به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین نشست تخصصی معرفی مفاخر و مشاهیر زبان و ادبیات فارسی با عنوان «شبی با مولانا» و به مناسبت سالروز وفات مولانا جلالالدین محمد بلخی ۲۶ آذرماه در رايزني فرهنگي ايران در سارایوو برگزار شد .
ضرورت معرفی شاعران مشهور و مشاهیر ادبی ایران
در ابتدا، محمدرضا آرام، رایزن فرهنگی كشورمان با اشاره به ويژگيهاي آثار مولانا، گفت: ژرفاندیشی و زیبایی معنایی در آثار منظوم و منثور مولوی و نیز دعوت به خردگرائی و عقلانیت و اعتدال همراه با تکریم انسانیت انسان از ویژگیهای آثار جلالالدین محمد بلخی است.
وي ادامه داد: از طرفی، زهد و تذهیب نفس مولانا موجب شده تا اشعار زیبایش که با سادگی و صراحت، احساسات عاطفیاش را بیان كرده، بر دلها بنشيند.
رایزن فرهنگی كشورمان در رابطه با اهداف برگزاری این نشست تخصصی، اظهار كرد: اميد است تا با برگزاري اين دوره از نشستها، مباحث علمی و پژوهشی بيان شود؛ لذا اين مهم گامی مؤثر در تبیین و معرفی برخی از شاعران مشهور و مشاهیر ادبی ایران است.
وي ادامه داد: همچنين موجب افزایش آگاهیهای قشر فرهیخته و اساتید بوسنیایی نسبت به پیشینه ادبی و تمدّن تاریخی ایران ميشود و در نهايت منجر به تعمیق و توسعه روابط فرهنگی بین دو ملت بوسنی و ایران خواهد شد.
مثنوی، بهترین نشانه عشق انسان به خدا است
سپس، نامیر کاراخلیلویچ، استاد بوسنیایی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده فلسفه و شرقشناسی گفت: بدون تردید، معروفترین اثری که مولانا بدان در سراسر جهان مشهور شده، مثنوی معنوی است؛ این اثر صوفی عرفانی دارای پیامهای اخلاقی و آموزشی است.
وي با اشاره به اينكه مثنوی معنوی دارای شش جلد است، گفت: اين اثر هنري در قالب بیش از ۲۶ هزار آورده شده كه در آن، اصول اساسی عرفان و امور معنوی بيان شده است.
کاراخلیلویچ افزود: مثنوی، بهترین نشانه عشق انسان به خدا است؛ در واقع بيانگر آرزوی اولیه انسان برای بازگشت به منبع و سرچشمه اصلی خود، که خداوند متعال است.
وي با تأكيد بر جهانی بودن اندیشههای مولوی، گفت: در تمام زندگی اين شاعر بزرگ و حتّی در تشییع جنازه وي تمامي اقشار مردم از گروهها و اصناف مختلف اجتماعی و دینی حضور داشتند كه این مهم نشانگر جهاني بودن افکار و اندیشههای مولوي است.
کاراخلیلویچ خاطرنشان كرد: تمام کسانی که میتوانند کتابهای مولوي را به زبان اصلی بخوانند، موظف به خواندن آن بوده و در غیر این صورت با بهرهمندی از ترجمههای موجود درباره آن مقالاتی نوشته و بدین ترتیب پیامها و ارزشهای جهانی و بیانتهای آثار مولوی را به تمام دنیا رسانده و ابلاع كنند؛ چراکه مولانا و آثار او متعلق به همه است.
گفتنی است، همزمان با برگزاری نشست تخصصی «شبی با مولانا»، نمایشگاه آثار هنری نورالدین حاجیاآبدیچ با موضوع «مولوی» در نمایشگاه فرهادیه برگزار و به مدت یک هفته دایر خواهد بود.