اردبیل – تصمیم گیری به اعزام دو نفر از اعضاء 13 نفره شورای شهر اردبیل برای سفر به کشور آلمان بخش عمده ای از جلسه شورا را درگیر خود کرد تا بحث های مطرح در این زمینه صدای اعتراض اعضای شورا را درآورد.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی شورای شهر اردبیل که صبح پنجشنبه برگزار شد، قرائت نامه شهرداری اردبیل در خصوص درخواست یک شرکت بخش خصوصی برای اعزام شهردار و یکی از اعضای شورای شهر اردبیل به کشور آلمان با بحث های مختلفی همراه شد.

در این نامه تاکید شده بود که این شرکت به منظور بررسی ساماندهی شهری بویژه در زمینه زیباسازی و توسعه فضای شهری قصد دارد که با هزینه بخش خصوصی شهردار و یک عضو شورای اردبیل را به انتخاب سایر اعضا به این سفر ببرد تا تجربیات برنامه های علمی و عملی مسئولان شهری این کشور به اردبیل منتقل شود.

پس از قرائت این نامه شهردار اردبیل از انصراف خود برای اعزام به این سفر خبر داد تا احتمال اعزام دو عضو شورا برای این سفر فراهم شود. اما انتخاب دو نفر از بین 13 عضو باعث شد که کل جلسه علنی شورا به انتخاب و نیز مسائل حاشیه آن معطوف شود.

نحوه انتخاب دو عضو شورا، دریافت یا عدم دریافت حق ماموریت، لزوم اعمال نگاه تخصصی به این سفر، بحث های قرعه کشی برای انتخاب دو عضو و... از جمله مباحثی بود که باعث شد تقریبا تمام اعضای شورای شهر در خصوص آن ابراز نظر کنند که البته تمام اظهار نظرها موافقان و مخالفانی را در پی داشت.

اما آنچه که بیشتر از همه جالب تر بود مخالفت یکی از اعضا که بیش از شش بار درخواست سخنرانی داشت، با تمام اظهارات بود تا مشخص نشود که این عضو با کدام بخش این بحث موافق است. سخنرانی پیاپی این عضو باعث اعتراض دیگر اعضا شده بود.

محل هزینه کرد سفرهای خارجی اعضا شورا مشخص شود

یکی از اعضا شورای شهر اردبیل در این خصوص با بیان اینکه سفرهای خارجی اعضا شورا باید دستاوردهای تاثیرگذاری برای شهر داشته باشد، گفت: باید این سفرها شفاف بوده و گزارش سفرهای استانی و غیر استانی اعضا به شورا ارائه و بررسی شود.

لیلا تقوی با تاکید بر اینکه باید هزینه های این سفرها کاملا مشخص شود، تصریح کرد: وضعیت بودجه ای شهرداری اردبیل مناسب نیست، بنابراین اعضا شورا باید در زمینه هزینه های سفر حساسیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه برخی سفرهای خارجی در رسانه ها برای شورا طرح می شود که تاکنون عملی نشده است، ادامه داد: در رسانه ها می بینیم که سفرهای دوبی، چین، ترکیه و مجارستان برای اعضا شورا منتسب می شود که تاکنون هیچکدام عملی نشده است.

تقوی سفرهای خارجی شورا با توجه بر انتقال تجربیات و توسعه شهری را برای رشد و شکوفایی ضروری دانست و تاکید کرد که سفرهای مصوب اگر قابلیت اجرایی داشته و برای شهر اردبیل موثر است باید عملی شود.

یکی دیگر از اعضای شورای شهر اردبیل با دفاع از سفر اعضا شورا به کشور ترکیه و آلمان ادامه داد: اعضا شورای دور چهارم تاکنون به هیچ سفر خارجی نرفته اند، بنابراین اگر ضرورتی در این زمینه دیده می شود باید اجرا شود.

بررس سفر خارجی مهمتر از تصویب بودجه

علی هدایتی با بیان اینکه سفرهای خارجی اعضا شورای شهر می تواند به توسعه شهری کمک کند، متذکر شد: بحث های سفرهای خارجی اعضا شورا اگر به صورت تخصصی و در راستای انتقال تجربیات باشد بی شک در توسعه خدمات شهری اردبیل تاثیرگذار خواهد بود.

