به گزارش خبرنگار مهر، یوسف گران پاشا ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: راه آهن اینچه برون -گرگان بخشی از پروژه ریلی بزرگ سه کشور ایران، قزاقستان و ترکمنستان است که از ناحیه اوزن درکشور قزاقستان آغاز و پس از عبور از شرق دریای خزر به کشور ترکمنستان رسیده و سپس با عبور از محدوده اترک در خاک ایران از اینچه برون به سمت ایستگاه های پتروشیمی، یامپی و سبز دشت (قره تپه) و در نهایت به ایستگاه گرگان متصل می شود.
وی بیان داشت: این پروژه عظیم در دوازدهم آذر ماه امسال با حضور روسای جمهور سه کشور و مقامات عالیرتبه در نقطه مرزی اینچه برون افتتاح شد.
مدیرکل راه آهن شمال در ادامه افزود: احداث این خطآهن افزایش حمل و نقل داخلی، منطقهای و بینالمللی را در بر خواهد داشت و تجارت بین المللی را در این محدوده افزایش میدهد.
گران پاشا با اشاره به ضرورت بازسازی خط قدیمی گرگان قره تپه افزود: در این پروژه آنچه که بسیار مهم و بیاد ماندنی بوده است آماده سازی زیر ساخت های مورد نیاز برای حمل بار با تناژ بالا، نوسازی خط بندر ترکمن – گرگان از ایستگاه سبزدشت تا گرگان در دستور کار قرار گرفت و با توجه به محدودیت زمانی موجود، برنامه ریزی اجرای این پروژه برای کار با چند اکیپ و به صورت شبانه روزی بهترین گزینه پیش رو بود.
مدیرکل راه آهن شمال اذعان داشت: برای این کار ابتدا با مسدود کردن مسیر، خط فرسوده جمع آوری شده و سپس بلافاصله نقشه برداری و میخ کوبی مسیر آغاز شد. راه آهن شمال برای اجرایی شدن این پروژه در زمان مقرر تمامی امکانات و نیروهای کاری خود را بسیج کرد تا با توجه به اهمیت موضوع، این کار در اسرع وقت و به نحو احسن انجام پذیرد.
مدیرکل راه آهن شمال بیان داشت: عملیات های تخصصی مونتاژکوبلاژ، جوشکاری، رلواژ(اصلاح هندسی مسیر)، بالاست ریزی و نصب خط نیز با سرعت هرچه تمام بصورت شبانه روزی و بدون تعطیلی انجام شد تا درنهایت با عزم و روحیه جهادی کارکنان، این پروژه در زمان مقرر آماده بهره برداری شد.
گران پاشا ضمن تشکر از همه عوامل و دست اندرکار انجام این پروژه خاطرنشان کرد: این کار با همت و تلاش ماموران سختکوش راه آهن شمال و انجام فعالیت های شبانه روزی بیش از ۳۰۰ نفر در مدت ۱۵ روز انجام شد که در نوع خود در سطح راه آهن کشور بی نظیر بوده و رکورد تازه ای بیادگار مانده است.
وی گفت: در این پروژه روزانه بیش از ۳۰۰ نفر بدون تعطیلی و بصورت ۲۴ ساعته در سه شیفت کاری مشغول به کار بودند و کار نوسازی این مسیر توسط شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن انجام پذیرفت. در این پروژه ۱۰۸ هزار نفر ساعت کار انجام شد و در زمینه خدمات مسافری نیز ضمن اینکه برنامه ریزی مسیر قطارها تا ایستگاه بندرترکمن انجام شد، لذا کلیه مسافران از گرگان تا بندرترکمن با اتوبوس جابجا شدند.