به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار ظهر سه شنبه در جمع مدیران دستگاههای اجرایی لرستان اظهار داشت: یکی از مباحثی که در ارتباط با کارآمدی نظام می تواند همگام با آرمان های بلند انقلاب و مطالبات مردم پیش رود موضوع برنامه دولت و ساختارهای مختلف نظام است.
وی افزود: برنامه ریزی می تواند مسیر تعالی و اعتلای کشور، بهبود زندگی مردم و یک مسیر رو به رشدی را برای کشور تعریف کند.
دولت از کشمکش های گروهی دوری کرده است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست یادآور شد: دولت تدبیر وامید مصمم است با یک برنامه دانش پایه و مبتنی بر تجربه و دانایی حرکت کند و در این راستا از اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و بخشی نگری و کشمکش های گروهی دوری کرده است.
ابتکار با بیان اینکه دولت تلاش می کند تمامی ابعاد توسعه پایدار را در نظر بگیرد افزود: یکی از ظرفیت های مهم دولت برخورداری از استاندارانی است که هم تجربه خوبی در مدیریت مناطق خود و هم یک نگاه جامع و فراگیر نسبت به موضوعات و مسائل کشور دارند و این چیزی است که امروز کشور به آن نیاز دارد.
ابتکار با اشاره به اینکه کشور در شرایطی بسر می برد که باید مسائل و معضلات اقتصادی را با برنامه پشت سر بگذارد عنوان کرد: برای این منظور لازم است دولت رویکرد بین المللی خوبی را در این برهه از زمان به اجرا گذاشته و بتواند مواجهه منطقی و درستی با چالش هایی که از گذشته برای دولت یازدهم به ارث رسیده است داشته باشد.
وی بیان داشت: موضوع محیط زیست یکی از تغییر رویکردهایی است که از جنسی فرابخشی برخوردار بوده و ماهیت مسائل محیط زیستی در سیاست گذاری ها می تواند توسعه پایدار را به همراه داشته باشد.
حضور نماینده ایران در اجلاس تغییرات آب و هوایی
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه موضوع محیط زیست از مهمترین مسائل بین المللی درسراسر دنیا است افزود: در کشور پرو امروز اجلاس بیستم کنوانسیون تغییرات آب و هوایی در حال برگزاری است که نماینده سازمان حفاظت از محیط زیست ایران در این اجلاس حضور دارد.
ابتکار افزود: در این اجلاس بحث های داغ آینده پروتکل کیوتو و گرم شدن زمین مطرح می شود و این بحث به تک تک شهرهای دنیا و کشورهای جهانی مربوط می شود.
وی یاداور شد: امروز به این درک رسیده ایم که یکسری معضلات جهانی در زمینه مسائل محیط زیستی وجود دارد که راه حل های آن جهانی بوده و در تمامی برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها بایستی برای آن راه حل پیدا کرد.
پایه تمام فعالیت های انسان طبیعت است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه پایه تمام فعالیت های انسان طبیعت است اظهار داشت: سند آمایش سرزمین لرستان تدوین شده است که پایه و مبنای این کار بحث ظرفیت زیستی است.
ابتکار تصریح کرد: امروزه تاکید اقتصاد نوین بر این است که از منابع طبیعی کمتر استفاده شود و اقتصاد به سمت فناوری های نوین که ارزش افزوده خود را از محل خلاقیت و نوآوری بدست می آورند سوق داده شود که نمونه این فناوری ها بحث "آی تی" است.
وی افزود: میزان آسیب هایی که مباحث "آی تی" به طبیعت وارد می کند از بسیاری فعالیت های دیگر مثل کشاورزی و مرتع داری کمتر است لذا تاکید شده است که ارزش افزوده را از نوآوری و خلاقیت علمی بدست آورد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اظهار داشت: در کشور ما هنوز اقتصاد سنتی وجود دارد که بایستی برای آن برنامه ریزی مبتنی بر ظرفیت ها انجام داد.
منابع طبیعی از کشاورزی غیراصولی آسیب دیده است
ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بحث آب از هدفگذاری های مهم دولت است اظهار داشت: برنامه ریزی شده است که در بودجه ۹۳ و ۹۴ اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه الگوی کنونی مدیریت منابع و مصارف آب به محیط زیست لطمه زده است افزود: منابع طبیعی از کشاورزی غیراصولی آسیب دیده و چاره ای نداریم جز اینکه الگوی مصرف آب را اصلاح کنیم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه اصلاح الگوی مصرف آب با آموزش، فناوری، حمایت و تسهیلات دولتی امکان پذیر است افزود: در صورت تحقق این امر شاهد احیا تالابها، رودخانه و بازگشت طبیعت به وظیفه اصلی خود خواهیم بود.
برنامه ریزی برای گردشگری طبیعی در کشور
ابتکار با تاکید بر لزوم حفظ کمی و کیفی منابع آب و جلوگیری از آلودگی این منابع افزود: همچنین اعتبارات خوبی را برای حفاظت از تالابها برای سال آینده در نظر گرفته ایم که امیدواریم نتایج خوبی به ویژه در لرستان به دنبال داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی مناسب برای گردشگری طبیعی در کشور و لرستان عنوان کرد: این موضوع را با همکاری سازمان میراث فرهنگی شروع کرده ایم و ظرفیت های استان لرستان نیز در این بخش بسیار زیاد است.