معاون سرمایه گذاری گردشگری، گفت:باید برای 168 منطقه نمونه گردشگری تعیین تکلیف کنیم ولی چون برای حدود هزار منطقه دیگر اقدامات ثانویه انجام نشده، در حال حاضر می توان آنها را کنار گذاشت.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید شیرکوند معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست هم اندیشی سرمایه گذاران مناطق نمونه گردشگری با حضور مسئولان دستگاههای دولتی که پیش از ظهر امروز دوشنبه در ساختمان ارگ آزادی در حال برگزاری است، گفت: ایده معقول ایجاد مناطق نمونه گردشگری از ابتدا مسیر بدی را آغاز کرد و همان مسیر ادامه داشت تا مشکلاتش نیز بیشتر شد. اولین مشکل این بود که تعداد آن را افزایش دادند و فکر می کردند که هدف افزودن به تعداد آن است. این باور برخی مدیران در سازمان میراث فرهنگی بود.

وی با بیان اینکه مناطق نمونه گردشگری را به یک هزار و 168 منطقه رسانده‌ایم آن هم در کشوری که هیچ منطقه نمونه ای به عنوان الگو نداشته ایم، افزود: این تعداد در حالی ایجاد شده‌اند که مطالعه ای از قبل روی آنها انجام نشده بود. امکان سنجی و محاسبه ای به لحاظ گردشگری و شرایط موجود نداشت. بسیاری از این مناطق که به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی شده اند، افزودن نام آنها در این فهرست به یک کمدی شبیه است چرا که اضافه شدن این مناطق به مناطق نمونه گردشگری یک سئوال بزرگ است. گاهی در سفرهای هیات دولت به استانها به استانداری فشار می آوردند که وقتی هیات دولت جلسه دارد باید استان ما نیز مصوبه ای در حوزه گردشگری داشته باشد و به همین علت بسیاری از مناطق که شرایط نمونه شدن را نداشتند، به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی شدند.

وی افزود: در گام اول باید سرمایه گذار، معرفی می‌شد ولی سرمایه گذاری که خودش در آن منطقه مطالعه ای انجام داده باشد، اصلا وجود نداشت. باید طرح جامع می آوردند ولی ترجیح دادند هزینه نکنند، پس کارها متوقف شد. در برخی از مناطق سرمایه گذار پیدا شد ولی در حقیقت آنها سرمایه گذار نبودند و یا محاسبه کردند و دیدند که تا 20 سال دیگر این منطقه تکان نمی خورد پس بهتر است هیچ اقدامی نشود.

شیرکوند ادامه داد: افرادی که طرح جامع تهیه کردند در حقیقت یک اتود و نقشه ارائه داده بودند. سازمان، برخی‌ها را بررسی کرد و بسیاری را مورد بررسی قرار نداد. در خیلی از موارد اراضی به سرمایه گذار واگذار نشده است، قراردادهایی وجود دارد که طرفین متوجه تعهداتشان نشده‌اند یعنی تعیین تکلیف مسئولیت‌های طرفین انجام نشده است به عنوان مثال سازمان میراث فرهنگی متعهد به وظایفی شده که قطعا نمی توانسته آنها را انجام دهد.

معاون سرمایه گذاری و طرح های سازمان میراث فرهنگی افزود: در برخی از موارد سرمایه گذار گام های اولیه را برداشته ولی نیمه کاره رها کرده، سرمایه گذار دیگری آمده و گفته که من می‌توانم این کار را به اتمام برسانم ولی مشکل اینجاست که نمی‌توانیم سرمایه گذار قبلی را از آن محدوده خارج کنیم بنابراین باید با یکدیگر به فکر راه حلی برای حل این مشکلات باشیم. اگر چه مناطق نمونه گردشگری که مصوبه هیات وزیران را دارد باید کارهایی در آن انجام می‌شد ولی از یک جهت خوشبختانه گام های بعدی آن برداشته نشده است و می‌توان هزار منطقه را فریز کرده و فعلا آنها را کنار گذاشت. بنابراین 168 منطقه دیگر باقی می ماند که 168 مشکل مختلف دارند.