به گزارش خبرنگار مهر، دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران باحضور دکتر فاضلی قائم مقام سازمان فضایی، دکتر حسن کریمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، روسای پژوهشکدههای زیر مجموعه پژوهشگاه و جمعی از مدیران، مسئولان و پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران در آخرین روز هفته پژوهش برگزار شد.
5 پرتاب فضایی موفق ایران از 12 پرتاب مداری و زیر مداری
دکتر حمید فاضلی، قائم مقام سازمان فضایی ایران در این مراسم گفت: این توفیقی است که در کنار سازمان فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران ایجاد شده و افتخاراتی را آفریده است که مورد توجه و تاکید حوزه علمی و مسئولین تراز اول کشور قرار گرفته است.
قائم مقام سازمان فضایی ایران با اشاره به آمارهای مرتبط به فعالیتهای سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران افزود: تاکنون ما پنج پرتاب زیر مداری داشتهایم که سه پرتاب آن موفق و هفت پرتاب مداری که دو پرتاب آن موفق بوده است؛ این مجموعه در 12 اقدام، پنج موفقیت را به همراه داشته و این نشان دهنده این است که ما به توسعه فضایی وارد شدهایم.
فاضلی افزود: استقرار پژوهشگاه فضایی ایران به عنوان بزرگترین پژوهشگاه سامانهمحور کشور کار بسیار بزرگی است که به راحتی به دست نیامده اما دستاوردهای خوبی را عرضه داشته است.
وی با اشاره به تلاشهای پژوهشگران سازمان فضایی گفت: ایران جزء پنج قدرت نوظهور فضایی است و کارنامه درخشان سازمان فضایی ایران دارای صفحات زرینی است که مقام معظم رهبری به کرات به دستاوردهای آن توجه کرده و آن را مورد تقدیر قرار دادهاند.
دکتر حسن کریمی رئیس پژوهشگاه فضایی نیز با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره به بحث تاثیر فناوری فضایی در حوزه اقتصاد پرداخت و گفت: ما در عصري هستیم که در آن اطلاعات قدرت محسوب میشـود و تجهیزات فضاپایه، فراهمآورنده اطلاعات هستند؛ ازاین رو توسعه اقتصـادي و حفـظ و افزایش قدرت اقتصادي مستلزم توجه به فضا و سرمایهگذاري در آن است.
سهم ماهوارههای سنجشی در منفعت اقتصادی
دکتر حسین بلندی، عضو شورای عالی فضایی نیز از پرداختن به سهم ماهوارههای سنجشی در منفعت اقتصادی گفت: جهت گیری دنیا به سمت استفاده از فضا به این دلیل است که این فناوری دارای توجیه اقتصادی است. فناوری فضایی خصوصا در ماهوارههای سنجشی سود سرشار، حدود 200 تا 300 درصد، را به همراه خواهد داشت.
بلندی به سخن مقام معظم رهبری در مورد تکمیل زنجیره تولید دانش تا تجاری سازی آن اشاره کرد و گفت: در راستای این سخن اولین نکتهای که باید به آن توجه داشت نقشه جامع کشور است که در بندهای مختلف آن به فناوری فضایی پرداخته شده است که نشاندهنده جایگاه فضا در این سند است.
عضو شورای عالی فضایی در جمع بندی نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: بحث فناوری فضایی باعث اقتدار ملی و موثر در امنیت ملی است. رشد این فناوری باعث افزایش روحیه خود باوری متخصصین و رشد صنایع داخلی از طریق سرریز دانش آن به صنایع خواهد شد.
ارزیابی 175 سند علمی در حوزه فضایی
به گزارش مهر، در این جشنواره 175 سند علمی مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران شامل کتاب، مقاله منتشر شده در نشریات معتبر و اختراع به ثبت رسیده، در بازه زمانی مهر 1392 تا شهریور 1393 ، مورد ارزیابی قرار گرفت و پژوهشگران برتر، پروژههای برتر و مستندسازان برتر پژوهشگاه فضایی ایران معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
از جمله پروژههای برتر دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر پژوهشگاه فضایی ایران پروژه کاوشگر پژوهش، پروژه نرمافزار شبیهساز ماهواره مخابراتی زمینآهنگ، پروژه ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری، پروژه طراحی و ساخت سیستم تنظیم دمای لباس فضانورد و پروژه تدوین راهبرد ژئو بود.
کاوشگر پژوهش دومین کاوشگر حامل موجود زنده بود که در آذر ماه سال 1392 همزمان با هفته پژوهش با موفقیت پرتاب و بازیابی شد و نرمافزارشبیهسازماهواره مخابراتی زمینآهنگ نیز جدیدترین دستاورد پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران است که همزمان با هفته پژوهش و فناوری سال جاری، در پانزدهمین نمایشگاه دستآوردهای پژوهشی و فناوری کشور در غرفه پژوهشگاه فضایی ایران رونمایی شد.