اهواز – شهردارا هواز در حالی به جلسه طرح سئوال از سوی اعضای شورای شهر به صحن علنی این شورا گام نهاد که طراحان سئوال به غیر از یک نفر همه از حامیانش به شمار می رفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه طرح سئوال از سید خلف موسوی که از سوی برخی اعضای شواری شهر اهواز مطرح شده بود درحالی عصر امروز پای اغلب رسانه ها را به صحن علنی باز کرد که در مدت اخیر اغلب جلسات شواری شهراهواز پشت درهای بسته برگزارشده بود و برگزاری این جلسه پر چالش و دعوت از خبرنگاران از همان ابتدا ابهاماتی را به وجود آورد.

به هر حال وقتی معلوم شد که طراحان سئوال از شهردار حامیان وهمان افرادی که وی را شهردار کردند، هستند از همان  ابتدا مشخص شد که انتظار یک جلسه پرچالش و افشاگرانه برای رسانه ها کمی دور از انتظار است ضمن اینکه به قول علی ناصری یکی از مخالفان شهردار سئوال وی از شهردار اهواز مدتهاست که در میزهای هیئت رئیسه شوار خاک می خورد در حالیکه حامیشانش به راحتی طرح سئوال می کنند. ناصری این جلسه را به نمایش خیمه شب بازی تشبیه کرد که به نظر پر بیراه نیست.

در اين جلسه شوراي شهر، سئوالاتي در خصوص ارائه توضيح در مورد مشكلات موجود شهراهواز همچون نوع معماري، سازه و اعتبارات هزينه شده در پروژه تعريض پل سوم كيانپارس از سوي رامي علاسوند یکی از اعضای شورای از شهردار اهواز مطرح شد. سوال دوم اين عضو شورا نيز ارائه گزارشي در خصوص خدمات صورت گرفته از سوي شهرداري به منطقه هفت اهواز بود.

چند روز قبل از جلسه، در ابتدا هفت نفر از اعضاي شوراي شهر با نام هاي: مريم ابريشم كار، حجت مظفري، جانعلي خورشيدي، ناجي سواري، كاظم سواري، آذر زمان پور و احمد باورصاد با طرح اين سئوال موافقت و نامه مذكور را امضا كردند اما تنها پس از چند روز همه اعضاي نامبرده به غير از آذر زمان پور امضاي خود را پس گرفتند.

علت افزايش اعتبارات پروژه تعريض پل سوم چه بود؟

رامي علاسوند در اين جلسه عنوان كرد: بر اساس آيات و روايات قرآن كريم، خدمت به مردم از زيباترين كارها نزد خداوند محسوب مي شود.

وي افزود: شهرداري اهواز بايد بررسي هاي لازم را در خصوص اين مسئله صورت دهد كه بر اساس مباحث مطالعاتي و عملكردي ترافيك، آيا تعريض پل سوم كيانپارس بايد به عنوان اولين گزينه در راستاي حل مشكل ترافيك شهر اهواز مطرح شود؟

عضو شوراي شهر اهواز با بيان اين سئوال كه شيب عرضي لحاظ شده و افزايش هزينه هاي اعمال شده در اين پروژه بر چه اساس بوده است، اظهار كرد: به چه علت در ابتدا مقرر شد كه به منظور تعريض پل از سازه هاي فلزي استفاده شود اما پس از تعيين پيمانكار، ساخت سازه بتني مطرح شد؟

وي تصريح كرد: در شهر اهواز نيز هممانند ساير كلانشهرهاي كشور، مي توان با احداث پل و ساير سازه هاي ديگر، مشكلات ترافيك را كاهش داد. شهرداري اهواز مي توانست با احداث يك پل جديد از خيابان 9 كيانپارس تا منطقه خرمكوشك، بار ترافيكي موجود در خيابان پهلوان و به صورت كلي در منطقه كيانپارس و زيتون را تا حدودي كاهش داد.

پل سوم در ابتدا بايد شش بانده ساخته مي شد

سيد خلف موسوي شهردار اهواز نيز در پاسخ عنوان كرد: من به عنوان شهردار كلانشهر اهواز هميشه خود را موظف به پاسخگويي به اعضاي شورا مي دانم.

