خرم آباد - در حالی جشن پایان بی سوادی در لرستان گرفته شده است که همچنان به دلیل اطلاعات غیردقیق خوداظهاری های صورت گرفته آمار دقیقی از تعدادی بی سوادان در استان وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، گودرز کریمی فر مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان شامگاه شنبه در جلسه ستاد پشتیبانی سواد آموزی استان لرستان با تاکید بر ضرورت اجرای برنامه شتاب بخشی سوادآموزی در استان لرستان اظهار داشت: ما در این راستا مصمم به ریشه کن کردن بی سوادی در استان هستیم تا هر چه سریع تر جشن با سوادی را در استان برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه برای این کار ما نیازمند همکاری سایر دستگاههای اجرایی و تشکلهای مردم نهاد در استان هستیم عنوان کرد: امیدواریم با همکاری همه آمار بی سوادی در استان را به صفر برسانیم.

۷۰ هزار بی سواد در لرستان وجود دارد

مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان با بیان اینکه بر اساس سرشماری نفوس مسکن آمار با سوادی در استان در میانگین سنی ۱۰ تا ۴۹ سال ۸۹.۷۳ درصد است ادامه داد: در این سرشماری ۱۱۷ هزار و ۸۲ نفر خود را بی سواد معرفی کرده اند.

کریمی فر ادامه داد: در این راستا از این تعداد طی سالهای ۹۰ تا ۹۲ بیش از ۳۷ هزار و ۷۴۵ نفر با سواد شده اند و موفق به اخذ مدرک شده اند.

وی با بیان اینکه تعدادی از این ۱۱۷ هزار نفر شامل افراد استثنایی، بهره هوشی پایین، کم توان ذهنی و ... آموزش ناپذیر بوده اند گفت: در مجموع می توان گفت در حال حاضر ۷۰ هزار بی سواد در سطح استان لرستان وجود دارد.

مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی این اداره کل در رابطه با ریشه کنی بی سوادی عنوان کرد: تهیه طرح شتاب بخشی سوادآموزی در استان و اجرای آن یکی از اقدامات صورت گرفته بوده است.

 ضرورت همکاری همه دستگاههای اجرایی برای ریشه کنی بی سوادی

کریمی فر با اشاره به برنامه ریزی بر اساس برش شهرستانی در این زمینه در استان گفت: انعقاد تفاهم نامه همکاری با اکثر دستگاههای اجرایی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره)، جهاد کشاورزی، بهزیستی، بسیج سازندگی، حج و زیارت، اوقاف، صدا و سیما و ... از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.

وی همچنین به اجرای طرح آموزش اولیای بی سواد دانش آموزان در سطح استان اشاره کرد و گفت: این اولیا از طریق دانش آموزان شناسایی شده که از مجموع ۳۱ هزار و  ۱۴۹ نفر اولیا ۲۳ هزار و ۷۲۶ نفر پالایش شده و در نهایت ۱۴ هزار و ۲۸۰ نفر به عنوان بی سواد  شناسایی شدند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان بیان داشت: این اولیا بی سواد از سوی مدارس دولتی و همچنین غیر دولتی استان تحت آموزش قرار گرفته اند.

اجرای طرح اولیا بی سواد دانش آموزان

کریمی فر به مشکلات و چالش های موجود در زمینه با سواد کردن افراد در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه یکی از این مشکلات این است که ما آمار دقیق بی سوادی گروه هدف در سطح استان را نداریم و آمارها به صورت تقریبی است.

وی همچنین پراکندگی بی سوادان گروه هدف در سطح استان را یکی دیگر از مشکلات این حوزه عنوان کرد و گفت: همچنین نداشتن علاقه برای شرکت در کلاس های سوادآموزی، عدم منابع مالی و ... نیز از دیگر مشکلات در این زمینه است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان لرستان با بیان اینکه آمار بی سوادی در استان بر اساس خود اظهاری افراد جمع آوری می شود گفت: این امر موجب ایجاد مشکلات فراوانی برای برای داشتن آماری صحیح در این زمینه شده است.

کریمی فر با بیان اینکه به طور مثال برخی افراد خود را بی سواد معرفی می کنند تا یارانه آنها قطع نشود گفت: باید در این زمینه فرهنگسازی لازم صورت گیرد.

وقتی بی سواد خود را پزشک متخصص معرفی می کند!

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان لرستان نیز در این جلسه با بیان اینکه آمار با سوادی در لرستان طی سال  ۵۵ حدود ۳۹ درصد بوده است عنوان کرد: این در حالیست که این عدد طی سال ۹۰ به ۹۰ درصد افزایش یافته است.

علی اشرف حیدری با بیان اینکه آمار بی سوادی در استان بر اساس خود اظهاری است گفت: بیشترین آمار بی سوادی در لرستان نیز مربوط به زنان است.

وی با اشاره به برخی مشکلات فرهنگی و قومیتی در این رابطه عنوان کرد: متاسفانه در برگه های خود اظهاری افرادی را داشته ایم که بی سواد بوده اند و این در حالیست که خود را باسواد و یا حتی پزشک متخصص معرفی کرده اند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان لرستان با اشاره به برنامه های در دستور کار طی امسال برای ریشه کنی بی سوادی در استان گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته پیش بینی ما با سوادی ۱۲ هزار نفر در استان است که تا کنون بیش از هفت هزار نفر از این تعداد تحت آموزش قرار گرفته اند.

حیدری با تاکید بر همکاری سایر دستگاههای اجرایی برای ریشه کنی بی سوادی در استان گفت: آموزش و پرورش سرانه آموزش افراد بی سواد را پرداخت خواهد کرد.

ابراز تاسف استاندار لرستان در زمینه آمار بی سوادی

استاندار لرستان نیز در این جلسه با ابراز تاسف در زمینه آمار بی سوادی و رتبه استان در این زمینه در کشور بیان داشت: لرستان در این زمینه در رتبه ۲۶ ام کشور قرار دارد و این در حالیست که انگار استان لرستان در چنین شاخص هایی هیچ وقت از رتبه ۲۵ پایین تر تجاوز پیدا نمی کند.

هوشنگ بازوند با بیان اینکه چند سال پیش در استان جشن پایان بی سوادی در استان برگزار شد ادامه داد: با این آمار بی سوادی چگونه جشن با سوادی در استان گرفته شده است.

وی ادامه داد: با این وضعیت بی سوادی در استان به نظر می رسد بحث سوادآموزی در استان خودش به برنامه ای تبدیل می شود.