وی در عین حال طرح مسائلی مانند قرعه کشی در بین اعضا و طرح مباحثی از سوی برخی اعضا را مناسب جایگاه شورا ندانست و افزود: طرح قرعه کشی برای مشخص شدن اعضا درراستای اعزام به سفرهای خارجی نشان دهنده غیرانعطاف بودن شورای اردبیل است.

این عضو شورا رای گیری و وارد شدن به جزئیات بیشتر برای انتخاب دو عضو مطرح را آبروریزی برای شورا خواند و اضافه کرد: در برخی جلسات مصوباتی که با سرنوشت شهر اردبیل در ارتباط است طی 15 دقیقه جمع بندی می شود، اما حالا برای اعزام دو عضو شورا به سفر خارجی ساعتها به بحث و اظهار نظر می پردازیم که نباید اینگونه باشد.

وی خواستار تعامل و همدلی شورا در اینگونه مسائل شد.

عضو دیگر شورای شهر اردبیل با بیان اینکه سفرهای خارجی اعضا شورا باید براساس کمیسیونهای مربوطه خود باشد، تصریح کرد: شورا شهر اردبیل بیش از 10 کمیسیون دارد که باید براساس تخصص های آن و در صورت لزوم به اینگونه سفرهای خارجی و داخلی بروند.

حسین افسانه سفر اعضا شورا را یک اقدام معمولی دانست و عنوان کرد: شورا بدون حاشیه و بدون ترس باید در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد و اعلام کند.

همچنین در این جلسه در زمینه حق ماموریت سفر دو عضو شورا به کشور آلمان مباحثی مطرح شد که با انتقا برخی از اعضا به دلیل وضعیت بودجه ای شورا و شهرداری اردبیل همراه شد.

عدم پرداخت حق ماموریت در شرایط فعلی بودجه شهرداری

رئیس سابق شورای شهر اردبیل از جمله منتقدان پرداخت حق ماموریت برای اعضا بود و با بیان اینکه وضعیت اعتباری و بودجه ای شهرداری اردبیل مناسب نیست، ادامه داد: پرداخت حق ماموریت برای این سفر از بودجه شهرداری بوده و این در شرایط فعلی اصلا مناسب نیست.

حجت الاسلام محمدرضا سرداری با بیان اینکه شهرداری اردبیل چند ماه نتوانسته بود که حق بیمه کارگران خود را بپردازد، تاکید کرد: در حالی که قادر به پرداخت حق بیمه 100 هزار تومانی کارگران شهرداری نیستیم پرداخت حق ماموریت برای این سفر می تواند شائبه های زیادی را در جامعه ایجاد کند.

وی عدم پرداخت حق بیمه کارگران را موجب ساقط شدن اعتبار بیمه این قشر زحمتکش عنوان کرد و یادآور شد: بسیاری از این کارگران در این مدت حتی نتوانستند برای درمان خود و خانواده خود از بیمه استفاده کنند.

عضو شورای شهر اردبیل با تاکید بر اینکه هم اکنون حق بیمه کارگران پرداخت شده و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، طرح شائبه هایی مانند این را در بین مردم موجب وارد شدن لطمه جبران ناپذیر به اعتبار شورای شهر اردبیل دانست.

اما نائب رئیس شورای شهر اردبیل در این زمینه اخذ حق ماموریت از سوی اعضا شورا را در همه جا مرسوم دانست و بیان داشت: نمی توانیم کسی را قانونا از دریافت حق ماموریت محروم کنیم.

سالار شاکر با تاکید بر اینکه مخالفت با دریافت حق بیمه مغایرات قانونی دارد، تصریح کرد: آئین نامه سفرهای خارجی مصوب هیئت وزیران بوده و به عنوان یک قانون تلقی می شود.

وی در عین حال دریافت و عدم دریافت حق ماموریت را برعهده خود اعضا گذاشت و یادآور شد: باید به عهده دو منتخب سفر به آلمان بگذاریم که با توجه به شرایط موجود یا انصارف دهند و یا حق ماموریت دریافت کنند.

در پایان این جلسه شورای شهر اردبیل که بیش از دو ساعت به طول انجامید، حسین افسانه و علیرضا سلیمانی دو داوطلب سفر به کشور آلمان شدند که از سوی سایر اعضای شورای شهر مورد موافقت قرار گرفت.

برچسب‌ها