به گزارش خبرنگار مهر، عظیم محبی ظهر یکشنبه در کارگاه آموزشی کیفیتبخشی و درس پژوهشی شهرستان بیرجند اظهارکرد: در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ پایه نهم در نظام آموزشی کشور استقرار مییابد بنابراین بحث تامین نیروی مورد نیاز در این پایه و ساماندهی آنها مطرح است.
محبی عنوان کرد: رویکرد اساسی نظام تربیت رسمی و عمومی سازگاری رهافیتهای دینمحوری، موقعیتشناسی و موقعیتآفرینی است.
وی با بیان اینکه آنچه برای انسان مهم است فطرت او بوده و باید انسان به تجربه و علم خود مغرور نشود، افزود: وقتی از کیفیت در امر آموزش صحبت میشود سه نکته هدف، رویکرد و مدل تعلیم و تربیت مد نظر قرار میگیرد.
مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش ماموریت آموزش و پرورش را کیفیت یادگیری و تربیت همه جانبه دانشآموزان دانست و افزود: کانون اهداف آموزش و پرورش مدرسه است.
وی با بیان اینکه تربیت نسلی مومن، فکور و کارآفرین از اهداف آموزش و پرورش است، عنوان کرد: راهبرد اصلی آموزش و پرورش ارتقای کیفیت است.
محبی توانمندی و مشارکت نیروی انسانی، فرآیند یاددهی و یادگیری، مشارکت دانشآموزان در اداره مدرسه، سلامت تربیتبدنی پیشگری و امنیتی، خلاقیت و نوآوری نظام تشویق و انگیزشی از محورهای کیفیتبخشی در برنامههای تعالی مدرسه عنوان کرد.
وی تاکید کرد: معلمان باید هدف خود را به جای افزایش نمره، محفوظات دانشآموز و کمیت آموزش به سمت توسعه مهارتهای تفکر دانشآموزان سوق دهند.
مدیرکل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: باید در کنار ارتقای مهارتهای شغلی و زندگی مهارتهای تفکر دانشآموزان نیز رشد یابد.
وی با بیان اینکه ما در نظام آموزش و پرورش به دنبال تربیت افراد پرسشگر و پژوهشمحور هستیم، عنوان کرد: در حال حاضر رویکرد اکتشافی و تعاملی در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفته است.
محبی عنوان کرد: در رویکرد اکتشافی و تعاملی باید انسانهایی تربیت شوند تا در هر شرایطی خودباوری و خوداتکایی را در خود ارتقاء داده و به دنبال تولید کار بروند.
وی مدل بعدی در امر مدیریت را نظارت آموزشی دانست و یادآور شد: تاکنون نظارت کیفی در آموزش و پرورش کمتر مورد توجه بوده است.