جانشین فرماندهی حفاظت سپاه با بیان اینکه در حوزه امنیت پرواز توانسته ایم تجربیات خوبی را کسب کنیم، گفت: در این زمینه برخی کشورهای بزرگ جهان خواستار انتقال این تجربیات شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد حسن کاظمی جانشین فرماندهی حفاظت سپاه امروز چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت سی امین سالروز تشکیل فرماندهی حفاظت سپاه برگزار شد، اظهار داشت: ما در سال ۶۳ با مواردی از هواپیماربایی روبرو بودیم که پس از آن نیز سپاه وارد عرصه امنیت پرواز شد.

سردار کاظمی گفت: ورود سپاه به این عرصه به گونه ای نبود که برای آن فرش قرمز پهن کرده باشند، بلکه ما در این حوزه شاهد فضای تنش زایی بودیم.

وی با بیان اینکه هر چند ۵ هواپیماربایی که در سال ۶۳ انجام شد سپاه علیه حفاظت از هواپیماها ورود پیدا کرد، ادامه داد: در وهله اول و با ورود سپاه به این عرصه شاهد مخالفت های جدی بودیم به طوری که برخی نیز تهدید به اعتصاب کرده بودند اما با تاکید حضرت امام این وظیفه به سپاه به طور کامل واگذار شد.

 جانشین فرماندهی حفاظت سپاه خاطرنشان کرد: اقدامات شوم دشمنان پس از ورود سپاه به این عرصه برای اینکه قدرت خود را در برابر سپاه نشان دهند، بیشتر شد به طوری که از سال ۶۳ تا سال ۸۹ ، ۱۳۰ مورد اقدام از سوی دشمنان در این رابطه انجام شد که ۲۶ مورد آن در داخل هواپیما رخ داد و حتی ۱۳ مورد آن نیز منجر به تیراندازی نیروهای حفاظت هواپیمایی و خنثی سازی عملیات شد.

وی همچنین تاکید کرد: مسئولیت امنیت پرواز هواپیماها نیز پس از ارتحال حضرت امام با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری همچنان به سپاه واگذار شد که خوشبختانه توانسته ایم در طول این ۳۰سال توفیقات خوبی را به ارمغان بیاوریم.

سردار کاظمی گفت: تاکنون که حدود ۳۰ سال از ماموریت سپاه در حوزه امنیت پرواز می گذرد ما توانسته ایم تجربیات خوبی کسب کنیم که در این زمینه نیز برخی کشورهای همسایه و حتی کشورهای بزرگ جهان خواستار انتقال این تجربیات و دانسته ها از سوی سپاه شدند.

هواپیمای هیچ یک از وزرا و سران قوا مورد تهدید قرار نگرفته است

جانشین فرماندهی حفاظت سپاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه‌ریزی این مجموعه در فعالیت‌های فرهنگی و شناخت بیشتر مردم از نحوه فعالیت حفاظت هواپیمایی در کشور، گفت: سریالی تحت عنوان «آسمان من» به کارگردانی آقای آهنج در ۲۶ قسمت که حاوی خاطرات و حوادث واقعی است، در سیما به نمایش درخواهد آمد تا بدینوسیله مردم بیشتر با حوزه اقدامات امنیت پروازی آشنا شوند.

وی با اشاره به عملیات‌ها و ماموریت‌های در نظر گرفته شده برای کادر امنیت پروازی، گفت: هوا میدان جنگ نیست بلکه ما با توجه به پتانسیل‌های موجود آمادگی داریم تا در صورت هر اتفاقی در هوا و زمین با آن مقابله و برخورد کنیم.

سردار کاظمی با تاکید بر اینکه سپاه با حضورش در این عرصه، اراده تهاجم را از دشمن گرفته است، افزود: با توجه به تمهیدات بسیار خوبی که سپاه در عرصه امنیت پروازی در نظر گرفته است، دشمنان دیگر میلی به هواپیماربایی ندارند زیرا می‌دانند که در این زمینه موفق نخواهند بود و سعی دارند اقدامات شوم خود را از طرق دیگری همچون ترور دانشمندان هسته‌ای دنبال کنند.

جانشین فرماندهی حفاظت سپاه با بیان اینکه در سال جاری نیز حدود ۱۵ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۳۲۰ مسافر از پایانه‌ها و فرودگاه‌های کشور تردد داشتند، اظهار داشت: در طول سال جاری نیز سه نفر از کادر امنیت پروازی سپاه در سقوط دو هواپیمای «آنتونوف ۱۴۰» و «جت آزمایشی فالکائو» به شهادت رسیدند.

وی با بیان اینکه از سال ۸۹ تاکنون هیچ گونه اقدامی در راستای هواپیماربایی نداشته‌ایم، تاکید کرد: امنیت پرواز ما در تمام فرودگاه‌ها به صورت یکپارچه است.

