به گزارش خبرنگار مهر، در این دوره از رقابت ها ۵۰ قاری و حافظ کلام الله مجید در دو بخش برادران و خواهران و در دو رده سنی بالای ۱۶سال و زیر ۱۶سال در رشته های حفظ کل، حفظ ۱۵جزء متوالی، ترتیل، قرائت و مفاهیم کتبی طی یکروز در جمعه با هم به رقابت پرداختند.
لزوم اشاعه فرهنگ قرآنی با محوریت مفاهیم کلام الله مجید
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان شامگاه جمعه در آئین اختتامیه رقابت های قرآنی تلاوت، ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این رقابت قرآنی، گفت: این دوره از رقابت ها با حضور چهره های برجسته قرآنی از سراسر استان، در سطح مطلوبی برگزار شد.
حجت الاسلام علی شکری، با اشاره به لزوم اشاعه فرهنگ حفظ و قرائت قرآن کریم در جامعه، تصریح کرد: حفظ قرآن کریم به همراه مفاهیم آن به هیچ وجه امری سهل و آسان نیست و خداوند منان این عنایت شریف را به فعالان قرآنی و قاریان برتر حاضر در این رقابت ها عنایت فرموده است.
وی افزود: در این دوره از رقابت ها در کنار قرائت ترتیل، صوت و لحن، سوالات مرتبط به مفاهیم قرآن نیز از قاریان پرسیده می شود که این مهم نشان دهنده اهمیت پرداختن به مقوله درک مفاهیم قرآنی برای قاریان است.
قرائت باید با درک مفاهیم همراه باشد
این مقام مسئول، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم توجه به فرهنگ قرآنی و مفاهیم کتاب الهی، اظهار داشت: همانطور که معظم له همواره تاکید دارند، قاریان قرآن اگر بتوانند به مفاهیم آیات تلاوت شده توجه داشته باشند و به مفهوم آن آیات مسلط باشند، کاری بس گران انجام داده اند.
شکری همچنین تاکید کرد: اگر یک قاری بتواند تلاوت همراه با صوت و آهنگ مناسب را با بحث تفهیم مفاهیم کلام الله مجید در آمیزد قطعا می تواند در قلوب مخاطبانش آیات الهی را القا کند.
وی همچنین با تصریح بر اینکه این مهم مانند وظیفه یک شاعر در قبال سروده خود است ادامه داد: یک شاعر با وزن شعر و کلمات خود، مخاطب را جذب می کند و از همین راه به قلوب مخاطبان راه پیدا می کند و باید اذعان داشت که در مفاهیم قرآنی نیز همین امر صادق است و الغای قلبی در درون مخاطب توسط قاری، به جز به درک مفاهیم میسر نمی شود.
همه چیز از قرآن است
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان، با اشاره به فرایند سازی در زمینه اشاعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: فرایند سازی به مراحلی گفته می شود که در آن موضوعی در نهایت به تولید کالا و یا خدمات منجر می شود و فرایند سازی در موضوعات قرآنی و اشاعه فرهنگ تلاوت نیز باید از منظر فرایند سازی اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد.
شکری با تاکید بر لزوم تشریح فرایند اجتماعی اشاعه فرهنگ تلاوت و حفظ قرآن کریم در جامعه، اظهار داشت: باید اندیشید که چه عاملی سبب می شود تا بتوانیم در القای فرهنگ قرآنی در قلوب مخاطبان موفق عمل کنیم.
وی افزود: افراد صاحب نظر در حوزه های فرهنگی و دینی باید پژوهش های خود را به سمت این مهم که چگونه می توان فرآیندی قرآنی با تکیه به اشاعه فرهنگ تفهیم مفاهیم قرآنی را در جامعه نهادینه کرد، سوق دهند به نظر می رسد تنها در این صورت است که قرآن در قلوب مخاطبان الغا می شود.
مسابقات قرآنی نباید تک بعدی و برای اخذ رتبه برگزار شود
این مسئول همچنین با اشاره به اهمیت برگزاری رقابت های قرآنی در جامعه، تاکید کرد: مسابقات قرآنی نباید تک بعدی و برای اخذ رتبه برگزار شود، بلکه در این مسابقات علاوه بر موارد مسابقه باید نسبت به زمینه سازی برای عمل به هر کدام از آیات در جامعه بحث و تبادل نظر با حضور اساتید تفسیر صورت گیرد.
شکری، خاطر نشان کرد: برگزاری مسابقات قرآنی تاثیر بسزایی را در شکل گیری فرهنگ جامعه می گذارد که در این صورت فرهنگ اسلامی بیشتر ترقی می کند.
وی افزود: محوریت همه چیز قرآن است به عبارتی دیگر محوریت فرهنگ اسلامی قرآن است کسی که قرآن را نداند و نفهمد که قرآن چه می گوید نمی تواند فرهنگ را حفظ کند.
اعزام نفرات برتر استانی به مسابقات کشوری
مسئول دارالقرآن الکریم اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در این آئین گفت: در خاتمه این رقابت ها و اخذ نظر داوران در رشته های مختلف، اسامی نفرات برتر مسابقه استانی تلاوت برای راه یابی به دور کشوری این رقابت ها متعاقبا اعلام خواهد شد.
محمد دلالی تصریح کرد: در صورتی که متسابقان در این دوره از رقابت ها موفق به کسب حد نصاب برای راهیابی به مسابقات کشوری تشخیص داده شوند، افراد برتر، به عنوان نمایندگان استان در دور نهایی و سراسری مسابقه قرآنی تلاوت به این رقابت ها اعزام خواهند شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: میزبان دور نهایی رقابت های قرآنی تلاوت در سطح کشور پس از بررسی توسط دبیرخانه برگزاری این رقابت ها واقع در دارالقران الکریم سازمان تبلیغات اسلامی اعلام خواهد شد.