به گزارش خبرنگار مهر، حسن ربیعی ظهر پنجشنبه در همایش وقف و رسانه با بیان اینکه وقف همواره موجب تحول و توسعه در حوزه های مختلف شده است افزود: سنت حسنه وقف همواره توسعه و تحول جامعه را در پی داشته است.
وی با اشاره به ریشه تاریخی و دینی سنت حسنه وقف در ایران دور شدن این سنت را از جایگاه درخشان گشته خود را یادآور شد و ادامه داد: در حالی که امروز شاهد رشد و توسعه خیریه ها در کشورهای غربی با اهداف خاص سیاسی و سلطه جویانه هستیم متاسفانه در ایران سنت حسنه وقف روند نزولی را در طی چند دهه اخیر به خود دیده و امروز در حالت سکون فعالیت می کند.
مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل اوقاف و امور خیریه کشور با بیان اینکه وقف در ایران عمق در تاریخ و گستره وسیعی در جغرافیای کشور داردافزود: قبل از اسلام نیز در آیین زرتشت، موقوفاتی در آتشکده ها داشتیم که وقف نامه های آن در یزد، اصفهان و فارس موجود است.
ربیعی افزود: با ظهور اسلام وقف غنای بیشتری به خود گرفت و ائمه اطهار همواره در بیانات خود بر سنت حسنه وقف تاکید می کردند.
وی با بیان اینکه دوران طلایی وقف در ایران به زمان صفویه بئد افزود: در دوران نادرشاه به دلیل لشکرکشی های نظامی درآمد موقوفات برای فعالیت های نظامی هزینه می شد و همین مساله از اعتماد مردم به وقف کاست ولی متاسفانه در دوران پهلوی نیز به جهت جلوگیری از اشاعه و ترویج شعائر دینی در جامعه مردم را نسبت به موقوفات بی اعتماد کردند.
ربیعی افزود: خوشبختانه بعد از انقلاب وضعیت وقف با تاکیدات امام راحل متحول شد و مورد توجه ویژه قرار گرفت و امروزه دستاوردهای خوبی در این زمینه ایجاد شده است.
مدیرکل دفتر ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: بخشی ازتاریخ و بسیاری از افتخارات علمی، دینی و مذهبی ایران اسلامی در اسناد موقوفات ثبت شده است.
ربیعی افزود: سنت حسنه وقف از ظرفیت بالایی برخوردار است و می تواند نقش بسزایی در کاهش فاصله طبقاتی، تعدیل مشکلات اقتصادی مردم، توزیع عادلانه ثروت و کاهش فقر در جامعه داشته باشد.