به گزارش خبرگزاری مهر، در این پرونده در ابتدا، راهکارهای آنی، میان مدت و بلند مدت پیشنهاد شده یا اجرا شده در قالب یک اینفوگرافی معرفی شده است. به نظر میرسد در این راهکارها، اگر از حل مشکل آلودگی هوا صحبت میشود، منظور بازگشت به وضعیت یادآور هوای کوهستان و دشت و صحرا نیست؛ منظور این است که مالیات آلودگی بدهیم، رفتوآمد را نوبتی کنیم و کاری کنیم تا وضعیت قرمز نشود. انگار که دشت و صحرا فقط یک خاطره است؛ خاطرهای که در تعطیلات یادآوری میشود و قرار است خاطره باقی بماند.
در گفتوگو با دکتر یوسف حجت (معاون اسبق سازمان حفاظت محیط زیست) و دکتر علی انتظاری، همچنین در یادداشت دکتر علیاصغر مصلح تلاش شده تا دوباره دربارهی شرایط و الزامات سیاستگذاری برای رفع آلودگی هوا و اینکه چرا این راهحلها آنچنان که باید و شاید تاکنون مثمر ثمر نبودهاند، تأمل شود. در این راستا، تغییراتی که صنعتیسازی جهان مدرن در نسبت انسان و طبیعت به وجود آورده، اینکه اقلیم ایران در طی دهههای گذشته چه تغییراتی کرده و نسبت بحران آلودگی هوا با سایر بحرانهای طبیعی مثل بحران آب و... چیست، و همچنین نسبت راهکارهای حل آلودگی هوا با سیاستهای کلان شهرسازی و صنعتیسازی و برنامههای توسعه، در این پرونده مورد توجه قرار گرفته است.
یوسفعلی میرشکاک نیز به بهانه آلودگی هوای شهر تهران دست به قلم شده و طنزی نوشته است که یادآور طنزهای او در دیپلماتنامه است.
عناوین مطالبی که تا به امروز در این پرونده منتشر شدهاند بدین شرح است:
"راهکارهای ایرانی مسئلهی آلودگی هوا"
اینفوگرافی
تأملی دربارهی بحرانهای زیستمحیطی
(دکتر علی اصغر مصلح)
تأملی بر امکان حل شدن مشکل آلودگی هوا
(دکتر عطاءالله بیگدلی)
میزان تغییر شاخصهای آلودگی هوا در سالهای اخیر
(دكتر یوسف حجت)
"نوسازی وارداتی و مسئلهی آلودگی هوا"
(دکتر علی انتظاری)
"چگونه میتوان هوای پاک داشت؟ "
مقدمهای بر سیاستگذاری آلودگی هوا
(مهدی معافی)
اندر نفی آلودگی هوا و لزوم برگزاری جشنوارهی آن و دعوت از داعش
(یوسفعلی میرشکاک)
:دو پویانمایی نیز در این پرونده به چشم می خورد
پویانمایی
"مصرف بیرویه و آلودگی زیست محیطی"
پویانمایی
همچنین میتوانید هر روز مقالهای جدید از پرونده «آلودگی هوا و بحران محیط زیست» را، در آدرس sooremag.ir مطالعه نمایید.