رئیس چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب حوزه دین با ابراز نگرانی از فروش نرفتن کتاب های ناشران خارجی حاضر در این نمایشگاه، از صدا و سیمای قم هم به دلیل آنچه او بایکوت خبری این رویداد نامید، انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب حوزه دین در قم عصر امروز چهارشنبه ۱۷ دی با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، معاون فرهنگی هنری این اداره کل، مدیرعامل تعاونی ناشران قم و رئیس این نمایشگاه در محل مجتمع ناشران قم برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ایزدپناه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در سخنانی با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های برنامه ای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای شروع به کارش، تبدیل کردن قم به قطب فرهنگ دینی کشور بود، گفت: یکی از اصول سیاست های فرهنگی دولت جدید این است که قم به عنوان پشتوانه، تغذیه‌کننده و تولیدگر فرهنگ دینی، علوم دینی و دانش دینی مطرح باشد.

وی افزود: البته در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم، من به آقای جنتی گفتم که اداره کل ارشاد استان قم یک تشکیلات درجه سه است و باید این تشکیلات ارتقاء درجه پیدا کند که خوشبختانه در یکسال گذشته تلاش های خوبی در این جهت صورت گرفته است.

مدیرکل ارشاد قم برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین را گامی در جهت خدمت به فضلا، نویسندگان، اندیشه‌وران، حوزویان و فرهنگ‌اندیشان دینی ذکر کرد و با اشاره به همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه علمیه قم از طریق معاون پژوهشی حوزه علمیه در برگزاری این نمایشگاه افزود: این نمایشگاه دو رکن اصلی دارد یکی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی فرهنگ کشور است و دیگری حوزه علمیه قم که متولی حوزه دینی کشور است.

همچنین حامد حجتی، معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در سخنانی ویژگی چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین را توجه تخصصی به کتاب های این حوزه عنوان کرد و با بیان اینکه متاسفانه نمایشگاه بزرگی مانند نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیشتر به یک فروشگاه کتاب تبدیل شده است، توضیح داد: تمام تلاش ما در برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب حوزه دین این بوده که علاوه بر فراهم کردن بستر مناسب برای خرید و فروش این آثار، علاقه مندان با تمام اتفاقات حوزه دین در سراسر دنیا آشنا شوند.

به گفته وی، چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین که از ۱۱ دی ماه در مجتمع ناشران قم آغاز به کار کرده تا ۲۰ دی ماه همه روزه به مدت ۸ ساعت در خدمت علاقه‌مندان است. در این نمایشگاه ۴۴ ناشر خارجی و ۱۵۰ ناشر داخلی که پیش‌تر گزینش و انتخاب شدند، حضور دارند و هدف از انتقال آنها این بوده که به جهت تخصصی برگزار شدن نمایشگاه، رضایت‌مندی ناشران و همچنین مراجعان به نمایشگاه فراهم شود.

حجتی برگزاری سه جلسه نقد کتاب را از برنامه های جنبی این نمایشگاه عنوان کرد و با بیان اینکه وزارت ارشاد با تمام قوا در تامین یارانه لازم برای این نمایشگاه به ما کمک کرده است بیان کرد: تا روز گذشته حدود ۹۰ درصد یارانه ای که در اختیار ما بود، تقدیم مراجعان شد. طی روز گذشته و امروز هم تلاش هایی صورت گرفته که این یارانه افزایش پیدا کند و امیدواریم تا پایان نمایشگاه این بن های خرید کتاب به همه علاقه‌مندان داده شود.

معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، رقم یارانه ای را که به صورت بن خرید کتاب تاکنون و در روز هفتم از چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب حوزه دین تامین شده و در اختیار مردم قرار گرفته است، حدود ۶۵۰ میلیون تومان عنوان و خاطر نشان کرد: به هر یک از مراجعه‌کنندگان به نمایشگاه مبلغ ۵۰ هزار تومان بن کتاب جهت خرید از این نمایشگاه اهدا خواهد شد و با تخفیف ۲۰ درصدی می توانند منابع مورد نیاز خود را از نمایشگاه تامین کنند.

وی خواستار برگزاری دیگر نمایشگاه های تخصصی حوزه کتاب توسط تعاونی ناشران قم شد و در همین رابطه توضیح داد: جای نمایشگاه های تخصصی کتاب های فنی مهندسی، آموزشی و کمک درسی در قم خالی بوده است.

وی همچنین از استانداری قم و شهرداری این شهر به جهت مساعدت در برگزاری نمایشگاه قدردانی کرد.

در این نشست خبری، همچنین سیدمحمود حسینی، مدیرعامل تعاونی ناشران قم و رئیس چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین هم در گزارشی از این نمایشگاه عنوان کرد: نمایشگاه امسال در فضایی بالغ بر ۱۱ هزار و ۵۰۰ متر مربع در چهار طبقه و در مجتمع ناشران قم که خانه ناشران است، برپا شده است.

وی افزود: در این نمایشگاه، ۴۴ ناشر خارجی و ۱۵۰ ناشر داخلی به ارائه ۱۳ هزار و ۴۰۰ عنوان کتاب مبادرت کرده اند.

در نمایشگاه امسال، ناشرانی از کشورهای لبنان، سوریه، عراق، اردن و مصر حضور دارند، به‌علاوه کتاب‌های ناشرانی از عربستان صعودی، مراکش، تونس و یمن هم توسط ناشرانشان عرضه شده است.

حسینی با اشاره به برگزاری دو نشست آسیب‌شناسی کتاب های دینی در حوزه بین‌الملل و آسیب‌شناسی کتاب‌های دینی در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب حوزه دین از صدا و سیمای مرکز قم به جهت آنچه تحریم و بایکوت این نمایشگاه از سوی این نمایشگاه نامید، گلایه کرد و گفت: متاسفانه صدا و سیمای قم در ابتدا ما را تحریم کرد و مردم استان تقریبا از برگزاری این نمایشگاه بی خبر بودند، اما خوشبختانه صدا و سیمای تهران پای کار آمد و این یخ، شکسته شد و بی‌اعتمادی از بین رفت و الان چند روزی است که نمایشگاه را پوشش می‌دهند.

رئیس چهارمین نمایشگاه کتاب حوزه دین، همچنین پیش‌بینی کرد که گردش مالی این نمایشگاه، بیش از ۲ میلیارد تومان باشد.

وی در عین حال، با اشاره به مشکلاتی که در فروش کتاب های ناشران جهان عرب در نمایشگاه امسال کتب حوزه دین در قم بوجود آمده است، اظهار داشت: امیدواریم میزان فروش کتاب های ناشران خارجی طی روزهای باقی مانده افزایش یابد و ما شرمنده آنها نشویم و بتوانند کتاب‌هایی که آورده اند، در این چند روزه بفروشند.

مدیرعامل تعاونی ناشران قم، همچنین هدف بعدی تعاونی زیرمجموعه خود را برگزاری نمایشگاه کتاب کشورهای اسلامی در این شهر ذکر کرد.