به گزارش خبرنگار مهر، دکتر معصومه ابتکار پیش از ظهر دوشنبه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و معرفی پژوهشگران برتر سازمان محیط زیست با بیان این مطلب افزود: یکی از نتایج دخالت انسان در محیط زیست گرم شدن زمین است و تحقیقات جهانی نشان میدهد که در حال حاضر دمای زمین ۰.۸۵ سانتیگراد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه البته این روند افزایش دما در برخی نقاط زمین متفاوت است اظهار داشت: تحقیقات جهانی نشان میدهد فقط دو دهه برای مهار این روند فرصت داریم.
به گفته ابتکار دما در برخی از نقاط ایران بین یک تا ۱.۵ درجه گرمتر شده است.
رئیس سازمان محیط زیست در تلاش محققان جهانی مبنی بر جلوگیری از افزایش ۲ درجهای دمای کره زمین تصریح کرد: زیرا در غیر این صورت زمین دچار تغییراتی خواهد شد که جبرانناپذیر هستند.
ابتکار با اشاره به اینکه دنیا بر اساس پژوهش ها و مطالعات در بحث تغییرات آب و هوا حرکت می کند ، اعلام کرد: در بیستمین نشست وزرای محیط زیست برای اینکه چه راهکاری برای تغییرات آب و هوا در پیش بگیرند؛ کار پژوهشی گسترده IPCC مبنای تصمیم گیری قرار گرفت.
رئیس سازمان محیط زیست نقش پژوهش و تحقیق را برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی ضروری دانست و افزود: رقم افزایش دما براساس این تحقیقات و با اطمینان ۹۵ درصد مشخص شده که این نشان میدهد که برای حفظ محیط زیست و همه عرصهها بایستی از کارهای پژوهشی و تحقیقاتی کمک گرفت.
رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست تعمیق و ترویج پژوهش در کلیه سطوح است
ابتکار با اشاره به اینکه در حال حاضر حضور ۳ هزار پژوهشگر در رشتههای محیط زیست، هواشناسی، زمینشناسی، اقلیم و دیگر رشتههای مرتبط دور هم جمع شدهاند تا به این نتیجه برسند که زمین در حال گرم شدن است تاکید کرد: این مطالعات با جمعآوری اطلاعات و نمونهگیری دقیق از عمق یخهای قطبی، دریاها و لایههای مختلف زمین انجام شده است.
وی افزود: پس از جمعآوری این دادهها دانشمندان در عرصههای مختلف آنها را مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل قرار داده و آنها را به دیتاهای قابل مقایسه با دیگر دادهها تبدیل کرده و در نهایت فرضیه گرم شدن زمین به علت دخالتهای انسان در محیط زیست شکل گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه پژوهش باید مبنای تصمیم گیری در حفاظت از محیط زیست باشد گفت : رویکرد این سازمان تعمیق و ترویج پژوهش در کلیه سطوح است .
وی با بیان اینکه محقق همیشه آموزش پذیر است و به هیچ وجه به ویژه در مورد اطلاعات تجربی مطلق حرف نمی زند افزود: به غیر از وحی همه چیز قابل تغییر و قابل اصلاح و خدشه است مخصوصاً دانایی .
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: فرآیند کسب دانایی، ابدی است و همواره باید تلاش کرد تا دانایی خود را افزایش دهیم و اگر می خواهیم همگام با دنیای خلقت حرکت کنیم باید تلاش را در جهت شکوفایی فردی ادامه دهیم.
ابتکار با تاکید بر اینکه کارشناسان ، مسئولین و حتی محیط بانان باید خود شکوفایی داشته باشند برای اینکه بتوانند انسان بهتری بوده و برای دیگران مفید باشند، گفت: یکی از شاخص های ذهن برتر قدرت تحیر و شگفتی است و محقق تمام لذت اش آنست که درشگفتی یافته ها برود و به رشد و تعالی برسد.
وی با بیان اینکه برای سازمانی که ماموریت آن حفاظت از محیط زیست و کره مسکون است و در این ماموریت بحث های پژوهشی و دانایی و حرکت مبتنی بر دانایی نهفته است ، تاکید کرد: می بایست مانند اتفاقی که در کنوانسیون تغییرات آب و هوا رخ داد ، فرآیند پژوهشی را طی کنیم و با دست پر برای حفاظت از محیط زیست تصمیم بگیریم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: پژوهش کاربردی در حوزه محیط زیست باید فرآیند صحیحی در مسئله یابی، شناخت دقیق موضوع ، انجام دقیق پژوهش ، جمع آوری داده ها ، کار تجزیه و تحلیل آماری ، در معرض نقد گذاشتن و جمع بندی مطالعاتی را به درستی طی کند و برای سیاستگذار عرضه شود و در نهایت در تصمیم گیری ها بکار گرفته شود.
معافیت مالیاتی واحدهای صنعتی که در حوزه محیط زیست پژوهش می کنند
وی در ادامه به تبصره ای در بودجه ۹۴ برای پژوهش های محیط زیست اشاره کرد و گفت: واحد های صنعتی که در حوزه پژوهش های محیط زیست فعالیت کنند از معافیت ها مالیاتی برخوردار می شوند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به اعلام آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور برای پژوهش های زیست محیطی اشاره کرد و گفت: اعتبارات خوبی در این حوزه وجود دارد که می بایست محیط زیست از آن استفاده کند.
ابتکار با بیان اینکه بزودی تفاهم نامه با وزارت علوم و تحقیقات و فناوری وسازمان حفاظت محیط زیست امضا می شود ، راه اندازی پژوهشکده محیط زیست را گام مهمی در حوزه پژوهش های محیط زیست خواند.
به گفته وی، برگزاری هفته پژوهش در سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اینست که رویکرد این سازمان تعمیق و ترویج پژوهش در کلیه سطوح این سازمان است.
وی حمایت از طرح های پژوهشی کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست، حمایت از طرح های پژوهشی دانشگاه ها و دانشجویان ، تقویت شورای های پژوهشی ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها و مشارکت بیشتر دانشگاهیان را بعنوان رویکرد های سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه پژوهش عنوان کرد و گفت:پیشرفت سازمان حفاظت محیط زیست مبتنی بر دانایی و حرکتی که بر اساس پژوهش است و داده های پژوهشی می بایست مبنای تصمیم گیری ها باشد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خواستار به حداقل رسیدن ضریب خطا در تصمیم های در حوزه محیط زیست شد وافزود: قطعا هرچه بیشتر کار پژوهشی در حوزه محیط زیست انجام دهیم ضریب خطا در تصمیم گیری ها به حداقل می رسد.