به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حبیب الله رمضانی شامگاه چهارشنبه در نشست با کارشناسان تبلیغات اسلامی، گفت: سيره اخلاقي و تربيتي اهل بيت عصمت و طهارت (ع) مي تواند چراغي براي پيمودن راه هاي زندگي باشد چرا که همه رفتارهاي ايشان از کرامت و بزرگواري پيامبر اکرم (ص) سرچشمه مي گيرد.
سرپرست اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ افزود : به کار بردن سيره انبياء و اولياي الهي (ع)، نه تنها موجب هدايت فرد در رسيدن به تکامل وي مي شود، بلکه مي تواند جامعه اي را از هلاکت و انحطاط نجات بخشد.
وی با ذكر نكاتي از سيره حضرت امام رضا (ع) اظهار داشت : اين امام همام در مناظرات خود سه محور اخلاق، منطق و آزادي را مد نظر داشتند و ما بايد درباره ريزترين حركات، رفتارها و گفتارهاي ائمه معصومين(ع) تفكر كرده و از آن بزرگواران الگو بگيريم.
حجت الاسلام تقی منصوری فر مبلغ مذهبی نیز گفت: حضرت علي بن موسيالرضا (ع) دوران امامت خود را از سال ۱۸۳ هجري قمري در اوج خفقان سياسي دنياي اسلام و اقتدار حکومت عباسيان آغاز کرد.
روحانی مستقر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ افزود : اين مرحله از دوران زندگي ايشان از تأثيرگذارترين مراحل تاريخ تشيع است، عزيمت اجباري امام به خراسان بنا بر اصرار مأمون و پذيرفتن تقاضاي سياسي خليفه عباسي مبني بر به دست گرفتن زمامداري مسلمين و پذيرش منصب ولايتعهدي به اجبار و اکراه از وقايع مشهور تاريخ اسلام است.
وي اظهار داشت : هجرت تاريخي امام از مدينه به مرو، استقبال گسترده شيعيان و هواداران اهل بيت در مسير حرکت کاروان آن حضرت، انتشار حديث سلسله الذهب، برگزاري جلسات، مناظره با علماي اهل کتاب از اين دوره زندگي امام در تاريخ به يادگار مانده است.
منصوری فر خاطرنشان کرد: عاقبت با توجه به اوجگيري احساسات مذهبي به نفع امام رضا (ع) و بروز اختلافات خانوادگي در خاندان عباسي، آن امام بزرگوار با دسيسه چيني مأمون خليفه عباسي مسموم و به شهادت رسيدند و پيکر مطهر ايشان در حوالي طوس به خاک سپرده شد و اکنون بعد از گذشت ساليان سال اين مزار کعبه اهل ولايت از سراسر جهان است.
مسئول امور بانوان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ نیز گفت : دوران حیات امام هشتم، دوران گسترش پایگاه های مردمی این خاندان است.
رقیه مرادی، ضمن عرض تسليت رحلت پيامبر اكرم (ص)، شهادت امام حسن مجتبي (ع) و شهادت امام رضا (ع) گفت : دوران حيات و امامت امام هشتم اوج گيرى گرايش مردم به اهل بيت و دوران گسترش پايگاه هاى مردمى اين خاندان است.
مسئول امور بانوان اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ افزود : چنان كه مى دانيم امام از پايگاه مردمى شايسته اى برخوردار بود و در همان شهر كه مأمون با زور حكومت مى كرد او مورد قبول و مراد همه مردم بود. نشانه ها و شواهد تاريخى ثابت مى كند كه در اين دوران پايگاه مردمى مكتب على (ع) از جهت علمى و اجتماعى تا حدّى بسيار رشد كرده و گسترش يافته بود.
وی اظهار داشت : گر چه در دوران امامت امام رضا (ع) دو مرحله فعالیت در سال هاى خلافت هارون و مأمون را مى توان از يكديگر جدا كرد و براى هر يك از اين دو مرحله ويژگي هايى متمايز از ديگرى يافت، اما اگر به ويژگى عمومى اين دوران بنگريم، خواهيم ديد هنگامى كه نوبت به امام هشتم (ع) می رسد، دوران گسترش، رواج و شيعه در همه جا گسترده اند و امكانات بسيار زياد است كه منتهى مى شود به مسأله ولايتعهدی.
مرادی یاد آور شد : آن چه در دوران على بن موسى الرضا (ع) يعنى ولايتعهدى پيش آمد نشان دهنده اين است كه وضع علاقه مردم و جوشش محبّت هاى آنان نسبت به اهل بيت در دوران امام رضا (ع) خيلى بالا بوده است. :
سید مرتضی حسینی نیا کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیمرغ افزود: با اشاره به مراحل مختلف زندگي امام رضا (ع) و نقش آن حضرت در پاسداري از معارف اسلامي و حفظ جامعه شيعي از دسيسه هاي حکومت جبار و حيله گر عباسي به حديثي از امام رضا (ع) اشاره و افزود : براي هر امامي، عهد و پيماني بر گردن دوستان و پيروان اوست و از نشانه هاي وفاي كامل به اين عهد و پيمان، زيارت قبر امامان است.
وی اظهار داشت : زيارت و حضور در كنار مرقد پاك معصومين (ع)، تجديد عهد ولايت و قرارگرفتن در خط امامت، اعلام بيعت هميشگي با امام (ع) و تمسك به ثقل اكبر، قرار گرفتن در راه هدايت، معنويت، دوري از ضلالت و گمراهي است.
حسینی نیا خاطرنشان کرد: در مواقع حضور در بقاع متبرکه ائمه (ع) از حضور نوراني اين ائمه معصومين (ع) بخواهيم که ما را در راه خودشان قرار دهند و ما را براي قرارگرفتن و استقامت در راه الهي ياري کنند.