به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد رفعتی در همایش وقف و حوزههای علمیه که قبل از ظهر یکشنبه با حضور علما و اساتید حوزه در سالن دارالشفاء قم برگزار شد با اشاره به اینکه ایجاد فرهنگ وقف به شکل عامه و وقف در حوزههای علمیه به شکل خاص از اهداف برگزاری همایش وقف و حوزههای علمیه است، گفت: توجه به وقف و ترویج آن یک سنت ارزشمند دینی و اسلامی است.
وی با تأکید بر اینکه وقف به معنای ماندگار کردن مال است، گفت: آنچه که در اختیار ما است فانی و گذرا است اما وقف چون در اختیار خداوند قرار میگیرد باقی خواهد ماند و چون دارای سبقه الهی است دیگر رنگ باختنی نخواهد بود.
دبیر همایش وقف و حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه واقف با عمل دور اندیشانه خود بر مال خویش بعد از مرگ مدیریت میکند، افزود: هر کسی نمیتواند مدال واقف بودن را بر سینه داشته باشد زیرا این مدالی است که انبیا و الولیا و علمای بزرگ به پیروی از آنها به دست آوردهاند و حوزهها باید این افتخار و مدال آوری را ترویج کنند.
نهضت وقف باید از حوزههای علمیه آغاز شود
وی استقلال حوزه را از منویات، امام، مراجع تقلید و مقام معظم رهبری توصیف کرد و افزود: اگر بخواهیم حوزه به استقلال برسد باید سنت وقف را احیا کرده و آن را گسترش دهیم که در این مورد نیازمند یک نهضت برای نهادینه کردن وقف هستیم.
حجت الاسلام رفعتی تأکید کرد: نهضت وقف باید از حوزههای علمیه آغاز شود و برای آغاز این نهضت باید هر کدام از اساتید که میتوانند در این زمینه چه با تدریس و چه نوشتن مقاله در ترویج این سنت گام بردارند.
وی در ادامه به تجلیل از واقفان برتر اشاره و عنوان کرد: امیدواریم در سال آینده بتوانیم از پژوهشهای برتری که در زمینه وقف شده نیز تجلیل کرده و با برگزاری مسابقات علمی در این زمینه شرایط را برای گسترش وقف فراهم کنیم.