محمد جعفر اسد افروز در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره بیان کرد: در شیراز حدود 300 عطار فعالیت می کنند که تعداد انگشت شماری از آن ها شامل تقریبا 20 عطار که حرفه عطاری را از پدران خود به ارث برده اند و کاملا با کاربردهای گیاهان آشنا هستند، توان تجویز گیاهان دارویی را دارند.
وی با بیان اینکه بعضی از مردم با نا آگاهی خود برای تجویز گیاهان دارویی به عطاری هایی که تنها قادر به تشخیص گیاهان و ارائه آن به مشتری ها هستند، مراجعه و برای خود مشکل ایجاد می کنند، اظهار داشت: اگر علوم پزشکی همکاری های لازم را انجام دهد و با انجام امتحان و غربالگری، عطارهای شایسته و پرسابقه ای را که علم تجویز گیاه دارویی را دارا هستند، مشخص کند تا جداسازی این عطارها از بقیه انجام شود، به نفع مردم خواهد بود.
رئیس اتحادیه عطاری های شیراز تاکید کرد: از این طریق مردم می دانند که برای اینکه گیاه دارویی برای آن های تجویز شود، باید به کدام عطاری مراجعه کنند و از طرفی چنین عطاری هایی چون زیر ذره بین قرار می گیرند، بررسی های لازم از عملکرد آن ها به عمل می آید.
اسد افروز با بیان اینکه ولی در حال حاضر طبابت در عطاری ها ممنوع است و هیچ عطاری حق ندارد برای مردم چیزی تجویز کند، گفت: بازرسی های مداوم برای جلوگیری از این امر توسط اتحادیه انجام می شود.
وی توضیح داد: از افرادی که به تازگی قصد ورود به این حرفه را دارند، امتحانی برای سنجش میزان آشنایی آن ها با گیاهان مختلف انجام می شود تا پس از آن موفق به اخذ پروانه شوند و علاوه بر این، 80 ساعت از آموزش شناخت گیاهان برخوردار می شوند.
رئیس اتحادیه عطاری های شیراز همچنین با تاکید بر اینکه عرضه برخی از اقلام مانند قرص برنج در عطاری ها ممنوع است، گفت: اگر مردم مورد تخلفی را مشاهده کردند می توانند با تماس با شماره 38209598 آن را به اتحادیه اطلاع دهند.