به گزارش خبرنگار مهر، اوپک 50 ساله با ورود به ششمین دهه فعالیت نفتی خود روزهای سیاهی را تجربه میکند به طوری که یک جنگ بی سابقه کاهش قیمت نفت در بازار جهانی راه افتاده است تا بازار طلای سیاه به بازار خریدار تبدیل شود تا فروشنده.
در این بین، هر چند شرکت بازاریابی و فروش نفت عراق "سومو" وجود هر گونه جنگ کاهش قیمت طلای سیاه را در بازار توسط اعضای اوپک رد می کند، اما ارائه تخفیف و امتیازات ویژه به مشتریان موجب شد برای نخستین بار در طول پنج سال گذشته تاکنون بهای هر بشکه نفت به سطح 57 دلار سقوط کند.
در این بین رافائل رامیرز وزیر سابق نفت و وزیر فعلی امور خارجه ونزوئلا هم به اظهارنظر علی النعیمی وزیر کهنه کار نفت عربستان سعودی واکنش نشان داد و گفت:" اوپک باید اقدام کند، زیرا این وظیفه سازمان است و ما خواهان ثبات و قابل پیشبینی بودن بازار هستیم."
این اظهارنظر تند وزیر امور خارجه ونزوئلا خطاب به وزیر نفت سعودیها در حالی است که به اعتقاد بیژن زنگنه وزیر نفت ایران، ماموریت اوپک در روزهای کاهش قیمت نفت آغاز می شود و اعضای اوپک باید با همگرایی بیشتر بازار نفت را مدیریت کنند.
در همین حال، اظهار نظر امروز سهیل المزروعی وزیر انرژی امارات متحده عربی به عنوان یکی از وزیران با نفوذ نفتی در اوپک هم زمینه کاهش بیشتر قیمت طلای سیاه در بازار جهانی را فراهم کرده است.
المزروعی در گفتگو با تلگراف تاکید کرده است: ما قصد نداریم به دلیل اینکه قیمت نفت به ٦٠ دلار یا حتی ٤٠ دلار رسیده است، نظر خود را تغییر دهیم.
این اظهارنظرها در حالی در بین اعضای اوپک رد و بدل می شود که قیمت طلای سیاه در اواسط تابستان در سطوح بالاتر از بشکه ای 110 دلار در بازار جهانی معامله می شد اما در طول حدود 6 ماه گذشته تاکنون سقوطی حدود 40 درصدی را تجربه کرده است.
کارشناسان اقتصاد انرژی اعتقاد دارند که باید اعضای اوپک برای کنترل بازار و قیمت وارد عمل شوند و در صورتی که شرایط فعلی افزایش عرضه و نفت مازاد در بازار ادامه یابد قطعا قیمتها بیش از گذشته قربانی این جنگ سهم خواهی و کاهش قیمت خواهند شد.
از سوی دیگر، هر چند مسئولان دولت تدبیر و امید برای بودجه سال آینده نفت بشکه ای 70 دلاری را تجویز کرده اند که صدای پای سقوط قیمت طلای سیاه به بشکه ای 30 تا 40 دلار شنیده می شود.
هفته گذشته هم با راه افتادن جنگ کاهش قیمت طلای سیاه توسط سعودیها رئیس جمهوری ایران در واکنش به این سیاست با استفاده از واژه " توطئه نفتی" تاکید کرده است: " واکنش مردم منطقه به توطئه کاهش قیمت نفت قطعی خواهد بود."
حسن روحانی رئیس جمهوری همچنین در جمع اعضای کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه بودجه ۹۴ کمترین اتکا را به درآمدهای نفتی دارد، خواستار صرفهجویی اقتصادی دستگاههای دولتی برای مقابله با توطئه بحران نفتی شده است.