اهواز – وزير نيرو گفت: انتقال آب از سرشاخه هاي كارون مطلقا براي مصارف غير شرب صورت نمي گيرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حميد چيت چيان شامگاه امروز در نشست شوراي اداري استان خوزستان اظهار كرد: يقينا استان خوزستان بيشترين سرمايه گذاري ها را توسط وزارت نيرو در بخش آب به خود ديده است و از اين حيث هيچ استاني به خوزستان نمي رسد و از آن جمله مي توان احداث سلسله سد هاي بزرگ كارون، دز، كرخه  و  زهره را نام برد.

وي با اشاره به محسوس بودن تغييرات كشاورزي در دشت هاي خوزستان تصريح كرد: در حال حاضر چهره دشت خوزستان بسيار متفاوت تر از گذشته شده و جاي خوشحالي است كه در هر ماه، چهار هزار هكتار با اجراي 550 هزار هكتاري توسعه كشاورزي خوزستان، اجيا مي شود به گونه اي كه اكنون جريان مهاجرت از روستا برعكس شده و مردم انگيزه بيشتري براي حضور در روستاها دارند به همين دلي سعي مي كنيم كه اين ميزان بهره برداري در هر ماه را به هفت هزار هكتار برسد.

چيت چيان با بيان اينكه در زمينه فاضلاب كارهاي خوبي در خوزستان انجام شده است، عنوان كرد: هم اكنون طرح هاي احداث شبكه فاضلاب 9 شهر استان در دست اقدام است. پنج تصفيه خانه فاضلاب براي خوزستان نيز مصوب شده كه قرار است از طريق فايناس اجرايي شود تا ديگر فاضلاب شهري وارد رودخانه كارون نشود.

وزير نيرو در خصوص طرح آبرساني غدير و با وجود اينكه مردم شهر اهواز در همه مناطق از آب دستگاه هاي تصفيه يا آب بشكه اي استفاده و از مصرف آب لوله كشي خودداري مي كنند، در اظهاراتي تامل برانگيز گفت: يك هفته بعد از سفر رئيس جمهور به استان خوزستان، 70 درصد اين طرح در بخش شهر اهواز اجرايي شد و آب با كيفيت وارد شبكه آب اهواز شد.

چيت چيان ادامه داد: برنامه اي براي توسعه طرح آبرساني غدير در آبادان نيز داريم كه شامل 50 درصد مناطق شهرستان شادگان نيز مي شود. پنج شهر از شهرستان دشت آزادگان نيز در دستور كار آبرساني طرح غدير هستند كه تنها 14 كيلومتر لوله گذاري از اين طرح باقي مانده است.

وي در خصوص سد گتوند نيز گفت: اين سد با وجود تمامي سختي ها با يك نگاه كارشناسي ساخته شد ولي در ادامه با مشكلات جدي مواجه شد. هم اكنون نمك قابل توجهي از طريق درياچه سد گتوند وارد رودخانه كارون مي شود كه اين رقم نسبت به نمكي كه از طريق پساب هاي كشاورزي وارد اين رودخانه مي شود بسيار ناچيز است.

وزير نيرو در حالي كه قصد اتمام سخنراني خود را داشت با واكنش سيد شريف حسيني نماينده اهواز كه در بين جمعيت حضور داشت مواجه شد؛ زيرا اين نماينده اعتقاد داشت واقعيت ها در خصوص طرح 550 هزار هكتاري كه گفته مي شود تامين آب آن با چالش مواجه شده است از سوي وزير مطرح نشد كه چيت چيان در اين خصوص اظهار كرد: در طول 13 سال گذشته كاهش بارندگي قابل توجه، شرايط ويژه اي را براي كشور رقم زد و در كنار آن تغييرات اقليمي را داشتيم كه بارش برف به باران تبدل شد. همه اين عوامل باعث شد كه روان آبهاي تمام رودخانه هاي كشور كم شود به همين دليل به دور از عقل است كه با اين شرايط همانند 10 سال گذشته كانال آبرساني بسازيم و انتظارات را زياد كنيم.

وي مجدا قصد پايان سخنراني خود را داشت كه اين بار با واكنش محمد باقر شريعتي نماينده مردم بهبهان در مجلس در خصوص عدم شفاف سازي وزير نيرو در خصوص انتقال آب از سرشاخه هاي كارون مواجه شد كه در وزير نيرو در اين خصوص گفت: همانطور كه رئيس جمهور در سفر استاني خود به خوزستان اعلام كرد؛ انتقال آب از سرشاخه هاي كاورن تنها برا مصارف شرب آن هم در صورت ضرورت صروت مي گيرد و مطلقا براي كشاورزي صورت نگيرد. طرح انتقال جديدن نيز نداريم و همان طرح هاي قديمي در حال اجرا است.

چيت چيان افزود: يكي از چالش هاي مهم ما تونل انتقال آب بهشت آباد بود كه حتي وزير نيروي سابق تا مرحله استيضاح رسيد ولي آن را بهبهود داديم.