به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مهران قسمتیزاده با انتقاد از مواضع معاونان وزارت بهداشت در برنامه تلویزیونی "نبض"، گفت: با وجود تاکید مجدد شخص وزیر بهداشت بر اجرای برنامه پزشک خانواده، رفتار و گفتار برخی مسئولان وزارت بهداشت نشان میدهد که میخواهند از وظیفه قانونی خود در اجرای این برنامه شانه خالی کنند.
وی با اشاره به تفسیر دکتر حریرچی، قایممقام و معاون کل وزات بهداشت از سیاستهای نظام سلامت، افزود: دکتر حریرچی در هنگام تفسیر سیاستهای نظام درباره سلامت گفت که کلمه پزشک خانواده از بحث نظام ارجاع و سطح بندی حذف شده زیرا مقدمات اجرای آن فراهم نیست. اما باید از ایشان پرسید چگونه است که نیامدن یک عبارت در یک سند توجه ایشان را جلب کرده ولی مشروط کردن عرضه تمامی خدمات سلامت کشور به رعایت سطحبندی را در همان سند اصلا ندیده و چند روز پس از انتشار این مهمترین سند نظام سلامت کشور، عرضه مستقیم خدمات تخصصی و فوقتخصصی را بهعنوان یکی از اساسیترین قسمتهای برنامهی تحول نظام سلامت اعلام کردهاند.
قسمتی زاده با بیان اینکه دکتر حریرچی برای اثبات نظر خود حتی به قلب واقعیات پرداخته است، گفت: معاون کل وزارت بهداشت ادعا کردهاند که تا کنون پزشک خانواده فقط در کشورهای مرفه اجرا شده، اما گویی ایشان فراموش کرده اند که پزشک خانواده علاوه بر استرالیا، کانادا، انگلستان، آلمان، سوئد و کشورهای اسکاندیناوی، در کشورهایی همچون هندوستان، برزیل، تایلند، کوبا، اندونزی و سایر کشورهایی که قصد تحول نظام سلامت را داشتهاند بهعنوان یک برنامهی راهبردی برگزیده شده است.
رئیس شورای هماهنگی انجمنهای پزشکان عمومی ایران افزود: دکتر حریرچی در ادعای ناروای دیگری اعلام کردهاند که انجمن پزشکان عمومی در گذشته مخالف اجرای پزشک خانواده در کشور بوده، در حالی که تمامی بیانیههای انجمن طی ۱۰ سال گذشته گواهی است بر پشتیبانی از اجرای پزشک خانواده. اما در دورههای گذشته ما با شیوه اجرای آن مخالف بودیم و معتقد بودیم که شیوههای نادرست، شتابزده، بدون پایلوت کردن و بدون اختصاص بودجه کافی، این طرح مترقی را به شکست خواهد کشاند که همینگونه نیز شد. اما اکنون ۱۰ سال از استارت آن میگذرد و مدتهاست در استان های فارس و مازندران پایلوت شده و میتوان با استفاده از تجربیات گذشته و برطرف کردن ضعفهای آن و مخصوصاً با توجه به اینکه دولت و مجلس رویکردی منطقی به بخش سلامت پیدا کردهاند، بهدنبال تحولی واقعی در نظام سلامت بود.»
قسمتیزاده با رد ادعای دکتر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت، در برنامه نبض مبنی بر گران بودن خدمات پزشکان عمومی، گفت: ما برخلاف دکتر سیاری، مدعی هستیم وزارت بهداشت پولش را در جاهای گرانتر خرج میکند. سئوال ما از ایشان این است که چطور در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت میخواهند به جای پزشک عمومی از کارشناس سلامت استفاده کنند، اما در همان شهرها برای همان شهروندانی که آنان را لایق دریافت خدمات گران پزشکان عمومی نمیدانند، در بیمارستانها و کلینیکهای دولتی خدمات تخصصی و فوقتخصصی را به قیمت گران خریداری و به قیمت ارزان عرضه میکنند.
وی در پایان با اشاره به پشتیبانی شورایعالی نظام پزشکی کشور از بیانیه اخیر انجمن پزشکان عمومی، تاکید کرد: کارشناسان و فعالان صنفی پزشکی اجماع دارند که در شرایط بحرانی کنونی، ترجمان واقعی اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت، استقرار سطحبندی خدمات به محوریت پزشکان عمومی در لباس پزشک حانواده است، راهبردی که در سایر نقاط دنیا امتحان خود را پس داده و در ایران نیز مطمئناً گرهگشا خواهد بود. اما لازمه اجرای آن در وهله نخست، تصحیح اشتباهات ۱۰ سال گذشته است.