به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا حجی پور دوشنبه شب در جمع خبرنگاران، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی را یکی از طرح های مهم مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در راستای جلوگیری از هدررفت آب و صرفه جویی در مصرف آن، افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و افزایش درآمد کشاورزان اعلام کرد و افزود: با اجرای طرح های نوسازی و تجهیز در هر هکتار مزرعه کشاورزی، هزار و ۵۰۰ مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی می شود.
وی با بیان این که از ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی موجود در خراسان شمالی کل اراضی قابل تجهیز و نوسازی استان ۸۰ هزار هکتار است، اضافه کرد: از این میزان تاکنون ۱۹ هزار و ۳۸۲ هکتار به صورت مدرن یا سنتی تجهیز و نوسازی شده اند.
حجی پور اعتبار مصوب تجهیز و نوسازی سنتی اراضی در استان در سال جاری را هشت هزار و ۳۲۹ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: از این میزان هفت هزار و ۸۶۱ میلیون ریال تخصیص یافته در حالی که حجم مصوب برای تجهیز و نوسازی ۳۸۸ هکتار بوده است.
وی همچنین میزان اعتبار مصوب برای احداث جاده دسترسی به مزارع در استان برای سال جاری را ۱۶ هزار و ۱۰۹ میلیون ریال ذکر و اظهار کرد: حجم مصوب در این زمینه احداث ۵۰ کیلومتر جاده دسترسی بین مزارع بود و از کل اعتبار اختصاص یافته نیز تاکنون ۱۱ هزار و ۷۹۵ میلیون ریال آن جذب شده است.
وی با اشاره به اثربخشی تجهیز و نوسازی سنتی مزارع استان، اضافه کرد: در سال جاری در صورت تخصیص کامل اعتبارات مصوب، به میزان ۰.۶ میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب خواهد بود.
به گفته حجی پور اثربخشی در بخش تجهیز و نوسازی مدرن مزارع خراسان شمالی نیز به گونه ای است که اگر در سال جاری اعتبارات مصوب به صورت کامل تخصیص یابد؛ به میزان ۰.۱۲ میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی روی می دهد.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ادامه در مورد وضعیت قنوات استان نیز اظهار داشت: در این استان با احیا، مرمت و لایروبی هر رشته قنات در سال حدود ۱۵ هزار مترمکعب افزایش استحصال آب خواهیم داشت.
وی همچنین با اشاره به اجرای طرح های تأمین آب کشاورزی در استان نیز عنوان کرد: احداث بندهای انحرافی و ذخیره ای، احداث ایستگاه های پمپاژ و دهانه آبگیر، اجرای شبکه انتقال و توزیع آب کشاورزی و احداث استخرهای ذخیره آب از جمله طرح های مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در راستای تأمین آب کشاورزی محسوب می شوند.
حجی پور اضافه کرد: در این راستا در سال ۹۳ اعتباری معادل ۵۱ هزار و ۶۶۳ میلیون ریال مصوب شده که از این میزان تاکنون ۴۲ هزار و ۸۱۱ میلیون ریال تخصیص یافته است.
به گفته وی در صورت تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات سال جاری در این بخش به میزان ۲.۳۵ میلیون مترمکعب در مصرف آب کشاورزی در استان صرفه جویی خواهد شد.
حجی پور احداث استخر ذخیره آب در سطح استان، احداث بند انحرافی و کانال انتقال آب بهار فاروج، احداث بند انحرافی و کانال انتقال آب دشتک مانه و سملقان، احداث بند انحرافی و کانال انتقال آب شاه آباد جاجرم و ... را برخی از طرح های تأمین آب کشاورزی در استان برشمرد.