زاهدان-مدیر خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان گفت: کلان شهر زاهدان با جمعیت ۸۰۰ هزار نفر تنها دارای ۸ دکه مطبوعاتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، بابک رحیمیان روز پنجشنبه در نشست با اعضای شورای شهر زاهدان به منظور ساماندهی و آسیب شناسی دکه های مطبوعاتی سطح شهر با انتقاد از نحوه واگذاری دکه های مطبوعاتی در این شهر بیان داشت: به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در این شهر تنها یک دکه مطبوعاتی وجود دارد که نشان از بی توجهی به نیازهای فرهنگی مردم این شهر دارد.

وی اظهار داشت: متاسفانه با وجود بیش از ۲۰۰ دکه فعال در سطح شهر زاهدان اما هیچ یک از این دکه های واگذار شده بر خلاف تصور شهروندان ارتباطی با رسانه ها نداشته و اغلب آنها از فروش نشریات خودداری می کنند.

رحیمیان ابراز داشت: واگذاری دکه های مطبوعاتی متناسب با نیاز فرهنگی شهروندان نبوده و اعطای مجوز دکه برای عرضه محصولات فرهنگی در طی ۲۰ سال گذشته در شهر زاهدان با بی مهری روبرو بوده است.

وی بیان داشت: در حال حاضر بسیاری از این دکه ها به مکانی برای عرضه مواد سوختی و یا محصولات غیر فرهنگی تبدیل شده است و فعالیتی در راستای عرضه محصولات فرهنگی ندارند.

وی در این نشست خواستار اعطای مجوز به منظور اعطای دکه با کابرد عرضه محصولات فرهنگی برای تقویت و کمک به نشریات محلی و روزنامه های سراسری شد و افزود: خانه مطبوعات استان برای حمایت از رسانه های محلی در طی ۶ سال گذشته بارها تقاضای دریافت دکه فروش نشریات را به شورای شهر تقدیم کرده است که تاکنون اقدامی برای پاسخ به این نیاز نشده است.

وی پیشنهاد داد در  نخستیم اقدام مکانی برای عرضه محصولات فرهنگی به خانه مطبوعات استان واگذار شود تا با مشارکت نشریات محلی یک الگوی موفق و در خور شان مردم به منظور تامین نیاز های شهروندان شکل بگیرد.

 رحیمیان تشکیل کمیته ای نظارتی برای نحوه اداره دکه های موجود و نوع کاربری فعالیت آنها را الزامی خواند و افزود: متاسفانه دکه های موجود در سطح شهر خارج از ضابطه فعالیت دارند.

اشتغالزایی از طریق واگذاری دکه نادرست است

رییس کمیسون خدمات و بهداشت شورای شهر زاهدان نیز در این نشست با بیان اینکه ورود شهرداری برای ایجاد اشتغالزایی با واگذاری دکه ممنوع و نادرست اظهار داشت: واگذاری دکه ها با هدف عرضه محصولات فرهنگی و فروش گل و گیاه بوده است اما متولیان این کیوسک ها از وظیفه خود خارج شده و با عرضه محصولات غیر مرتبط چهره زشتی به شهر بخشیده اند.

عبدالله شاهوزهی  بیان داشت: دکه های سطح شهر زاهدان علاوه بر ایجاد سد معبر چهره نامناسبی به شهر داده و فروش بنزین، سیلندر گاز و یا سایر کالا ها در این مکان ها غیر قابل قبول است.

وی همچنین از تراکم این دکه ها در برخی از نقاط اصلی شهر انتقاد کرد و افزود: حاشیه شهر زاهدان از داشتن هر گونه مکانی برای عرضه محصولات فرهنگی و یا نشریات محروم است و اگر به فکر رشد فرهنگ در این نقاط هستیم باید تسری مکان های فرهنگی در این نقاط را در دستور کار قرار دهیم.

وی نخستین و مهمترین نیاز استان و شهر زاهدان را توجه به مقوله فرهنگ و توسعه اماکن فرهنگی عنوان کرد.

حقوق شهروندان تضییع شده است

یک عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر زاهدان نیز در این نشست بیان داشت: بنا بر قانون، واگذاری دکه از سال ۱۳۴۲ ممنوع شده است و لذا واگذاری این تعداد دکه آنهم با کاربری  عرضه محصولات غیر فرهنگی باید رسیدگی و با آن برخورد شود.

عبدالناصر گرگیچ بیان داشت: دکه های سطح شهر متاسفانه چهره غیر فرهنگی داشته  و به دلیل استقرار در پیاده رو ها حقوق شهروندان را تضییع کرده است.

وی افزود: بسیاری از این دکه ها در مکان هایی نصب شده است که راه شهروندان را سد کرده است و بسیاری از آنها فعالیتی نامشخص دارند که باید هر چه زودتر نوع فعالیت آنها مشخص شود.

وی خواستار جمع آوری محصولات غیر فرهنگی و مغایر با ضوابط. اگذاری از سطح این مکان ها شد و افزود: باید فروش کتاب، لوازم التحریر و لوازم کمک آموزشی در این دکه ها بر سایر اقلام برتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه این دکه ها توسط شهرداری واگذار شده اما تاکنون سیستم نظارتی مناسبی برای کنترل آنها ایجاد نشده است افزود: مسئولان و متولیان شهر در برابر ایجاد هر گونه حادثه و یا اسیب احتمالی که از طرف این مکان ها برای شهروندان ایجاد شود باید در اینده پاسخگو باشند.

مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری زاهدان نیز در این جلسه بیان داشت: تعداد ۱۸۶ دکه در سطح شهر زاهدان واگذار شده است که ازاین تعداد تنها ۹ دکه در زمینه  عرضه مطبوعات فعالیت دارند.

رحمت زهی ابراز داشت: دکه های مطبوعاتی طبق ایین نامه باید در معابر با عرض ۵ متر احداث شود و واگذاری آنها در بازار، میادین، مقابل مغازه ها و یا مدارس طبق قانون ممنوع است.

وی ادامه داد: متاسفانه حتی قانون حریم دکه ها که باید با فاصله ۱۰۰ متری از یکدیگر باشد در شهر زاهدان رعایت نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این نشست مقرر شد تا خانه مطبوعات استان نسبت به ارایه طرح و نیاز سنجی در خصوص تعداد دکه های مورد تقاضا اقدام و درخواست خود را به منظور طرح در کمیسیون شورای شهر تقدیم کند.