کرمان - استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اقتصاد فاسد زمینه بروز اختلاس را فراهم می کند، گفت: باید قوه قضائیه و مجریه برخوردی قاطعانه تر در این خصوص داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، صادق زیبا کلام عصر یکشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان در خصوص اختلاس های رخ داده در کشور، گفت: همه مسئولان ارشد کشور از این مساله ناراحت هستند و هرگز دوست ندارند که باز هم مساله اختلاس تکرار شده و رکورد اختلاس های قبلی شکسته شود.

وی ادامه داد: همه مسئولان در این خصوص هم نظر هستند که چنانچه قوه مجریه و قضائیه در این زمینه قاطعانه تر و مقتدرانه تر عمل کند به طور قطع آمار اختلاس به صورت محسوسی کاهش یافته یا از بین می رود.

زیباکلام به وجود دستگاه های نظارتی متعدد در کشور اشاره کرد و گفت: در هیچ کشوری به اندازه ایران سازمان های نظارتی و کنترلی وجود ندارد بنابراین با وجود این نظارت ها باید شاهد کاهش تخلفات باشیم.

اقتصاد فاسد زمینه بروز اختلاس را فراهم می کند

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ریشه مشکل را در اقتصاد فاسد دانست و افزود: در واقع اقتصاد فاسد زمینه بروز اختلاس و تخلفات را فراهم می کند.

زیباکلام با اشاره به حکومتی بودن اقتصاد ایران گفت: تا زمانی که اقتصاد در دستان دولت باشد نمی توان از بروز فساد جلوگیری کرد.

وی در خصوص حصر موسوی و کروبی گفت: با اظهارات علی مطهری مبنی بر غیرقانونی بودن حصر موسوی و کروبی موافق هستم.

زیباکلام افزود: با این اقدام نشان داده شده که می توان دو فعال سیاسی را بدون انجام محاکمه و تا زمان نامعلومی بازداشت کرد.

زیبا کلام قضاوت در خصوص جنبش ها و تشکل های دانشجویی را نادرست دانست و افزود: شرایط سیاسی و اجتماعی جامعه تعیین کننده فعالیت سیاسی دانشجویان و نقش ثانویه برای دانشگاه هاست.

وی گفت: اگر نهادها و تشکل های اجتماعی و سیاسی بتوانند آزادانه در بیرون دانشگاه فعالیت کنند دیگر فضای دانشگاه ها سیاسی نخواهد شد.

زیباکلام با اذعان به این نکته که تشکل های دانشجویی تا زمانی که در یک مسیر خاص حرکت کرده و موافق جناح خاصی باشند مورد تکریم فعالان سیاسی قرار می گیرند، افزود: اگر آنها از خط سیاسی و فکری آنها منحرف شوند مورد انتقاد قرار می گیرند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی بر لزوم آگاهی از تاریخچه شکل گیری جنبش های دانشجویی تاکید و افزود: نمی توان در خلا در خصوص وضعیت جنبش های دانشجویی کنونی تحلیل ارائه کرد.

وی جنبش دانشجویی را به مانند موجودی زنده دانست و ادامه داد: جنبش دانشجویی می تواند با محیط بیرون خود تطابق داشته باشد.

زیباکلام به تشریح تاریخچه شکل گیری جنبش دانشجویی در ایران پرداخت و افزود: به دلیل عدم ثبات شرایط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایران این جنبش در وضعیت های متفاوت بوده است.

وی به وقایع ۲۲ خرداد ۸۸ اشاره و گفت: در وقایع بعد از انتخابات؛ دانشجویان بیشترین ضرر را متحمل شدند به گونه ای که بسیاری از دانشجویان که در ستاد موسوی فعالیت می کردند یا در اعتراضات سال ۸۸ حضور داشتند در آغاز سال تحصیلی به کمیته انضباطی احضار شده و در نهایت تعلیق و اخراج شدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به رد صلاحیت گزینه های دولت تدبیر و امید برای تصدی گری وزرات علوم توسط مجلس اشاره و افزود: دلیل مخالفت اصوالگریان و تندروها با این افراد این بود که گمان می کنند این افراد شرایط ۲۴ خرداد ۹۲ را فراهم آورده اند و این گروه ها قصد دارند از ادامه این شرایط جلوگیری کنند.

وی این طرز تفکر را اشتباه دانست و افزود: شرایط  ایجاد شده در دانشگاه ها بعد از ۲۴ خرداد ۹۲ با روی کار آمدن هر فرد دیگری ادامه خواهد یافت.

این استاد دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود به مسئله مذاکرات هسته ای ایران با گروه ۱+۵ اشاره و گفت: دلیل مخالفت غربی ها با فعالیت های هسته ای ایران پیشرفت علمی نیست بلکه آنها بر این عقیده هستند که چنانچه کشوری بتواند سه درصد اورانیوم را غنی سازی کند می تواند سلاح هسته ای نیز بسازد.

وی با اشاره به صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران و تاکیدات مسئولان بر این امر گفت: به دلیل اینکه ایران تنها کشوری است که اعلام کرده اسرائیل را نابود خواهیم کرد لذا آنها با انرژی هسته ای ایران مخالفت می کنند.

برچسب‌ها