همدان- معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بیان اینکه در شرایط کنونی ایران خانواده و ازدواج دچار بحران ها و چالش های جدی است، گفت: سالانه یک چهارم ازدواج ها در کشور به طلاق ختم می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود گلزاری عصر یکشنبه در همایش ازدواج و سبک زندگی اسلامی در همدان با بیان اینکه در قرآن آیات متعددی در مورد خانواده وجود دارد، اظهار داشت: خداوند در آیه ۲۱ سوره روم می فرماید ازدواج از آیات ها و نشانه های بزرگ خداوند است.

وی با بیان اینکه در هرآیه ای می توان خدا را دید که یکی از این آیات ها ازدواج است و انسان به صورت دو جنسی خلق شده و برای ازدواج کشش طبیعی دارد، بیان کرد: سه اتفاق در ازدواج رخ می دهد و ازدواجی که خدا برای آن برنامه ریزی کرده آرامش دهنده و رفع کننده نیازها است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه از آیه ۲۱ سوره روم کارکردهای های خانواده به دست می آید، ادامه داد: خداوند در آیه آخر سوره فرقان نیز می فرماید نوع ازدواج طوری باشد که موجب آرامش و شادی شود و در آینده فرزندان مفید برای بشریت داشته باشد.

گلزاری با بیان اینکه در شرایط کنونی ایران خانواده و ازدواج دچار بحران ها و چالش های جدی شده است، عنوان کرد: خانواده در دنیا دچار بحران شده به شکلی که صاحب نظران معتقدند خانواده کارکردهای خود را از دست داده و در حال زوال است.

وی با بیان اینکه در ایران هفت کارکرد برای خانواده وجود دارد و برای این هفت کارکرد در امور جوانان برنامه ریزی هایی صورت گرفته است، ابراز داشت: این هفت کارکرد از قبل ازدواج آغاز تا بعد از طلاق ادامه دارد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه نخستین کارکرد در قبل از ازدواج است، بیان کرد: جوانانی که به سن ازدواج رسیده اند و اگر مشکلاتی وجود نداشت اقدام به ازدواج می کردند ولی ازدواج نکردند در ایران حدود۱۱ میلیون نفر را شامل می شود که از سن ۲۰ به بالا هستند و به دو دلیل نداشتن انگیزه یا مشکلات اقتصادی مانند اشتغال ازدواج نمی کنند.

محمود گلزاری با بیان اینکه در جوانان ۱۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری بیکاری وجود دارد، عنوان کرد: یک چهارم جوانان کشور بیکارند در حالی که تحصیل کرده هستند و هر چه سطح تحصیلات بالا تر می رود رابطه آن با بیکاری معکوس می شود.

وی با بیان اینکه عده ای انگیزه ندارند و نمی خواهند آزادی های خود را از دست بدهند چراکه یا مسولیت پذیر نیستند و یا یکسری مشکلات اقتصادی باعث بی رغبیتی جوانان به ازدواج شده، عنوان کرد: گروه دوم علاقه مند به ازدواج هستند و امکانات دارند اما فرد مناسب را نمی یابند که تعداد این افراد نیز بیشتر در بین دختران رایج است و با عناوینی به نام تجرد های ناخواسته رو برو هستیم.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه موضوعی به نام تجرد قطعی وجود دارد، ادامه داد: آقایان نیز فرد مناسب پیدا نمی کنند.

گلزاری با بیان اینکه سایت های همسر یابی، کارهای غیر قانونی و موسساتی که می خواهند به حل مشکل کمک کنند اما صلاحیت ندارند زیاد است، ادامه داد: در کارکرد سوم انگیزه و امکانات وجود دارد و کسی نیز در نظر گرفته شده اما یک نگرانی وجود دارد که نکند مناسب هم نباشیم و به خاطر همین دقت ها، فرد دلش می خواد مکان هایی به وی این اعتماد را بدهد که اسم این مکان ها را مشاوره همسر گزینی گذاشته ایم.

حدود۳۰ درصد زوج ها در مورد مسائل جنسی مشکل دارند

وی با بیان اینکه در کارکرد چهارم آموزش های همسران بعد از ازدواج بسیار ضروری است، افزود: خداوند به طور طبیعی غریزه ای در همه موجودان از جمله انسان قرار داده و حدود۳۰ درصد زوج ها در مورد مسائل جنسی مشکل دارند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه هر شبکه ای از صدا و سیما یک نفر در حال آموزش به همسران جوان است، ابراز داشت: کارکرد پنجم مشاوره های بعد از ازدواج و ناسازگاری ها است.

محمود گلزاری با بیان اینکه کارکرد ششم از زمانی آغاز می شود که به این نتیجه می رسیم که زوج باید از هم جدا شوند، عنوان کرد: طلاق، دعوا، دادگاه، مسائل و مشکلات زیادی ایجاد می کند و مشکلاتی که در امر طلاق و جدایی پیش می آید باید با احسان حل شود.

وی کارکرد آخر را بعد از طلاق دانست و اظهار داشت: سالانه ۱۶۰ هزار نفر رویداد ازدواج در کشور رخ می دهد که یک چهارم آن به طلاق می انجامد و سالانه ۴۰ هزار مطلقه مرد و زن به جامعه  افزوده می شود که ۷۰ درصد آنها زیر ۳۰ سال هستند و باید بدانیم با این جمعیت چه کار باید کرد و چه برنامه و مدیریتی به کار برد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه بعد از اینکه عقد صورت می گیرد کاروان ازدواج ها در سه مسیر حرکت می کنند، ادامه داد: نخستین طلاق یا گسستگی، دومین ادامه زندگی با آشفتگی و سومین بالندگی با زندگی خوب است.

