علی قنبری در گفتگو با مهر با تشریح جزئیات جدید سناریوی نان آزادپز گفت: يكي از مولفه هاي مهم و مورد نظر دولت از اجراي مصوبه افزايش 30 درصدي قيمت نان، كيفيت بخشيدن به نانهاي توليدي كشور است كه از طريق آزادپز شدن 20 درصد نانوايهاي موجود، عملياتي شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: آزادپزي 20 درصد نانوايان از موارد مهم در اجراي مصوبه اخير دولت بود كه متاسفانه كمتر به آن پرداخته شده، در صورتي كه اين بخش از مصوبه، پايش كيفي توليد نان را هدف قرار داده است.
وی با اشاره به اينكه آزاد پزي، رقابت در توليد نان را بين نانوايان نهادينه میکند، تصریح كرد: با توجه به اينكه قيمت نانهايی كه از سوی نانوايان آزادپز توليد ميشود، به دليل عدم برخورداري از يارانه دولتي، بيشتر و بالاتر از قيمت ساير نانهاي توليدي است، بنابراين آزادپزان ناگريز به رعايت ساير مولفه هاي رقابت كه مهمترين آنها كيفيت بالاي محصول است، هستند.
به گفته قنبری، نانوايان آزادپز براي ماندن در بازار و جذب مشتري، مجبور به رقابت هستند و این موضوع در بين نانوايان سنتي نيز انگيزه افزايش كيفيت بوجود خواهد آورد که در نهايت حاصل اين رقابت، به نفع مصرف كننده و جامعه خواهد بود.
وی، شاخص و ويژگي ديگر نان آزادپز را قابليت استفاده از افزودني ها و بهبود دهندههاي مجاز و مفيد براي سلامت مردم بر شمرد و گفت: وقتي بخشي از نانوايان از دايره قيمت گذاري دولتي خارج و ملزم به رقابت شوند، براي افزايش كيفيت نان خود از افزودنيهاي مجاز، بهداشتي و مفيد استفاده خواهند كرد كه اين در واقع ارتقاي سلامت و جبران ريز مغذيهاي مورد نياز بدن مصرف كننده را در پي خواهد داشت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: مزيت ديگر آزادپزي، صرفهجويي در منابع از طريق توليد دقيق و به اندازه نان است؛ چراکه وقتي يك واحد نانوايي، آرد مورد نياز خود را از طريق بازار و با قيمت آزاد تهيه ميكند، به طور قطع زمان و ميزان پخت خود را با شرايط میزان مشتری و فروش تنظيم خواهد كرد؛ لذا از انباشته شدن نان جلوي نانواييها در مواقعي كه خريدار كمتر است، كاسته و به نوعي از هدر رفتن سرمايههاي ملي جلوگيري میشود.
قنبری ويژگي ديگر آزادپز شدن 20 درصد نانواييها را مصرف صحيح و به اندازه نان از سوي مصرفكنندگان اعلام و اظهار داشت: به طور قطع آزادپزي جايگاه خود را در جامعه و بخصوص در ميان اقشاري كه بيشتر به دنبال كيفيت و سلامت نان هستند، به دست خواهد آورد و با توجه به اينكه مصرفكننده، نان كيفي و به نسبت گرانتري تهيه ميكند، لاجرم از دور ريز آن جلوگيري كرده و موقع خريد نيز سعي مي كند به اندازه نياز خريداري نمايد كه از اين طريق نيز صرفه جويي در مصرف آرد و نان اتفاق خواهد افتاد و از ضايعات كم خواهد شد.