به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري فرانسه ،"رابين رافائل" كه از سال 1977 در سياست خارجي آمريكا حضور دارد و يكبار هم معاون وزير امور خارجه آمريكا بوده است افزود : " آنچه كه بايد دانست اين است كه اين تصميمات بر اساس ايدئولوژي نو محافظه كاري صورت گرفت نه بر اساس فهم تاريخي ، شما با منطق يا تجربه و يا تحليل بسيار مؤثر نمي توانيد با اين ايدئولوژي مقابله كنيد.
رافائل كه از آوريل 2003 تا آگوست همانسال مشاور تجاري دولت عراق در زمان پل برمر بوده است در ادامه اظهار داشت: ايدئولوژي مورد نظر آن چيزي بود كه از آن به نومحافظه كاري ياد مي شود كه در آن جنگ با آغوشي باز پذيرفته شد.
وي مي گويد: نو محافظه كاران مشتي آماتور و عمدتاً مهندس بودند كه حتي وسايل حرفه اي براي مواجهه با عراقي ها در اختيار نداشتند به همين سبب خود را در اين روند گم كردند.
شايان ذكر است كه نومحافظه كاران كه پس از انتخاب جرج بوش رئيس جمهور آمريكا در سال 2000 در قدرت نفوذ كردند با اتكا به نگرشهاي تند خود كه بر گرفته از لئو اشتراوس انديشمند (يهودي) آلماني بود تئوري بازسازي مجدد خاورميانه را مد نظر قرار داده و با اتهاماتي بي اساس جنگ آتشين را در عراق شعله ور كردند.
اين گروه در اواخر دهه 1960 و اوائل دهه 1970 زمانيكه اسرائيل بطور روز افزون در مجامع بين المللي منزوي شد و زمانيكه جناح ضد جنگ حزب دموكراتيك در آمريكا به قدرت رسيد شروع به حركت به راست كردند.
نو محافظه كاران درخلال سالهاي76-1975 اقدام به ايجاد ائتلافي با دست راستيهاي جمهوريخواه ، عليه سياستهاي تشنج زدائي نيكسون- فورد نموده و با مسيحيان دست راستي رابطه برقرار كردند ودر اواخر دهه 1970 تبديل به يك قدرت در حزب جمهوريخواه شدند و در نتيجه اين تعامل و حمايت پروپاقرص از اسرائيل طيف مسيحيان صهيونيست پا به عرصه وجود گذاشت.
در عين اينكه روابط اين دو گروه (نئومحافظه كاران و مسيحيان راستگرا) در طول سالهاي دهه 80 تا 90 رو به پيشرفت بود نئومحافظه كاران در امور داخلي و همچنين مسائل بين المللي به راست متمايل شدند.