سردار کاظمی با بیان اینکه ما در تمام فرودگاه‌های کشور تدابیر امنیتی لازم را برقرار کرده‌ایم، افزود: برخی استان‌های مرزی که احتمال می‌دهیم نفوذ افراد و بیگانگان بیشتر باشد، اقدامات ویژه محسوس و نامحسوسی را انجام می‌دهیم.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا سپاه در حوزه امنیت پروازی از کشور دیگری الگو گرفته است یا خیر؟ تصریح کرد: سپاه در این عرصه از هیچ کشوری الگو نگرفته و تمام تجربیات و افتخارات آن نیز بر اساس تهدیداتی بود که تاکنون با آن مواجه شده است.

جانشین فرماندهی حفاظت سپاه افزود: در سطح آکادمیک در دوره‌های دانشگاهی و تخصصی موضوع حفاظت و امنیت در حال تدریس است و تا دوره دکتری ادامه خواهد داشت و ما نیز فهرست درسی و کتب بسیار مفیدی را در این زمینه تهیه کرده‌ایم.

سردار کاظمی در پاسخ به این سئوال که اقدامات و امنیت پرواز در حوزه مبارزه با تروریسم چگونه است؟ گفت: تمام اقدامات ما در عرصه بین‌المللی مشهود است و سازمان‌های بین‌المللی از جمله ایکائو و ISI تمام اقدامات را رصد می‌کنند.

وی ادامه داد: بر همین اساس نیز سازمان بین‌المللی ایکائو در سال‌های ۸۶ و ۹۰ و سازمان ISI در دو مورد تمام اقدامات ما را مورد بازرسی قرار داده‌اند و به این نتیجه رسیده‌اند که تمام این اقدامات ضد تروریستی است.

جانشین فرماندهی حفاظت سپاه خاطر نشان کرد: همه اقدامات یکپارچه توسط سازمان بین‌المللی ایکائو و ISI قابل رصد است و کاملا برای آنها مشهود است که این اقدام تماما ضد تروریستی و ضد امنیتی است.

سردار کاظمی در پاسخ به این سئوال که خدمات فرماندهی حفاظت هواپیمایی در حوزه صنعت هوایی چیست؟ گفت: ما در این زمینه نیز برنامه ملی هوانوردی را تهیه و به شورای عالی امنیت ملی ارسال کرده‌ایم و این برنامه مبنای بازرسی سازمان‌های بین‌المللی از جمله ایکائو است. همچنین کنترل هواپیما بر روی زمین و هوا، مبارزه با مداخلات غیرقانونی، مقابله با عملیات‌های گروگان‌گیری در داخل هواپیما و کنترل مسافران از جمله خدماتی است که حفاظت هواپیمایی انجام می‌دهد.

وی با اشاره به تهدیداتی که امکان دارد برخی گروه‌های تروریستی در حوزه امنیت پرواز ایجاد کنند، گفت: نه داعش و نه گروه‌های دیگر نتوانسته‌اند اقدامی را در حیطه حفاظت و امنیت پروازی ایجاد کنند و هیچ نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

جانشین فرماندهی حفاظت سپاه در پاسخ به این سئوال که آیا اقدامات هواپیماربایی و از این قبیل در اتفاقات سال ۸۸ افزایش داشته است؟ اظهار داشت؟ این قبیل اقدامات در سال ۸۸ تشدید نشد اما ما هر گونه آمادگی را در این زمینه داشتیم و منتظر بودیم که احیانا اگر دشمن قصد داشت این فتنه را در عرصه‌های مختلف افزایش دهد، با آن برخورد کنیم.

سردار کاظمی تاکید کرد: قائله فتنه سال ۸۸ به درایت مقام معظم رهبری و حضور پرشور مردم در روز ۹ دی برچیده شد.

وی همچنین در پاسخ به این سئوال که آیا تاکنون در پروازهای وزرا و روسای جمهور، مشکلی در حوزه حفاظت و امنیت به وجود آمده است یا خیر؟ گفت: روسای قوا در سفرهای خود از هواپیمای آشیانه استفاده می‌کنند که این هواپیما تحت حفاظت کامل قرار دارد. اما با توجه به وجود امنیت کامل در هواپیماهای مسافربری، تمام وزرا و سران قوا می‌توانند از این هواپیماها برای سفرهای خود بهره ببرند و ما تاکنون نیز بارها شاهد استفاده مسئولان از هواپیماهای مسافربری بوده‌ایم.

جانشین فرماندهی حفاظت سپاه تاکید کرد: تاکنون هواپیمای هیچ کدام از وزرا و روسای قوایی مورد تهدیداتی از این قبیل قرار نگرفته است.