اردبیل – معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از فعال سازی شورای صنایع دستی از اول دی ماه سال جاری در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دباغ عبداللهی ظهر پنج شنبه در جلسه هم اندیشی پژوهشگران صنایع دستی اردبیل گفت: این شورا با هدف ارائه راهکارهای توسعه صنایع دستی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

وی استفاده از ظرفیت اساتید، کارشناسان و پژوهشگران را بخشی از اهداف شورا دانست و تاکید کرد: در حال حاضر صنایع دستی اردبیل با وجود ظرفیت های ممتاز در عرضه و معرفی به بازارهای جهانی با مشکل مواجه است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان تاکید دارد که تشکیل شورای صنایع دستی فرصتی برای تحول صنایع دستی و احیای جایگاه آن فراهم خواهد ساخت.

دباغ عبداللهی با اذعان به اینکه ۳۰ هزار صنعت گر دست در اردبیل کارت شناسایی صنعت گری دارند، اضافه کرد: این در حالی است که بالغ بر ۵۰ هزار نفر فعال در این عرصه در شهرستان های مختلف استان شناسایی شده است.

وی از پوشش ۲۸۵ منطقه روستایی از سال ۸۵ تاکنون خبر داد و تصریح کرد: چهار هزار مجوز مشاغل خانگی اغلب در روستاها صادر شده و در همین مدت زمان ۲۵ هزار نفر آموزش صنایع دستی دیده اند.

به گفته معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان نزدیک به ۱۷ هزار شغل پایدار در عرصه صنایع دستی که مشاغل جدید هستند از سال ۸۵ ایجاد شده است.

وی از پرداخت ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل صنایع دستی خبر داد و افزود: ۳۰ درصد صادرات غیر نفتی استان در سال گذشته متعلق به صنایع دستی بوده است.

دباغ عبداللهی با بیان اینکه چهار هزار نفر صنعتگر دست تحت پوشش بیمه هستند، ادامه داد: صنایع دستی محمل مناسبی برای هویت فرهنگی و باور مالی است و به این مقوله در کشورهای پیشرو به جد توجه می شود.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان عمده مشکل صنعت دست در اردبیل را کاهش کیفیت تولید با توجه به گرانی مواد اولیه دانست و خواستار ارائه راهکارهای سازنده از سوی پژوهشگران شد.

وی در عین حال به کاهش تقاضای صنایع دستی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه  به صنایع دستی به عنوان وسایل تزئینی نگاه می شود تقاضا به نسبت گذشته که نگاه ابزاری بود کاهش یافته است.

دباغ عبداللهی معتقد است پژوهشگران می توانند راهکارهای سازنده جهت بهبود وضعیت صنایع دستی استان ارائه دهند تا این حوزه به سود اقتصادی درخورد دست یابد.