به گزارش خبرنگار مهر، حسين انواري، عصر چهارشنبه در جلسه كارگروه تخصصي اشتغال استان يزد با اشاره به اينكه اگر نتوانيم مشكلات قشر كم بضاعت و آسيب پذير جامعه را رفع كنيم، با آسيب هاي جدي در اين حوزه مواجه خواهيم شد، اظهار داشت: ايجاد اشتغال براي اين بخش از جامعه از دغدغه هاي دولت نيز به شمار مي رود.
وي عنوان كرد: براي رفع اين مشكل پيشنهاداتي به دولت ارائه شده كه يكي از آنها پيشنهاد به بانكهاست و در قالب آن خواستار پرداخت پنج هزار ميليارد تومان تسهيلات قرض الحسنه با بازپرداخت پنج ساله شده ايم.
انواري ادامه داد: در صورت تحقق اين امر مي توانيم ظرف دو سال از دريافت تسهيلات، ۷۰۰ هزار شغل براي مددجويان كميته امداد ايجاد كنيم كه با توجه به شرايط موجود، اين پيشنهاد عملياتي است.
ورود خيران به موضوع كارآفريني و خوداشتغالي كارگشاست
سرپرست كميته امداد، حضور خيران در عرصه اشتغالزايي و سرمايه گذاري را نيز از راهكارهاي توسعه اشتغال خواند و بيان كرد: خيران مي توانند سرمايه هاي خود را به شكل قرض در مدت زمان معين در اختيار كارآفرينان قرار دهند و پس از راه افتادن روال كار، پول خود را پس بگيرند.
وي، نقش اشتغال هاي خانگي را نيز در پيوندهاي خانوادگي تاثيرگذار دانست و افزود: اين امر به ويژه براي زنان سرپرست خانوار بسيار حائز اهميت است.
انواري در حوزه مشاغل خانگي و مشاغل خرد تصريح كرد: يكي از معضلات توليدات و مشاغل خرد، بازار فروش آنهاست زيرا اگر فروش نباشد، روند كار متوقف مي شود كه در اين راستا نياز به كمك دولت داريم.
دولت با ايجاد بازارچه هاي فروش از مشاغل خرد حمايت كند
وي خاطرنشان كرد: دولت با ايجاد بازارچه هاي مختلف مي تواند شرايط پايدار شدن مشاغل را فراهم كند و در مجموع اميدواريم به اشتغال به عنوان يك موضوع بخشي نگاه نشود و همه دستگاه ها به سهم خود كمك كنند تا مشكل اشتغال در جامعه به ويژه در جامعه مددجويان كميته امداد برطرف شود.
معاون برنامه ريزي استاندار يزد نيز در اين نشست با بيان اينكه در استان يزد ۱۴ شهرك و ۱۵ ناحيه صنعتي داريم، اظهار داشت: نرخ بيكاري در استان يزد ۶.۵ درصد است و يزد سومين استان برتر در كشور در زمينه ايجاد اشتغال است.
محمدرضا بابايي با برشمردن ظرفيت ها و توانمندي هاي استان يزد در حوزه هاي مختلف صنعت، معدن و كشاورزي بيان كرد: طي چند سال اخير، از آمار شاغلان كشاورزي در استان يزد كاسته و به آمار شاغلان بخش خدمات و صنعت اضافه شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ۱۰۱ ميليارد تومان اعتبار مشاغل خانگي كه به استان يزد ابلاغ شده است، يادآور شد: ۴۵ ميليارد تومان از اين ميزان پرداخت شده است كه اميدواريم با رفع مشكلاتي كه در پرداخت اين تسهيلات وجود دارد، شاهد توسعه مشاغل خانگي در استان يزد باشيم.
لزوم طرح مشكل ابلاغ هاي جداگانه بانكها به استانها در شوراي عالي اشتغال
بابايي ادامه داد: بانكها جداي از بانك مركزي، بخشنامه هايي به شعب خود در استانها ابلاغ مي كنند كه اين مشكل ساز است و اميدواريم سرپرست كميته امداد با توجه به اينكه عضو شوراي عالي اشتغال است، اين موضوع را مطرح كند تا شاهد همكاري بيشتر بانكها باشيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وجود واحدهاي صنعتي نيمه كاره در استان يزد اظهار داشت: ۲۷۳ طرح بالاي ۶۰ درصد در استان يزد داريم كه اگر هزار ميليارد تومان سهم استان به اين طرح ها اختصاص يابد، با تكميل آنها شاهد اشتغالزايي بسيار خوبي در استان يزد خواهيم بود.