وي افزود: تعريض پل سوم كيانپارس بر اساس طرح جامع ترافيكي شهر اهواز انتخاب شده است. در ساعات شلوغي روز و شب اين پل به عنوان يك گره ترافيكي محسوب مي شد كه بايد هر چه سريع تر براي آن چاره انديشي صورت مي گرفت.

موسوي با بيان اينكه مشاور اين پروژه (شركت تدبير ساحل پارس) سه گزينه به منظور رفع گره ترافيكي بر روي اين پل مطرح کرده است، تصريح كرد: در ابتداي امر سازمان آب و برق خوزستان با احداث هر گونه سازه در رودخانه كارون مخالف كرد. به همين دليل پروژه تعريض پل سوم انتخاب و شهرداري اهواز نيز به دليل اهميت تحقق اهداف اين طرح عمليات اجرايي خود را آغاز كرد.

شهردار اهواز گفت: در طرح جامع حمل و نقل و ترافيك اين پل به عنوان يك بزرگراه و يكي از كريدور هاي شرق به غرب شهر اهواز محسوب مي شود به همين دليل بايد در ابتدا به صورت شش بانده ساخته مي شد.

وي، سهولت دسترسي به ساحل را يكي از نقاط مثبت اين طرح برشمرد و اظهار كرد: سالانه بيش از هشت نفر در تصادفات بر روي اين پل دچار آسيب ديدگي فراواني مي شوند.

موسوي با اشاره به اينكه با احداث جاده كيانشهر، حجم ترافيك در منطقه كيانپارس كاسته مي شود، گفت: عمليات اجرايي تقاطع غير همسطح منطقه چهارشير اهواز از اسفند ماه سال جاري آغاز خواهد شد. اين پروژه يكي از بزرگترين پروژه هاي شهرداري اهواز محسوب مي شود.

از 3.5  ميليارد تا 19 ميليارد تومان

رامي علاسوند در ادامه اين جلسه به افزايش اعتبارات هزينه شده در اين پروژه اشاره كرد و افزود: در ابتدا اعتبار پيش بيني شده به منظور ساخت اين پروژه حدود،3.5 ميليارد تومان بود. پس به چه علت اين ميزان اعتبار به 19 ميليارد تومان تغيير كرد؟

سيد خلف موسوي در جواب اين عضو شوراي شهر گفت: آگهي مزايده اين طرح از همان روزهاي ابتدايي در روزنامه و مجلات استاني كار شده و رقم 3.5 ميليارد تومان صحت ندارد. آگهي مناقصه در اين پروژه نيز در سيستم شهرداري موجود است.

علاسوند در ادامه گفت: من اين سئوال را مطرح كردم كه اين ميزان اعتبارات به بيش از 20 ميليارد تومان تغيير نكند.

شهردار اهواز نيز در پاسخ به اين عضو شورا تصريح كرد: امكان تغيير بدون دليل اعتبارات در اين پروژه معنا ندارد و اين طرز صحبت از شما بعيد است.

در ادامه جلسه رامي علاسوند سئوال دوم خود را در خصوص فعاليت هاي صورت گرفته از سوي شهرداري در منطقه هفت اهواز مطرح كه شهردار در اين خصوص پاسخ داد: بودجه اختصاص يافته به اين منطقه شهر 31 ميليارد تومان است كه در 9 ماه گذشته سال جاري حدود 12 ميليارد تومان از اين بودجه از طريق كسب درآمد بازگشت داده شد.

تخصیص کل بودجه منطقه هفت

مهراب فلسفي زاده شهردار منطقه هفت اهواز نيز در اين جلسه عنوان كرد: جمع اعتبارات پروژه هاي سازمان ساحل كارون در اين منطقه، هشت ميليارد تومان بوده كه اين ميزان اعتبار از سوي استاندار خوزستان تامين شده است.

وي افزود: احداث پل ولايت در اين منطقه يكي از شاخصه هاي توسعه محسوب مي شود. بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته همه بودجه اختصاص يافته به اين منطقه تخصيص خواهد يافت.

