اراک-رییس اندیشکده یقین با تاکید بر اینکه هنر دمیدن روح تعهد در انسان است، گفت: هنری که در جهت اغوا و اغفال بشر حرکت کند، هنر نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن عباسی، صبح دوشنبه در اولین کنگره شهدای هنرمند استان مرکزی با اشاره به اینکه امروز معرفت بشری، معرفت شرک آلود بوده و پرداختن به سیره نبوی یک فریضه است، افزود: برای دنباله روی از این سیره پاک نیازمند تلاش و مطالعه هستیم.

وی ادامه داد: هنرمند کسی نیست که آثار آن بر روی پرده سینما، صحنه تئاتر، ادبیادت نمایشی، کارهای حجمی و تصاویر به نمایش گذاشته می شود، بلکه فعالیت این افراد به معنای آرت است.

رییس اندیشکده یقین با بیان اینکه معماری امروز در شهرهای بزرگ به ویژه تهران وحشی رشد کرده است، اضافه کرد: هنر به معنای واقعی آن خیر فعال بوده، نه پرداختن به فعالیت های که انسان را سرگرم کرده و به مسائل نفسانی هدایت می کند.

عباسی تصریح کرد: این فعالیت ها انسان را برمی انگیزد تا به ابعاد مادی و نفسانی پرداخته و از رشد در مسیر تعالی جلوگیری می کند.

بسیاری از رسانه ها و وسایل ارتباطی در دسترس اقشار جامعه نقشی سرگرم کننده دارند

وی با بیان اینکه بسیاری از رسانه ها و وسایل ارتباطی در دسترس اقشار جامعه نقشی سرگرم کننده دارند، ادامه داد: این فعالیت ها زمان را از انسان گرفته و سبب بطالت و گذران وقت می شود.

رییس مرکز بررسی های دکترینال اظهار کرد: انسان پس از گذشت عمر و از دست دادن فرصت ها به وضعیتی می رسد که فعالیت مفیدی انجام نداده و در غفلت و بی خبری زندگی خود را به پایان رسانده است.

عباسی با بیان اینکه باید تمایز بین هنر واقعی و آرت را بدانیم، گفت: هنر واقعی سبب تعهد افراد به یکدیگر و حرکت به سمت تزکیه نفس و مال می شود.

آرت به معنی خیرفعال نبوده؛ چرا که تعهد را از انسان سلب و به سمت نیازهای نفسانی و شیطانی سوق می دهد.

وی با بیان اینکه هنر خیر فعال است، اضافه کرد: آرت به معنی خیرفعال نبوده؛ چرا که تعهد را از انسان سلب و به سمت نیازهای نفسانی و شیطانی سوق می دهد.

رییس اندیشکده یقین با اشاره به اینکه انسان به تعبیر قرآن خود را می فروشد، افزود: انسان به سه روش خود را می فروشد که اولین روش خود فروختن به نفس بوده و این بدترین شکل است.

عباسی با بیان اینکه در نوع دوم انسان خود را به دیگران می فروشد و دارای پنج طیف است، ادامه داد: طیف اول افرادی که زوربازوی خود را می فروشند، طیف دوم افراد خوش صدا، طیف سوم افراد خوش فکر، طیف چهارم افرادی که اعضای بدن خود را می فروشند و طیف پنجم که عزت و شرف خود را مفت می فروشند.

وی اظهار کرد: گروه سوم مصداق آیه۱۱۱ سوره توبه افراد با ایمانی هستند، که خود را به خدا می فروشند؛ چرا که اقتصاد قرآن فروش مبنا بوده و در ازای بهشت افراد را می خرد.

رییس مرکز بررسی های دکترینال با بیان این جمله امام خمینی (ره) که شهادت هنر مردان خدا است، گفت: انسان با ایمان به جای فعالیت در دنیای مادی به سمت کمال و قرب الهی حرکت می کند.

رسانه های مختلف در حال هدایت جوامع بشری به سمت تکاثر ثروت با تبلیغات هستند

عباسی با اشاره به اینکه اکنون رسانه های مختلف در حال هدایت جوامع بشری به سمت تکاثر ثروت با تبلیغات هستند، اضافه کرد: تبلیغات ذائقه خرید را در افراد ایجاد کرده، سبب سرگرمی و تکاثر ثروت شده و غفلت را در آنان پرورش می دهد.

وی تصریح کرد: هنرمندانی به نام شهدا خود را به خدا فروخته و این قدر و قیمت شناسی افراد با ایمان با متعلقاتی چون ایمان به غیب، ملائکه، کتاب، ارسال انبیاء، خدا، آخرت و نشانه های الهی است.

رییس اندیشکده یقین با تاکید بر اینکه هنرمند واقعی اهل ریا و خودنمایی نیست، گفت: در جامعه کنونی اگر از هنرمندان آنتن تلویزیون و سینما را بگیرند، خود را از دست داده و فرهنگ خود را تغییر می دهند.

عباسی با اشاره به اینکه افراد باید تزکیه نفس و مال را در اولویت کارهای خود قرار دهند، افزود: شهدا افرادی بودند با ایمان، که در مسیر حق قرار گرفته تا امروز پس از ۳۵ سال گذشتن از پیروزی، انقلاب اسلامی با وجود توطئه های فراوان پابرجا بماند.

وی با بیان اینکه تمدن مدرنی که امروز در جوامع انسانی به جوانان منتقل می شود باطل بوده و افراد را به غفلت هدایت می کند، تصریح کرد: اگر اقتصاد، علوم انسانی، هنر، تکنولوژی و رویه های غربی را در مناسبات خود وارد کنیم، در آینده ای نزدیک آمار مشکلات اجتماعی و اقتصادی افزایش می یابد.

گفتنی است، در این مراسم از خانواده شهدای هنرمند استان مرکزی تجلیل شد.