به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی عصر امروز در مراسم بيست و سومين اجلاس سراسري نماز كه در سالن امام رضا (ع) شهرك نفت اهواز برگزار شد، اظهار كرد: آنچه مایه مباهات و افتخار این محفل است توجه، اهتمام ویژه و پیگیری های مقام معظم رهبری در طول دو دهه گذشته به اجلاس نماز است.
وی ادامه داد: ایشان در همه دوره ها با ارسال پیام راهگشای فعالیت های فرهنگی در راه ترویج فرهنگ نماز بوده اند. این پشتوانه زمینه را برای ترویج فرهنگ نماز فراهم کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بيان کرد: سخن گفتن در باب نماز از یک جهت آسان است زیرا نماز نجوا با خداست و از طرفی دشوار است زیرا محتوای آن بسیار پرمغز است و صورت ظاهری اعجاب انگیز و سرشار از صوت نغز بندگی است.
وی عنوان کرد: با توبه و ندبه به درگاه خداوند متعال به مغفرت و آمرزش الهی امیدوار می شویم. در حقیقت کوتاه ترین راه ارتباط با خدواند دو رکعت نماز عشق است و جراحاتی که از گناه بر روح و جان انسان می نشیند با روح نماز التیام می یابد و همه زنگارهای نفس انسانی با نماز زدوده می شود.
جنتی با بیان اینکه نماز معراج مومن است، تصریح کرد: معراج به معنای پرواز از پهنای ملک به فراخنای ملکوت و پرکشیدن از طبیعت پست به حقیقت محض است. اگر بال پروازمان در آتش عصیان نسوخته باشد و حال پریدن و پر زدن داشته باشیم درهای آستان بر روی آن باز است و با چند بار پرواز کردن از این عالم خاکی فاصله می گیریم و به ملکوت می پیوندیم.
وی با اشاره به اینکه هیچ عامل معنوی مانند نماز اینگونه در همه مراحل تکامل معنوی انسان برای او کارساز، نیروبخش و پیش برنده نیست، گفت: در وقت نماز به جز ستایش با معبود همه چیز فراموش می شود و اگر نماز در متن زندگی انسان حاضر باشد هیچ وقت سقوط نمی کند و کسی که به یاد خداست هرگز به پایمال کردن حق دیگران رضایت نمی دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه همیشه خداوند به یاد نمازگزار حقیقی است، اظهار کرد: نمازگزار حقیقی همیشه قلبش آرام است، هرگز احساس ندامت نمی کند و در سخت ترین شرایط زندگی مانند حضرت زینب (س) جز زیبایی چیزی نمی بیند.
وی بيان کرد: مهمترین وظیفه فعالان اقامه نماز کوشش برای برپایی نماز بوده است. هرگاه نتیجه فعالیت های شما راه یافتن نماز به بطن جامعه باشد و نمود آن را در رفتار مردم ببینیم می توانید لبخند رضایت بر لب داشته باشید که هدف نهایی تحقق یافته است.
جنتی اظهار کرد: وضعیت امروز فرهنگی و پیچیدگی های آن ایجاب می کند از شیوه های جذاب برای ترویج فرهنگ نماز بهره بگیریم. جوان امروز نصیحت مستقیم و لحن تحکیمی را نمی پذیرد و دعوت شونده باید شیرینی نماز را با عمق وجود خود بچشد و خودش در یک محیط آرام اقدام به اقامه نماز کند.
وی با اشاره به اینکه جوانان ما باید نسبت به اقامه نماز احساس نیاز کنند، گفت: با جرات می توان گفت نماز مهمترین صلاح مقابله با جنگ نرم دشمن است و جوان را به مبدا وصل و ان ها را از گزند بلاها ایمن می سازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برای مقابله با چالش هایی که جامعه ما از پیر و جوان با آن مواجه است از قبیل شبکه های ماهواره ای، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی باز و آنچه که فرهنگ دینی و اسلامی ما را تهدید می کند فقط مسئولیت بخشیدن به جوانان است که آنها را در برابر جنگ نرم دشمن نگه دارد.
وی با تاکید بر اینکه در این روزگار دشوار نباید فریضه نماز مورد غفلت قرار بگیرد، تصریح کرد: نماز نباید به خانه ها موکول شود و باید شرایط اقامه نماز در مکان های عمومی و ادارات فراهم شود.
جنتی افزود: ستاد عالی کانون مساجد در حال حاضر 19 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد کشور را تحت پوشش دارد. به رغم همه تلاش هایی که برای ایجاد فضای مناسب، احداث مساجد، نمازخانه در رستوران های بین راهی انجام می شود درصد کسانی که نماز را در مساجد اقامه می کنند بسیار پایین است که باید برای آن فکری کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: باید تلاش کنیم نماز جماعت در مساجد و نمازخانه ها به صورت عمومی برگزار شود.