به گزارش خبرنگار مهر، همایش همایش بهینه سازی مصرف انرژی در بخش کشاورزی ظهر سه شنبه با حضور یوسف جبارزاده مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان، سید باقر بابایی چگینی معاون فروش و امور مشترکین شرکت توزیع نیروی برق و جمع کثیری از تولیدکنندگان و کشاورزان و بهره برداران در سالن اجتماعات اداره برق قزوین برگزار شد.
سید باقر بابایی چگینی در این همایش گفت: در استان قزوین ۴۱۹ هزار و ۸۳۹ مشترک خانگی، ۲۹ هزار و ۹۴۸ مشترک عمومی، پنج هزار و ۹۹ مشترک کشاورزی، سه هزار و ۸۹۴ مشترک صنعتی، ۵ هزار و ۷۷۱ مشترک تجاری داریم که ۲۸ درصد مصرف برق در حوزه کشاورزی صورت می گیرد.
وی افزود: اگر دشت قزوین بدرستی مدیریت شود و آب و خاک آن با مدیریت بهینه مورد استفاده قرار گیرد قادر است غذای ۳۰۰ میلیون نفر را تامین کند اما مصرف بی رویه در آب و برق مشکلاتی را در این بخش ایجاد کرده است.
معاون فروش و خدمات مشترکین شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین تصریح کرد: در حال حاضر به منظور حمایت از بخش تولید کمترین هزینه برق از حوزه کشاورزی دریافت می شود که برای هر کیلووات ۲۰ تومان است در حالی که برای دولت بیش از ۲۳۰ تومان هزینه تولید انرژِی است که باید با اصلاح الگوی کشت، توسعه روش های آبیاری مدرن، استفاده از الکتروپمپ های با راندمان بالا و انتقال زمان استفاده از چاهها در ساعات غیر پیک بار مصرف را کاهش داد و هزینه های انرژِی را به حداقل رساند.
۷۰ میلیون پاداش کاهش صرفه جویی هزینه برق
این مسئول از حمایت های لازم برای کاهش مصرف برق در بخش کشاورزی خبرداد و اظهارداشت: در سال گذشته برای کشاورزانی که در مصرف برق صرفه جویی کردند از محل صرفه جویی بیش از ۷۰ میلیون تومان پاداش به بهره برداران داده شد که امسال نیز در صورت صرفه جویی این روند تداوم خو اهد یافت.
وی اضافه کرد: امسال که با کمبود شدید آب در مناطق مختلف استان مواجهیم باید بتوانیم نسبت به کاهش هزینه های تولید اقدام کنیم که در این راستا تاکنون با همکاری شرکت اب منطقه ای بیش از ۱۲۰۰ کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی نصب شده که امیدواریم با تامین اعتبار لازم برای سایر چاهها نیز این کنتورها نصب شود.
چگینی بیان کرد: در حال حاضر حدود دو هزار و ۷۵ حلقه چاه در استان قزوین برقدار شده که نیمی از مجموع سه هزار و ۵۰۰ حلقه چاه کشاورزی استان فرم یک و تعدادی فرم پنج و دارای مجوز است که باید نسبت به ساماندهی آنها و مدیریت یکپارچه و نصب کنتورهای هوشمند در آنها اقدام لازم صورت گیرد.
این مسئول در خصوص توسعه نیروگاههای خورشیدی هم گفت: در استان قزوین برای نصب سیتم های خورشیدی یارانه دولتی پرداخت می شود که کشاورزان هم می توانند از این سیستم برای مناطقی که نیازمند برق یک کیلووات هستند با پرداخت نیمی از هزینه ها اقدام کنند.
وی گفت: افزایش هزینه های برق در یک پروسه پنج ساله در حال اجراست و کشاورزان برای جلوگیری از افزایش هزینه های خود منطقی است که از امروز به فکر چاره باشند و با استفاده از مشاوره کارشناسان نسبت به بهینه سازی تاسیسات و تجهیزات برقی خود اقدام کند تا هزینه های تولید آنها در آینده افزایش قابل توجهی نداشته باشد.