گلزاری با بیان اینکه گسستگی در همدان ۱۷ درصد است و از هر ۱۰۰ ازدواج در همدان ۱۷ تا به طلاق می رسد، بیان کرد: در آشفتگی، خانواده هایی شکل گرفته اند و در حال زندگی هستند اما کانون آرامش، مودت و رحمت نیست و طلاق عاطفی رخ داده یا در آن کودک آزاری و همسر آزاری زیاد است و آشفته هستند اما به دلایلی طلاق نمی گیرند و به این زندگی ادامه می دهند.

وی با بیان اینکه ۲۰ درصد ازدواج ها دچار طلاق، ۳۰ درصد بالندگی و ۵۰ درصد دچار آشفتگی هستند، افزود: اگر سه کار از جمله انتخاب همسر مناسب، مراقبت و آموزش مداوم و مشاوره در هنگام ضرورت انجام شود خانواده بالنده می شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه اگر دو نفر ازدواج کنند نوزادی به نام ازدواج به وجود می آید که از دو طریق می توان فهمید که ازدواج سالم است، بیان کرد: از روی علاقمندی زوج به یکدیگر و سالم و خوب بودن محصولات ازدواج می توان فهمید ازدواج سالم است.

شخصیت برخی از افراد روی گسل زلزله است و باید این افراد را قبل از ازدواج شناخت و انتخاب مناسب داشت

محمود گلزاری با بیان اینکه اگر ازدواج سالم باشد همسران با گذشت زمان به یکدیگر علاقمند تر و وابسته تر می شوند، بیان کرد: شخصیت برخی از افراد روی گسل زلزله است و باید این افراد را قبل از ازدواج شناخت و انتخاب مناسب داشت.

وی با بیان اینکه ملاک های انتخاب همسر از بررسی ها به دست می آید، ادامه داد: کسی که به سمت اعتیاد رفته و کسی که رابطه های قبل از ازدواج داشته قابل اعتماد نیست و باید در انتخاب کسی که اختلال شخصیت دارد مثل شخصیت بدبینی و جامعه ستیزی دقت کرد.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه عدم اعتیاد، عدم داشتن ارتباط قبل از ازدواج، نداشتن اختلالات شخصیتی و نداشتن ناتوانی جنسی ملاک های انتخاب همسر هستند، بیان کرد: برخی افراد چنین مواردی ندارند اما خط فکرها با هم فرق می کند.

گلزاری با بیان اینکه آسیب در یکسری چیزها وجود ندارد اما نا هماهنگی وجود دارد، عنوان کرد: دختر و پسر برای ازدواج باید سالم و هماهنگ باشند.

وی با بیان اینکه در زن و شوهر باید سلامت جسمی داشته باشند و بیماری های مزمن و توان فرسا نداشته باشند، عنوان کرد: همچنین باید از سلامت روانی، سلامت اخلاقی، سلامت جنسی، سلامت خانوادگی و سلامت دینی برخوردار باشند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه هماهنگی در سن، تحصیلات، فرهنگ، سطح اجتماعی، اقتصادی، خط سیاسی و غیره را باید به دست آورد، ابراز داشت: از سه طریق می توان فهمید که دختر و پسر با هم هماهنگ هستند نخست اینکه دختر و پسر یکدیگر را پسندیده باشند، دیگراینکه خانواده دختر و پسر نیز پسندیده باشند و مورد سوم مشاوره است.

محمود گلزاری با بیان اینکه هبرای ازدواج لازم است و انتخاب همسر باید کاملا باید عقلانی باشد، ادامه داد: از طریق تحقیقات، تعاملات و آزمون می توان فهمید دختر و پسر با هم هماهنگ هستند یا نیستند.

وی با بیان اینکه توصیه می کنم اگر کسی را برای ازدواج انتخاب کرده اید قبل از اینکه خودتان ببرید و بدوزید حتما به یک مرکز مشاوره مراجعه کنید، افزود: دختران برای اینکه به عنوان همسر انتخاب شود چند راه دارند نخست اینکه در خانه می نشیند تا مادر پسری برای خواستگاری مراجعه کند، دوم دیده شدن دختر در جلسات مذهبی و سوم در دانشگاه یا محل کار است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه دانشگاه و محل کار عرصه خوبی برای انتخاب همسر است به شرط اینکه خانواده ها در جریان باشند و از مشاوره نیز استفاده شود، عنوان کرد: انتخاب همسر در در خیابان، اینترنت، چت، فیس بوک، فضای مجازی و چیزهایی از این دست بد است.

گلزاری با بیان اینکه باید در ادارات دولتی برای پیدا کردن مجرد ها جدی عمل شود، بیان کرد: مسئولان مجرد ها را شناسایی و با کمک مشاوره به هم برسانند.

وی همچنین از راه اندازی سایت همسر گزینی در کشور خبر داد و بیان کرد: دختران و پسران در این سایت ثبت نام نمی کنند بلکه واسطه هایی که دو نفر را برای همه در نظر دارند در این سایت ثبت نام می کنند و مشاوره می گیرند که این افراد را به هم برسانند.