به گزارش خبرنگار مهر، سید ابوالفضل اسماعیلی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد تسهیلات زائران که در تالار امام رضا(ع) استانداری قم برگزار شد، با اشاره به برپایی موکب حضرت معصومه(س) به عنوان اولین تجربه در کربلا گفت: بعید نیست که کمی نقص در این کار وجود داشته باشد اما به هر حال حرکت خوبی محسوب میشد.
وی ادامه داد: در این موکب روزانه ۱۵ هزار پرس غذا توزیع شده و هر شب ۱۵۰ نفر هم اسکان داده میشدند و مقداری هم اقدامات فرهنگی انجام میشد.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم که نواقصی که در این کار وجود داشت را در سال بعد جبران کرده و کار را با قوت بیشتری پیش ببریم.
وی با اشاره به برگزاری مراسم اربعین در کربلا و حضور پررنگ قمیها گفت: من سراغ ندارم خانوادهای در قم که نزدیکانشان چند نفری به کربلا نرفته باشند که البته بازگشت و عبور و مرور این افراد نیاز به برنامه ریزی دارد.
اسماعیلی به کمکهای استان قم به استان ایلام برای رفاه زائران اشاره کرد و افزود: ما اولین شهری بودیم که همان ابتدای کار ۲۵۰ اتوبوس را به مرزها فرستادیم تا مردم راحتتر جابهجا شوند که البته فرستادن این تعداد اتوبوس مشکلات ترافیکی داخل شهر بیشتر شد.
ترافیک غیر قابل باور در اربعین امسال
وی با اشاره به حضور زائران در اربعین هر سال در قم خاطرنشان کرد: ترافیک روز اربعین در قم بسیار عجیب و غیر قابل باور بود. اتوبوس هم نبود که زائران را بخواهد به تهران بازگرداند. در این راستا از شهرداری کمک گرفتیم تا با اتوبوسهای داخل شهری بخشی از زائران را به تهران بازگردانیم.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم گفت: در این روز یک ناوگان قطار فوقالعاده هم به کارگیری شد تا بخشی از زائران را جابهجا کند.
وی با اشاره به برگزاری پیاده روی غیر رسمی مردم میان حرم حضرت معصومه(س) و جمکران ادامه داد: مراسم حرم مطهر هم در این روز بسیار منظم و با شکوه برگزار شد.
اسماعیلی با اشاره به اینکه با تمام سختیها اربعین در قم برگزار شد افزود: در شهادتها قم نسبت به ولادتها شلوغتر میشود و هفته بعد هم سه مناسبت در پیش داریم که باید برای آن برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه در شعاع ۲۰۰ کیلومتری قم ۲۰ میلیون جمعیت داریم که ظرف دو ساعت به قم میآیند و ترافیک را دو چندان میکنند افزود: این هم حجم ترافیک قم را سنگین میکند و نیاز به خدمات را افزایش میدهد.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری قم گفت: ممکن است هفته آینده نیاز به اسکان داشته باشیم که آموزش و پرورش و میراث فرهنگی باید برای این موضوع آماده باشند.
وی افزود: حوزه بهداشت و درمان و امداد ما که در تمام مناسبتها در حال آمادهباش هستند، باید در این ایام هم آمادگی خود را حفظ کنند.
اسماعیلی اظهار داشت: حوزه خدمات شهری هم حوزه دیگری است که شهرداری در ایام اربعین به خوبی در این زمینه ظاهر شد و این آمادگی را تا آخر ماه صفر باید حفظ کند.
۹۰ هزار خودرو شمارش شد
وی با اشاره به اینکه جمع کل خودروهای ورودی به شهر قم ۹۰ هزار خودرو شمارش شده گفت: ۳۵۲ هزار مسافر در روز اربعین وارد استان شدهاند.
معاون استاندار قم اظهار داشت: بضاعت استان قم برای پذیرایی از این زائران کافی نیست و یکی از مطالبات جدی ما از دولتها است.
وی ابراز داشت: در سال ۴۰ میلیون خودرو و ۱۰۰ میلیون مسافر از محورهای مواصلاتی قم عبور میکنند که اگر هر مشکلی برایشان پیش بیاید، استان قم برای خدمترسانی باید بسیج شود.
اسماعیلی با اشاره به اینکه در شعاع ۴۰۰ کیلومتری قم ۴۰ میلیون جمعیت وجود دارد افزود: در ایام تعطیلات شهر تهران بسیار خلوت میشود اما قم از همیشه شلوغتر است و تمام دستگاهها و مدیران در چنین شرایطی پای کار هستند.
وی با انتقاد از مدیرانی که در جلسات ستاد تسهیلات زائران شرکت نمیکنند گفت: هویت قم به وجود حضرت معصومه(س) و زائر پذیری است که این باعث افتخار همه ما است و اگر مدیرکلی احساس میکند نمیتواند این شرایط را تحمل کند، اصراری به ماندن او نداریم.