم که خوشبختانه فضای همکاری خوبی در میانه بین مسئولان حکم فرماست.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به پایاب سد آیدوغموش میانه نیز گفت: در این خصوص کارگروه ویژه ای تشکیل می دهیم زیرا در گذشته چهار سد به طور همزمان در این شهرستان به وجود آمد که این امر مشکل بزرگی برای این شهرستان ایجاد کرد.

وی ادامه داد: اما برای پیشرفت باید مشکلات را به چشم پتانسیل ببینیم و از امکانات ایجاد شده به بهترین نحو استفاده کنیم.

جبارزاده با تاکید بر ورود بخش خصوصی به تمامی امور گفت: در تمامی امور استان نیازمند ورود بخش خصوصی هستیم زیرا با توجه به منابع محدود دولتی بدون ورود یافتن این بخش نمی توان شاهد اجرایی شدن بسیاری از طرح ها بود.

وی همچنین با اشاره به حمایت ویژه از سرمایه گذار نیز گفت: در تمامی شهرستان ها ستاد حمایت از سرمایه گذاری را ایجاد خواهیم کرد که این ستاد باید از امروز در این شهرستان ایجاد شود و هر تصمیم این ستاد باید در تمامی دستگاه های شهرستان پیگیری شود تا روند سرمایه گذاری به تاخیر نیفتاده و اسیر بروکراسی نشود.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی نیز در این منطقه مورد پیگیری ویژه قرار می گیرد که تحقق این خواسته ها نیازمند برخی مراحل است.

وی با بیان اینکه درصد بالایی از راه های استان مربوط به شهرستان میانه است، گفت: این امر ضرورت توجه ویژه به راه های این شهرستان را نشان می دهد و مدیران مربوطه باید نسبت به احداث و بازسازی راه های این شهرستان اقدامات لازم را انجام دهند.

جبارزاده افزود: از تمامی مدیران می خواهیم ارتباط مستقیمی با مردم داشته باشند زیرا به میزانی که ارتباط با مردم افزایش یابد زمینه اطلاع از مشکلات آن ها را ایجاد می کند.

باید از امکانات سد آیدوغموش بهره لازم برده شود

حجت الاسلام محمدرضا حامدی، امام جمعه میانه نیز در این جلسه گفت: اموری که با سرنوشت مردم مرتبط هستند باید با وسواس ودقت پیگیری شوند که یکی از این امور مشکل بیکاری مردم میانه است.

وی ادامه داد: زیرساخت و امکانات لازم برای ترویج اشتغال در این شهرستان فراهم شده است که از جمله این زیرساخت ها می توان به احداث سد در این منطقه اشاره کرد که از آن استفاده درستی نمی شود.

امام جمعه میانه با بیان اینکه استفاده درست از این سد می تواند جهشی در جهت ایجاد اشتغال بیافریند، گفت: با وجود این امکانات هنوز نتوانسته ایم از این سد به خوبی بهره ببریم.

وی افزود: مطابق اسناد پایاب این سد در حدود ۱۵ هزار هکتار است که دو هزار هکتار از آن قرار بود که آماده شود و در ۱۳ هزار هکتار بقیه نیز می توان در هر هکتار امکان اشتغال دو نفر را ایجاد کرد.

حجت الاسلام حامدی با بیان اینکه با عملیاتی کردن این پایاب می توان مشکل اشتغال شهرستان را حل کرد، گفت: اگر توجهی به وضعیت اشتغال شهرستان نکنیم به طور یقین با برخی تبعات اجتماعی آن مواجه خواهیم شد.

وی با انتقاد از وضعیت میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان گفت: بارها وعده هایی در خصوص ایجاد موزه در میانه داده شده که هم اکنون نیز اقدامی در این خصوص نشده است.

امام جمعه میانه ادامه داد: از سوی دیگر وضعیت راه های این شهرستان به هیچ وجه مطلوب نبوده و بارها شاهد برخی تصادفات و راه گرفتگی ها در این جاده ها بوده ایم که مسئولان راه و ترابری باید در این خصوص اقدام کنند.

وی افزود: امیدواریم تمامی مسئولان دست در دست هم داده و در راستای مدیریت جهادی تلاش کنند زیرا انجام یک کار در صورتی ارزشمند تر است که کمبود منابع وجود داشته باشد و در غیر این صورت با وجود منابع بالای مالی همگان می توانند اقدام به مدیریت و برنامه ریزی بکنند.