به گزارش خبرنگار مهر، اصغر زربان بعد از ظهر سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارکرد: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند متولی بهداشت و درمان استان بوده و اقدامات جدی نیز در حوزه آموزش و پژوهش انجام داده است.
وی با بیان اینکه در همین راستا سه مرکز تحقیقاتی مصوب در این دانشگاه وجود دارد، تصریح کرد: مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، مرکز تحقیقات آترواسکلرز و عرق کرونر و مرکز تحقیقات هپاتیت از جمله این مراکز هستند.
ارائه ۲۸۱ مقاله در سمینارهای داخلی و خارجی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از چاپ ۹۰ مقاله این دانشگاه در مجلات انگلیسی زبان طی یک سال گذشته خبر داد و گفت: همچنین طی این مدت ۹۹ مقاله از دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مجلات فارسی زبان به چاپ رسیده است.
زربان تعداد مقالات ارائه شده این دانشگاه در سمینارهای داخل و خارج کشور را ۲۸۱ مقاله عنوان کرد و افزود: در این بازه زمانی تعداد هفت جلد کتاب توسط دانشگاه به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به تصویب ۴۴ طرح تحقیقاتی اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند طی یک سال گذشته، عنوان داشت: همچنین در این مدت ۵۲ طرح مصوب دانشجویی و ۳۰ طرح مصوب کارمندی داشتهایم.
طرحهای اصلی ما در سال آینده بر توسعه تحقیقات بالینی تمرکز دارد
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تلاش میکنیم تا زیرساختهای توسعه پژوهشی و زمینه لازم برای توسعه طرحهای تحقیقاتی فراهم شود، بیان کرد: مهمترین فعالیتهایی که به طور جدی پیگیری میشود ارتباط بین علوم پایه و علوم بالینی است.
زربان تصریح کرد: علیرغم وظایف سنگینی که دانشگاه علوم پزشکی در حوزههای مختلف دارد اما در بحث مشارکتهایی که باید در آن دخیل شود کمتر به این دانشگاه توجه شده است.
وی با تأکید بر اینکه این دانشگاه باید در سطح تصمیمگیری و تصمیمسازی در بحث سلامت مشاوره بدهد، یادآور شد: جای دانشگاه علوم پزشکی در تیم مشاوره استانداری خالی بوده و متاسفانه مسئولان استانی دانشگاه علوم پزشکی را کمرنگ میبینند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه طرحهای اصلی ما در سال آینده بیشتر روی توسعه تحقیقات بالینی تمرکز خواهد کرد، بیان داشت: طرحهای جامعی در این خصوص انجام خواهد شد.
زربان توسعه طرحهای فناورانه را یکی دیگر از اولویت های تحقیقاتی دانشگاه در سال آینده دانست و افزود: در حال حاضر سه طرح فناورانه در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.
تولید موجود آزمایشگاهی تغییر ژنیافته در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
وی تولید موجود آزمایشگاهی تغییر ژنیافته را یکی از طرحهای فناورانه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعلام کرد و گفت: این طرح دارای سه فاز بوده که تاکنون فاز اول و دوم آن انجام شده و فاز سوم آن نیز در حال اجرا است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه این طرح در متد مورد استفاده یکی از طرحهای جدید در دنیا است، ادامه داد: اوایل سال آینده میتوانیم خبر تولید این موجود تغییر ژنیافته را بدهیم.
زربان با بیان اینکه بودجه پژوهشی دانشگاه در سال جاری حدود ۶۰۰ میلیون تومان بوده است، عنوان داشت: تاکنون حدود ۵۰ درصد این بودجه تخصیص یافته و علاوه بر این از محل اعتبارات یک درصد دانشگاه ۷۰۰ میلیون تومان بودجه به بخش پژوهش اختصاص یافته است.
وی یادآور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۸۴ طرح تحقیقاتی با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیون تومان مصوب شده است.
رئیس مرکز تحقیقات هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این نشست اظهار کرد: تلاش میکنیم تا فعالیتهای جزیرهای در حوزه پژوهش را محدود کرده و کار زیربنایی در پژوهش دانشگاه انجام دهیم.