آبادان – معاون اول رئيس جمهور گفت: لايروبی رودخانه اروند آنقدر برای كشورمان مهم است كه نمی توان به سادگی از آن گذشت.

به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری شامگاه امروز در نشستی با مدیران اجرایی منطقه آزاد اروند در آبادان اظهار كرد: سال گذشته وقتی رئیس جمهور در سفر استانی خود به خوزستان اعلام كرد كه آبادان و خرمشهر منطقه آزاد شدند، دوستان در دبیرخانه مناطق آزاد فكر می كردند تحول خوبی در اقتصاد و زندگی مردم این دو شهر ایجاد شود.

وی بیان كرد: اگر منطقه آزاد شدن آبادان و خرمشهر تبدیل به یك تجربه موفق شود؛ این مسئله آغازی برای موفقیت دیگر مناطق آزاد كشور خواهد بود به همین دلیل ما نگاهی جدی به این دو شهر داریم.

جهانگیری با بیان اینكه در آخرین روزهای برنامه پنجم توسعه كشور هستیم، تصریح كرد: آن چیزی كه از مناطق آزاد كشور در این برنامه خواسته می شد این بود كه توسعه صادرات را پیگیری كنند زیرا توسعه صادرات یكی از جهت گیری اصلی دولت است و یكی از پایگاه ها برای توسعه صادرات، مناطق آزاد بوده كه تاكنون نقش آن در این خصوص جدی نبوده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینكه از روزی كه آبادان و خرمشهر تبدیل به منطقه آزاد شده اند، فشار فراوانی به استاندار خوزستان وارد آمده است، تصریح كرد: باید با ایجاد منطقه آزاد، تحولی اساسی در معیشت مردم این دو شهر ایجاد شود به همین دلیل انتظارها از منطقه آزاد به خصوص از سوی مردم آبادان و خرمشهر بسیار بالا است.

جهانگیری، یكی از راه های توسعه منطقه آزاد اروند را لایروبی رودخانه مرزی اروند و حركت كشتی های بزرگ در این آبراه حیاتی دانست و گفت: در این زمینه با نوری المالكی نخست وزیر سابق و حیدر العبادی نخست وزیر فعلی عراق برای لایروبی اروند به صورت مفصل صحبت كرده ایم زیرا احیای این رودخانه برای ما مهم است.

وی افزود: كشور ما به اروندرود برای توسعه استان خوزستان، چشم دوخته و حتما احیای این آبراه بین اللملی برای كشور هم عراق مهم است به همین دلیل امیدوارم با عراقی ها بر سر لایروبی این رودخانه توافق كنیم و بی شك این موضوعی نیست كه بخواهیم به سادگی از آن عبور كنیم. اكنون دولت عراق دولت دوست و برادر ما است كه از هر نظر آن را حمایت می كنیم به همین دلیل دستیابی به یك توافق برای لایروبی اروند چندان دور از تصور نیست.

وی در خصوص دیگر توافقات صورت گرفته برای عراق نیز گفت: با عراقی ها توافق كردیم كه راه آهن شلمچه به عراق متصل شود. این راه آهن در صورت بهره برداری كامل می تواند یكی از محورهای مهم حمل و نقل در منطقه به حساب آید.

جهانگیری با اشاره به حضورش در مرز تجاری شلمچه اظهار كرد: نابسامانی های موجود در مرز شلمچه برای من باوركردنی نبود و دیدن ساختمان های اداری آن جای تاسف دارد. این مرز 900 میلیون دلار صادرات به عراق دارد كه باید حتما امكانات خوبی برای آن ایجاد شود. به خصوص اینكه كشور عراق نیازهایی دارد كه سال های سال باید از ایران فراهم كند.

معاول اول رئیس جمهور با اشاره به نگاه خاص دولت برای احیای شهرهای آبادان و خرمشهر گفت: در بودجه سال 1394 ردیف بودجه ای به شهر خرمشهر اختصاص داده شده كه برای اولین بار است كه به یك شهر به صورت مستقیم بودجه ای تعلق می گیرد. ضمن اینكه پالایشگاه آبادان هم باید به ظرفیت بالا و مورد انتظار تولیدی خود برسد كه بنا به گفته وزیر نفت در قراردادی با چینی ها كه ارزش آن 2.2 میلیارد دلار است، این پالایشگاه نیز بازسازی می شود.

جهانگیری اهمیت آبادان و خرمشهر را مورد تاكید قرار اد و گفت: این دو شهر بر گردن ملت ایران حق زیادی دارند به همین دلیل خیلی از مسئولان با علاقه ای كه به آنها دارند برای این دو شهر اقدامات لازم را انجام می دهند.