فلسفي زاده با اشاره به لزوم ساماندهي مسيرهاي منطقه هفت اهواز تصريح كرد: در اين زمان معابر خاكي در اين منطقه وجود ندارد و تمامي معابر آسفالت شده اند. همچنين در اين منطقه سه زمين ورزشي در دست احداث است.

وي با اشاره به بافت فرسوده منازل در اين منطقه عنوان كرد: بحث تملک در منطقه هفت اهواز بسيار حائز اهميت است و ما نسبت به اين مسئله فعاليت هايي را در دستور كار خود داريم.

چه كساني نگران در شوراي شهر بودند؟

آذر زمان پور نيز یکی از اعضای شورای شهر نیز در اين جلسه عنوان كرد: پروژه تعريض پل سوم از زمان شهردار گذشته مطرح بوده است.

اين عضو شوراي شهر اهواز افزود: تغيير در ميزان اعتبارات در نظر گرفته شده براي اين پروژه ابهاماتي را در ذهن شهروندان اهوازي ايجاد كرده است. هيچ دليلي براي عدم آگاهي اعضاي شوراي شهر از فعاليت هاي صورت گرفته در اين پروژه وجود ندارد.

وي تصريح كرد: اين پروژه بايد ابتدا در كميسيون عمران شورا مورد بررسي قرار مي گرفت ولی چه كساني نگران از چكش كاري اين پروژه در شوراي شهر بودند؟

عضو شوراي شهر اهواز با بيان اينكه با اين ميزان اعتبار مي توان يك پل جديد احداث كرد، گفت: قرارداد اين پروژه به گونه اي طراحي شده كه نرخ سود پيمانكار بالاتر برود. شوراي شهر اهواز اجازه تفحيض اختيار تا سقف يك و نيم ميليارد تومان را به شهردار داده و افزايش اين ميزان تخلف محسوب مي شود.

شهردار اهواز در پاسخ عنوان كرد: عملكرد من عملكرد شوراي چهارم محسوب مي شود زيرا من منتخب شما هستم.

طرح اين سئوال نوعي خيمه شب بازي است

علي ناصري نيز در اين خصوص گفت: طرح اين سئوال نوعي خيمه شب بازي است. به چه علت در اين جلسه از شورا خبرنگاران حضور پر رنگي دارند. اين مسئله جنبه تبليغاتي دارد. من نيز در اين خصوص سئوالاتي را در تاريخ 22 مهر ماه سال جاري مطرح و به شهرداري ارسال كردم اما تاكنون هيچ جوابي در اين خصوص دريافت نكردم.

وي افزود: همه افرادي كه نامه طرح سئوال را از شهردار امضا كردند طرفداران ايشان بودند. پس به چه علت اين افراد امضاهاي خود را پس گرفتند؟ اگر اين امضا از روي آگاهي و شناخت صورت گرفت، پس باز پس گرفتن آن قابل توجيه نست. اين مسئله در اذهان عمومي اينگونه جا افتاده كه اين اعضا تطميع شده اند.

احمد باورصاد در جواب اين عضو شوراي شهر گفت: علت پس گرفتن نامه اعضا به خودشان مربوط است و شما نبايد به ساير اعضاي شورا توهين كنيد.

بودجه سال آينده دي ماه به شورا مي آيد

رئيس شوراي شهر اهواز نيز در انتهاي جلسه عنوان كرد: طرح سئوال از شهردار براي اولين بار در اين دوره از شورا صورت گرفت.

حجت السلام قربانعلي سعادت نيا افزود: طرح سئوال حق اعضاي شورا و پاسخگويي به سئوالات نيز حق شهردار است. اميدوار هستيم تا اين روند در جلسات آينده به امري طبيعي بدل شود.

وي افزود: بخشي از مطالب عنوان شده از سوي علي ناصري واقعيت داشت زيرا زماني كه نامه ايشان به ارسال شده روند اداري فعاليت هاي شورا با كندي مواجه بود.

رئيس شوراي شهر اهواز تصريح كرد: بودجه سال 94 شهرداري اهواز دي ماه به شورا تقديم خواهد شد.