به گزارش خبرگزاری مهر، به مناسبت ایام هفته پژوهش و سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، جمعی از دانشجویان دانشگاه های مختلف استان قم با حضور در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ضمن شرکت در نماز ظهر و عصر به امامت آیت الله جوادی آملی با وی دیدار کردند.
آیت الله جوادی آملی در این دیدار ضمن تسلیت به مناسبت ایام رحلت و شهادت نبی اکرم(ص) و امام حسن مجتبی(ع) بیان داشت: پیامبر و ائمه معصومین(ع) با سلاح عقل و عدل آمدند تا مردم را به مقصد برسانند.
وی با اشاره به این که در وجود انسان دو بخش اندیشه و انگیزه وجود دارد، تصریح کرد: سِرّ این که ما عالم بی عمل داریم، مربوط به همین دو بخش است، هرگاه هر دو بخش کار خود را درست انجام دهند انسان می بیند و می فهمد و به شکل صحیح عمل می کند.
آیت الله جوادی آملی اظهار داشت: گروه های بسیاری هستند که در بخش علمی و عقلی مشکلی ندارند؛ اما در بخش جنگ بین عقل و هوس شکست خورده اند، زمانی که نیّت فلج است، نمی گذارد علم و عقل کار خودشان را انجام دهند و به همین ترتیب عالم بی عمل بوجود می آید.
وی خاطرنشان کردند: با توجه به کلام نورانی امیرالمومنین(ع)، برخی ها دست و پای اراده آنها فلج است، آنها با وجود اینکه مشکل علمی ندارند؛ اما نمی توانند شر گناه را از خود دفع کنند، چون مشکل اراده دارند.
وی با اشاره به جنایت های غیر انسانی داعش و دیگر گروه های تکفیری تروریستی اذعان داشت:برخی افراد هستند که هرچه بگویی با چشم بسته عمل می کنند، مانند همین داعشی ها، تعصب جاهلی و قدرت کاذب نتیجه ای جز شمشیر باطل ندارد، این دسته از افراد، کسانی هستند که نیروی اراده ی فعال دارند؛ اما نمی دانند کجا باید خرج کنند زیرا بخش علم و اندیشه آنها فلج است.
آیت الله جوادی آملی با بیان هدف مشترک حوزه و دانشگاه بیان داشت: حوزه و دانشگاه کارشان مربوط به عقل و اندیشه است، یک مسئولیت مشترک دارند، آن هم رساندن پیام و علم الهی به جامعه است.
وی با تاکید بر لزوم وحدت بیش از پیش حوزه و دانشگاه بیان داشت: اگر ما توانستیم در درونمان بین نظر و علم و عمل خودمان وحدت ایجاد کنیم، آنطور که می اندیشیم با انگیزه باشیم و خودمان "واحد" شویم، با دیگری هم می توانیم کنار بیاییم و وحدت ایجاد کنیم. وقتی در وجود خودمان بین عقل و عمل خودمان اختلاف وجود دارد نمی توانیم با دیگران هم وحدت ایجاد کنیم، وحدت به سخن و دعوت نیست، به وجود خودمان بر می گردد، خداوند قدرت و امکان وحدت درونی را با خلقت عقل در وجود ما به وجود آورده است، باید از آن بهره بگیریم و در وجود خودمان وحدت ایجاد کنیم.
وی با اشاره به تعریف امیرالمومنین(ع) از عقل فرمود:امیرالمومنین(ع) عقل را اینطور تعریف می کنند و می گویند همانطور که زانوهای شترهای چموش را عقال می بندند، خداوند در درون ما چیزی قرار داده که می تواند وهم و خیال و شهوت و غضب را به بند بکشد. معصومین و ائمه اطهار(ع) راه عقل و عدل را به ما آموخته اند و در همه ابعاد زندگی بشر راه صحیح و تقویت اراده را معرفی کرده اند. حضرات معصومین(ع) با سرمایه عقل و عدل آمده اند که انسان را هدایت کنند؛ این بیان نورانی سیدالشهداء(ع) است که فرمودند:" انسان اگر مسلمان هم نباشد باید عدل را رعایت کند".
آیت الله جوادی آملی ادامه داد: حریّت و آزادمنشی دستور دین است، باید مراقب قلممان باشیم، نه تنها خوب حرف بزنیم بلکه عالی حرف بزنیم، جامعه را ادب اداره می کند، حضرت رسول(ص) هیچ گاه از ادبیات جاهلی استفاده نکرد. با توجه به کلام نورانی امام هشتم(ع) باید بر اساس دستورات اسلام خشونت و افراطی گری را کنار گذاشت و با مردم و جامعه با رأفت و مودت و رحمت برخورد کرد.